Citat av barn

Jag "-Melvin hur får man en tjej?"
Melvin, 3 år, "-Man köper en!"

Börjar närma sig #2!

Studentfarsan må kanske vara borta men jag är lika nervös som jag var då. Jag talar om barn nr 2 som beräknas komma i början av januari. Ska det bli 2 st januaribarn eller ska det bli en decemberunge? Många frågetecken. 
 
Jag är nästan mer nervös inför denna förlossningen än vad jag var förra gången. Förra gången visste jag inte vad jag skulle förvänta mig. Nu är det annorlunda. Nu har jag varit med om detta en gång. Även om allt gick fint förra gången så är det ju inget som säger att det kommer göra det denna gången. Att se sin sambo ligga där och plågas är ju knappast det roligaste jag varit med om. Man är maktlös, man kan inte minska smärtan på något sätt. 
 
Vad är egenltigen faderns roll i en förlossning? Jag gissar på att den är att finnas där som ett stöd, få ta emot massa skit, peppa och heja på. Kan väl se en förlossning som att man går till en fotbollsmatch för att stödja sitt lag. Fast man går ett steg längre än att bara heja på sitt lag. 
 
Nu blir jag nästan peppad på en förlossning, men när dagen kommer så är det bra om man är redo. Sist blev det lite hastigt och lustigt. Nu ska jag packa väskan till förlossningen/BB i förtid så att vi får allt med oss. Sist hade vi inte ens hälften av de saker vi behövde..
 
Det börjar dra ihop sig.. 5-6 veckor kvar nu..
 

Dagens instagrambild!

 
"Lördagsfikat"
 

Summering av helgen!

Samma sak varje vecka. Man svävar på moln hela fredagen med vetskapen att man har en låååång helg framför sig för att sedan på söndagen fråga sig vart helgen tog vägen. Varje vecka, 52 veckor om året alltid samma sak...
 
I fredags lyckades samtliga tre i familjen somna halv 8 på kvällen. Kan ju spendera sina fredagskvällar på roligare sätt men oj vad skönt det var att få sova. Vaknade sedan 7 på lördagsmorgonen så utvilad var bara förnamnet. Lördagen spenderades med lite shopping, träning, god mat och lite annat.
 
I söndags var vi ute i skogen och letade kottar. Sandra är hemma och behövde kottar till lite olika pysselsaker med jultema tror jag. Så Melvin tog med cykeln och cyklade en runda. Det är så man har hjärtat i halsgropen när han kör med full fart nerför alla nerförsbackar.
 
Hur har er helg varit?
 
 

Jag vann fighten!

Melvin har sedan ett par dagar varit väldigt svår att söva på kvällarna. Med uttryck som "Mamma ska lägga mig" och "jag vill inte sova, jag är inte tjött" har han försökt undgå att sova. Men idag gav jag mig inte. Jag tror det tog 40 minuter innan han ens kom i säng. Väl i sängen började han hålla på att krångla ytterligare men efter sammanlagt ~1 timme så sov han.
 
Jag tog tjuren i hornen och vann. Hela tiden med ett otroligt lugn. Jag är annars ganska hetsig i såna situationer men idag var det som att det fanns ett otroligt lugn inom mig. Medan han skulle slåss och sparkas var det som att det inte påverkade mig. Så riktigt nöjd med den läggningen!
 
 

Nu kör vi igång igen!

Nystart, återkomst, comeback... Många ord som kan beskriva det jag nu kommer syssla med. Kommer härmed försöka skriva ett par rader varje kväll. 
 
Vad har hänt sedan sist?
 

Sist jag skrev var för ett år sedan så givetvis har det hänt mycket. Både vad gäller Melvin och annat. Kommer stolpa upp några punkter om vad som hänt sedan sist.
 
 • Tomten var på besök
 • Nyår firades med vänner
 • Melvins 3-årsdag firades med tårta och kalas
 • Flyttade till ett flerfamiljshus med egen uteplats och tillgång till trädgård
 • Fick ett jobb på en bank i Kristianstad (~12 mil enkel resa ~2 timmar enkel resa med tåg)
 • Fick reda på att jag ska bli pappa igen
 • Spenderade sommaren med att kolla ut genom ett tågfönster och såg solen lysa över åkrarna
 • Träffade många härliga kollegor
 • Semestern spenderades på Kreta i 35 grader sol och värme
 • Sandra fyllde 25 år
 • Semestern tog slut
 • Fick jobb i Karlskrona igen (~15 min enkel resa med buss)
 • Slutade jobbet i Kristianstad och fick en fin "hejdå" present
 • Började det nya jobbet på en annan bank i Karlskrona
 
Det är väl ungefär det som har hänt. Har varit på det nya jobbet i 2 dagar och försöker sätta mig in i allt. Det är nya datorsystem, nya kollegor och ny pendlingstid. Finns det några mattesnillen där ute som läser så kan jag också konstatera att det underlättar att jobba på hemmaplan. 
 
"Studentfarsan" får leva kvar även om det kanske skulle kunna ändras. Men man ändrar inte ett vinnande koncept. 
 
Det var allt för nu!
 

RSS 2.0