Svar på en kommentar!

Fick in en kommentar igår som jag inte kunde svara på. Därför får det bli här.

Mija skrev:

Ett par frågor :) 1. Sitter melwin upp i vagnen? bebisar ska egentligen inte ha sitt vagn förens de kan sitta själv annars sliter det jättemycket på ryggen.

2. äter han redan potatis? är han redan 4 månader?:) Barn ska ju inte börja med smakportioner förens de är 4 månader, men det kanske han är?:)

Som svar på detta skriver jag:

1. I vagnen, som just nu är en liggvagn, går det att fälla upp så att barnet kan "halv-ligga". Han sitter självklart inte upp just nu, utan snarare halv-ligger. Han börjar bli så gammal att han vill vara med och om han får sitta (halv-ligga) blir han jättelycklig. För han får ju vara med och se allt det roliga vi ser. Sedan försöker vi lära han att sitta just nu, inga längre stunder utan kortare stunder. Det måste man nästan göra, för hur ska de annars lära sig?

2. Han är 4 månader om en vecka och vi tyckte det vore roligt att testa för att se om han gillade det. Eftersom barn utvecklas så olika så kan man inte säga att det är vid just den tidpunkten man ska göra saker. Vi testade att ge honom en potatis för att se om han gillade det. Det visade sig att han tyckte om det mycket och tog liksom tag i Sandras hand och tryckte den mot sin mun. Han ville till och med ha mer än matskeden vi gav honom. Men de kan inte äta för mycket i början. Hade han inte gillat det hade vi fått vänta lite till med att ge honom det. Men varför inte ge honom om han inte gillar det?


Kommentarer
Postat av: Emelie med sonen Lukas

Å vissa kommentarer/frågor blir man ju tokig på! Det är väl ändå er ensak när ni börjar med alla grejjer! Alla barn utvecklas ju olika och smakportioner är ju inte alls farligt att börja lite tidigare med osv men men en del vill väl kontrollera allting =P



Hare fint =)

2009-05-23 @ 01:08:04
URL: http://m
Postat av: Malin

Tycker det är lite roligt med folk som kommenterar en förälders blogg. Först frågar de sen predikar de om att "så får man inte göra". Läser ofta det i mamma- och pappabloggar. Jag menar, det är väl självklart att de vet vad de håller på med och blir informerade på bvc osv. Vem skulle sätta sin 3-4 mån bebis i en sittvagn? Varför inte bara lita på ens omdöme som pappa eller mamma. :o)



Tyckte det bara var så typiskt nu när jag läste att du hade svarat på just en sån fråga, hehe.

2009-05-23 @ 10:58:35
URL: http://madaddi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0