...

Fy fan vad jag var dålig! Jag var pinsam ute på isen idag. Fan vi bara förstörde därute. Vi blåser sönder matchen. Bla bla bla.

Detta är det jag sysslat med idag. Fått ta emot all möjlig skit bara för att man förlorar en match och tar ut sin besvikelse på oss domare. Känns tråkigt att man ska behöva svälja allt detta efter en match.

Som ni förstår är det ju spelarna som har koll på alla regler och kan allt om ishockey. Vi domare kan inget om hockey och är ute på isen bara för att förstöra.

Såhär är det att vara domare, man får utstå så mycket skit utan att kunna bita tillbaka. Efter matchen åkte vi för att tacka ledarna. Jag och den andra linjemannen åkte fram och sa, tack ska ni ha. Som svar fick vi; fy fan vad pinsamma ni är! Pinsam?! tänkte jag, jag undrar vem det är som är pinsam. I 60 minuter hade dem inte annat än stått och skrikit på oss domare. Vem är det som är pinsam egentligen? Men man får bita sig i tungan och rannsaka sig själv. Vad kan jag göra bättre till nästa gång? Vad gjorde jag bra respektive dåligt idag? Detta är något ledarna samt spelarna också kanske skulle göra innan dem kläcker ur sig såna saker.

Jag vet inte, är det rätt att man får såhär mycket skit?

Detta inlägg är fyllt med ironi, kan ju tilläggas!

Stress, stress och stress!

Idag blir det städning nu innan jag åker. Kommer bli stressigt då vi ska städa, hämta julsaker från vinden och äta innan halv 3. Sen är det döma som gäller.

Igår låg jag och kollade på Barcelona och Sandra sov. Då snarkades det inte, men när jag skulle sova så skulle Sandra givetvis börja snarka! Dock inte högt men ändå. Så typiskt, men jag var jätte trött och hade inga problem med att somna.

Nu blir det att återgå till sysslorna innan Sandra får syn på mig!


Hektisk dag!

Idag har det varit en hektisk dag. Dagen började med att man vaknade till och gjorde sig iordning. Sedan var det dags för avfärd mot Tingsryd där jag skulle döma hockey, J-20 Elit mellan Tingsryd och Pantern. En mycket bra match där båda lagen var mycket duktiga. 8-5 slutade förövrigt matchen i Tingsryds favör!

Efter det var det hemfärd och jag hann inte mer än att slänga in väskan så skulle jag till Sandras bror, Rasmus, som hade kalas. Då jag var hungrig som en varg åt jag en rejäl portion mat och lirade lite guitar hero. Kvällen avslutades med lite glögg och vid 9 tiden var jag hemma igen.

Eftersom jag endast varit hemma någon timme idag kan jag inte meddela något om Sandras humör. Men idag har hon faktiskt varit väldigt trevlig utan några hormonsvängningar.

Nu är jag dödstrött och Barcelona spelar på tv så det blir nog sängen snart.

Imorgon ska jag döma hockey igen. Sölvesborg - Landskrona som spelar i division 3. A-lagspremiär imorgon alltså. Ska bli skoj men jag är inte speciellt nervös då dagens match var väldigt bra.

NI får ha en trevlig kväll och på återseende!

Sova på soffan!

Igår när jag skulle gå och lägga mig efter en hel dags pluggande och tvättande blev jag utslängd från rummet! Jag fick inte sova där inne utan fick gå och lägga mig i soffan....

Nej så var det inte. När jag skulle lägga mig igår så hade Sandra redan gått och lagt sig. Jag var trött och ville helst av allt bara sova. Men när jag ligger där så börjar Sandra snarka! Det var inte lite högt hon snarkade heller, ungefär i samma decibel som en motorsåg. Jag sa till henne att hon skulle sluta snarka och fick till svar: Har jag sovit? Ja, det har du och du snarkar så högt att jag inte kan sova. Hon säger att hon ska försöka ta det lite lugnare och 2 minuter efter börjar hon givetvis snarka som ett sågverk igen. De här gaur inte tänkte jag och tog mitt täcke och kudde och gick till soffan istället. Där var det snarkfri zon och efter 5 minuter hade jag somnat.

Det är först när Sandra blivit gravid som hon snarkar, innan dess har hon aldrig gjort det. Men jag fick min sömn till slut då jag valde soffan istället.

Idag har det varit skola en snabbis och ikväll blir det sista partyt innan man ska bli farsa. Om Sandra tillåter detta vill säga.

På återseende!

Hur är det att leva med en gravid?

Hur är det då att leva med en gravid tjej?
Ja, det är inte så mycket som skiljer från en "normal" tjej. Det som skiljer är väl tjejens hormonhalt, som redan nämnts i bloggen. Humöret kan vara både upp och ner. Men så är det även för oss killar. Jag påverkas av om jag är trött, hungrig eller bara vaknat på fel sida.

När magen blir större sätter så går givetvis Sandra upp i vikt vilket medför att fysiska moment blir jobbigare. Som att gå uppför trapporna till lägenheten. Nu bor vi 3 våningar upp och även jag tycker det är jobbigt. Men nu tar det längre tid att komma upp till lägenheten för Sandra. Dock ska det tilläggas att hon klarar det hyfsat ändå, när hon inte får bära för mycket. Det lasset får jag dra.

Men om man ser till det hela så tycker jag inte det har varit alltför stora förändringar.

Nu måste jag plugga då jag har så det står uppöver öronen!

Sandras humör del 2

Glömde bort att skriva lite om Sandras humör.

Idag har det varit rätt lugnt, inte mycket hormonsvängningar. Tvärtom snarare, vänlig i sättet och tonen. Fanns kanske egentligen bara en gång hon blev lite sur. När vi åt räkmackor och jag hade ätit mer än henne. Men inget annat roligt att rapportera.

Föräldragruppen är grymt underskattat!

Ja, precis. Föräldragruppen som man går på (om man nu vill) är grymt underskattat.

Jag och Sandra var där för första gången idag. Mycket bra information om vad som kommer hända på förlossningen etc etc. Snappade upp lite tips som man kan ha nytta av senare under graviditeten.

En annan bra grej med gruppen är att prata med andra som sitter i samma sits. Känns skönt att veta att man inte är ensam om allt detta.

I början var det lite stelt men sedan delade vi upp killarna och tjejerna vad för sig. Då började stämningen lätta och alla pratade lite om sina erfarenheter. Jag tyckte detta var otroligt givande då inga av mina kompisar sitter i samma situation som jag. Har aldrig pratat med någon riktigt om hur det är. Bara pratat ytligt om det och det kändes bra att gå in lite djupare.

Nu kastar jag in handduken för idag är rätt sliten och har mycket plugg att fixa också.

Barnmorskan!

Vaknade inatt av att Molly välte ner en blomma på mig! Blev livrädd och hjärtat satt uppe i halsen. Sen var det bara att somna om.

Idag skulle Sandra till barnmorskan för att kolla hur magen växte och hur barnets hjärtljud var. Innan hon skulle gå frågade hon också hur aktiva barn är, därför att barnet i Sandras mage inte är speciellt aktivt. Barnmorskan tyckte det var bäst att åka ut till förlossningen och kolla upp det.

Jag står i duschen och Sandra, som är väldigt stressat, kommer hem och säger att jag ska skynda mig. Jag, som tidigare bara stått och duschat för nöjes skull, tvättar håret och går sedan ut ifrån duschen. När jag står där frågade jag hur det var och fick till svar: TACK!
Vadå tack, frågade jag. Tack för du snabbade dig fräste hon till, märbart surt. Hon ville tydligen att jag skulle göra iordning en fralla till henne så att hon kunde fixa lite annat innan hon skulle åka. Emmelie, som skulle till sjukgymnasten, väntade tydligen på henne med bilen. Ibland är det märkbart med tjejers hormoner under graviditeten, upp som en sol och ner som en pannkaka.

När jag kom hem från skolan och jag hade med mig mat, var Sandra hur trevlig som helst. Man får ta allt med en klackspark, när jag vet att Sandra inte menar att vara sur och grinig mot mig.

Såhär i efterhand är det rätt roligt när hon får sina utbrott. Det är bra att man kan skratta åt det.

Jag har lärt mig en sak av hennes graviditet, man ska inte kalla en gravid för "tjockis". Det uppskattas inte. Haha

En liten ängel!

Idag har det varit hockey på förmiddagen. Dömde som huvuddomare U-15 KHK - Värnamo (3-4). Jag tycker det gick helt okej, andra är fria att inte hålla med. När jag kom hem hade min ängel till flickvän städat hela lägenheten. Det är underbart att komma hem till sånt.

Sedan var vi och käkade wok hos mina föräldrar. När man blir bjuden på mat tackar man aldrig nej. Sedan var det hemdags för Sandra skulle se GossipGirl och jag skulle iväg och träna fotboll.

Nu sitter man här vid datorn och då kommer Sandra och säger att hon inte kan sova. Då är det inte för mycket begärt att jag går in till henne så att hon kan sova för imorgon väntar barnmorskan.

Imorgon blir det plugg hela dagen.! Jippie!

Soccer!

Då var det lördag och på schemat idag står det fotbollsträning och plugga. Eftersom vi fick så grymt mycket att göra tills fredag så är det bäst att börja i tid, annars sitter man där med näsan i blöt. Så det är mina planer för dagen.

Sandra jobbar idag så det blir nog en lugn kväll. Hämtar henne direkt efter min träning. Egentligen hade jag velat skippa träningen och sova men det är bättre att röra på sig lite så att man kommer igång.

Fläskkotlett!

Nu har Sandra kommit hem och vi har lagat en utsökt god middag. Idag serverades det fläskkotlett med pommes och bearneisesås. Till det fanns det även brockoli och vitlökssmör. Nu är jag proppmätt och orkar inte göra någonting.

Det känns som jag tappat den röda tråden en aning. Men detta är ju mitt liv jag skriver om så varför inte?!

Ikväll blir det handboll då Nicke (brorsan) har premiär i handbollstrean, ska bli skoj. Bilder kommer efter besöket.

Det är trist att Sandra tycker om idol då jag inte föredrar det en fredagskväll. Jag vill hellre se en bra film på teven, dessutom är idol bara roligt när det är audition. Så därför gör jag annat på fredagskvällarna.

Tvättdag

Idag är det ingen skola men jag har att göra ändå. Jag måste nämligen fortsätta läsa och sedan är det tvättdag. Har bara 5 maskiner idag så det borde jag klara på 3 timmar. Tvätta är verkligen det jag hatar mest av alla sysslor i hemmet. Finns det något tråkigare?

Babyproffsen!

Var på babyproffsen för att köpa ett "start-kit" för cirka 200. Fick riktigt mycket grejer, bland annat blöjor, rabatter och en blöjhink! Lägger in en bild så ni får se vad som ingår. Jag hade rekommenderat denna till blivande föräldrar för man får mycket för 200 kr. Jag hoppas också vi kommer få nytta av grejerna, men det får vi nog med största sannolikhet!

Lägger upp en bild och sen ska jag träna fotboll. Ha en trevlig kväll!Såhär mycket kan man ibland få för 200 kr!

Skoltajm!

Idag har det varit skola mellan 8 och 12. När jag börjar så tidigt är jag tvungen till att ta tåget som avgår klockan 07.36. Detta i sin tur innebär att jag måste stiga upp 06.15 vilket jag sällan gör. Klockan ringer men jag snoozar åtminstone en halvtimme. Man vill verkligen inte stiga upp så tidigt, det är inte kroppen gjord för.


Efter skolan lunchade jag med Robin och Räven, god entrecote med potatisklyftor! Vad jag inte visste var att hamburgare stavades med 2 st M. På Mirage's meny stod det: Hammburgare. Gör om gör rätt!


Nu har jag pluggat lite och gosat med Molly, ska strax läsa lite till i makroekonomi boken.  Vi fick "lite" att göra tills nästa fredag. Grupparbete blandat med enskilda uppgifter. Tills nästa fredag ska jag göra ett grupparbete, en utvärdering av en vetenskaplig artikel, ett "prov" och läsa 14 kapitel i en bok. Det här kommer bli tufft!


Bäst att återgå till studierna när det är lugnt här hemma, snart kommer Sandra och då är det teven på högsta volym som gäller.


Hej och hjärtligt välkommen!

Detta är en fortsättning på en gammal blogg (http://mogge88.blogg.se). Där skrev jag om allt möjligt medan jag i denna bloggen kommer fokusera mig på mitt nya liv. Dvs att jag är student och ska bli farsa, för att se hur dessa två sakerna går att kombinera. Dessutom trodde jag aldrig att jag skulle bli farsa när jag bara var 20 år, men det kom som en glad överraskning!

Denna bloggen handlar om mig, min sambo Sandra, katten Molly och så småningom "lillen".


Daniel


Sandra i vecka 30!


Molly


Lillen

Detta är min familj och vi bor i en mysig 3:a i centrala Karlskrona. Jag läser för tillfället ekonomprogrammet på Blekinge Tekniska Högskola, därjag kommer ägna de kommande 3 åren. På fritiden spelar jag fotboll i Lyckeby GOIF, som förövrigt gick upp i division 3 till denna säsongen.

Är det något mer ni vill veta är det bara att ta kontakt med mig, studentfarsan@hotmail.com eller skriva en kommentar.

Mvh Daniel


RSS 2.0