Vilken härlig dag!

Imorse fick jag faktiskt sovmorgon till klockan 8. Jag som verkligen önskade mig en fick en för Melvin sov bra. Vid 8 vaknade han och då gick vi två grabbar upp. Vi låg och lekte lite i hans babygym och sedan lekte vi lite flygplan också. Det vill säga att jag håller upp honom som ett flygplan och busar med honom. 20 i 9 anländer en utvilad Sandra med ett jättesmile på läpparna. Jag och Melvin fixade så att hon fick lite extra sovmorgon, vilket hon verkligen förtjänade.

Efter vi gjort oss iordning kom moster Emmelie och Bibbe. De gick hem efter Robinson och det har varit en mycket härlig dag. Fast blev dock väldigt besviken på Robinson 2009! Hur kunde Ellenor vinna, själv tyckte jag Jarmo var den värdiga vinnaren. Vad tyckte ni?

Medan Sandra och Emmelie gick på stan fick Melvin sova middag, eller blir det lunch (1-tiden)? Han vaknade två gånger och det enda jag behövde göra för att han skulle sova var att ge han nappen som han tappade stup i kvarten. Men när Sandra kom hem gick det inte att sova mer, nej då hörde han ju hennes röst. Mammig som han är vaknade han till. Fast då hade han ändå sovit en bra stund.

Sedan åkte vi och handlade, vi skulle nämligen göra tacos här hemma. En mycket god middag blev det iaf och i goda vänners lag blev den inte sämre. Sedan var alla mätta och det hade inte varit fel att sova middag som Melvin skulle ha gjort. Men det blev istället dags för Melvins sista matstund. Den bestod av gröt med katrinplommon. Som vanligt när jag ska mata honom är det fullt med mat över hela honom (bilder läggs upp imorgon). Vanligtvis brukar det bara komma lite (ja, lagom iaf) runt munnen men idag tog han tag i haklappen och drog den över huvudet så hela han var full med mat sedan. Bilder på vår matstund kommer läggas upp imorgon. Sedan somnade han gott medan vi andra kollade på tv.

Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon är det plugg och döma fotboll som gäller. Sedan ska jag busa med lilleman så mycket som jag hinner. För nu är det som sagt hur roligt som helst att busa med honom.

Godnatt!

Bilder!


Matdags! Idag var det morot på schemat!

Sandaler som han fick av moster Emmelie. Tröjorna sponsrade av Melles mormor och hans gammelmormor. Tröjan i mitten köpte Sandra.

Du är underbar!

Då var "jobbveckan" till ända. Iaf för dem som jobbar måndag till fredag. En annan kommer nog slita lite i helgen med fortsatt plugg.

Melvin har verkligen kommit in i en period där han är hur underbar som helst. Han är så ordentlig den lille mannen. När man inte träffat honom på ett tag och han kommer hem, skiner han upp som en sol när han ser en. Det är verkligen underbart! Han har även börjat jollra mer nu. Sedan äter han ju burkmat nu också. En sådan härlig kille har han blivit. Hoppas bara det håller i sig och att han i fortsättningen är lika go.

Idag har jag, förutom att plugga, även spelat match. Förlust som vanligt tyvärr. Men lika glad är jag för det.

Nu väntar dock sängen!

Slänger upp lite bilder också!

Godnatt!

Tand var det här!

Mitt skrivande lyser med sin frånvaro, lite trist men vad ska man göra? Ber om ursäkt för detta.

Dagarna som går är  fyllda med pluggande. De som blir drabbade blir givetvis familjen. Hade ändå varit skönt att klara tentorna nu så att man bara kan njuta av sommaren sen.

Idag kan jag stolt presentera att Melvin fått sin första tand! En vit liten tand syns nu i munnen på honom. Vi trodde ju som sagt att det var en tand på g, men det visade sig att det inte var på samma ställe. Men nu är iaf tanden ute och förhoppningsvis fortsätter han vara lika glad som vanligt.

Han har kommit in i en period som är helt underbar nu den lille mannen. Han skrattar och är bara allmänt go. Det är så härligt att spendera sin tid med honom. Det ger verkligen mig något, något som är så svårt att förklara.

Igår spenderade jag kvällen med att se champions league finalen på o'learys. Mycket fint sällskap och en bra match. Kunde knappast bli bättre.

Sedan har Melvin testat på hur det är att smaka gröt idag. Han verkade gilla det och nu återstår det att se om han sover bättre på nätterna och lite längre på morgonen. Hade inte varit dumt att få sovmorgon till minst klockan 7 iaf.

Nu ska jag sova för imorgon väntar en ny dag med nya möjligheter. Imorgon lägger jag upp lite bilder igen.

Godnatt!




Mustasch-kampen!

Då står man här ensam på toppen. Alla medtävlare har nu lagt sig och det är bara jag som stolt kan triumfera med min fula, lilla moppemustasch. Men jag behåller den ändå tills den första juni för säkerhets skull.

Bara en liten noits!


Melvin - den goa killen!

Ännu en dag fylld av pluggande. Men på något sätt känns det otroligt bra. Jag vill verkligen inte misslyckas med dessa tentorna, det hade varit bedrövligt!

Efter jag var klar med pluggandet busade jag med Melvin. Det är så roligt att busa med honom nu, han är liksom med på allt och ler hur mycket som helst. Eftersom vi köpt en ny nappflaska testade jag den med honom idag. Med sin förra ville han inte alls samarbeta med mig utan ville bara skrika. Denna gången fungerade det bättre, även om hälften kom utanför så var det inget gnäll från hans sida. Han höll sig faktiskt på ersättningen i ungefär 3 timmar.

Sedan kom det folk och tittade på lägenheten idag. Så vi får se om de är intresserade av den någon annan dag.

Efter att ha suttit inne hela dagen var det ganska skönt att komma ut och träna lite.

När jag kom hem blev det lite mackor och tv i form av desperate housewifes. Mysigt att sitta och prata lite med Sandra innan hon går och lägger sig.


Här är de senaste inköpen till Melvin.

Lilleman växer så fort och passar numera i strl 68. När vi upptäckte att han hade den storleken blev det panik eftersom vi knappt hade några kläder alls i den storleken. Men nu har vi utökat garderoben för honom lite.

Sedan har jag bilder på Melles lekstund med Wiggo, dem träffades igår.

2 goa killar!

Nu blir det sängen för imorgon väntar det som sagt ännu mera plugg! Godnatt!



Överraskning!

Vilken härlig dag det har varit idag på nåt sätt, kan inte riktigt sätta ord på det. Antagligen är det för jag har styrt upp dagen såpass bra som jag gjorde. Pluggade till 3-tiden och efter det har jag bara busat med Melvin hela tiden. För då hade jag pluggat min timmar för idag och då känner man ingen press och kan verkligen njuta av varje sekund tillsammans med han.

Och nu över till överraskningen! Idag skrev jag och Sandra på ett hyreskontrakt, vi ska nämligen flytta. Vi ska inte flytta så långt utan lägenheten ligger på samma gata. Vi ska alltså bara flytta ungefär 150-200 meter. Men lägenheten har betydligt högre standard än den vi har nu. Det är nämligen hiss i den nya lägenheten! Det är verkligen lyx när man har barn, för så mycket vi har burit upp och ner sedan Melle föddes har jag inte ens gjort under hela mitt tidigare liv. Dessutom är badrummet ganska nyligen renoverat, dvs kaklat med både dusch och badkar. Sedan finns det en tvättmaskin som går att köpa till.

Ännu ett plus är att det är en stor och fin balkong med kvällssol. Finns det något härligare än att sitta där en sommarkväll med en iskall cola? Nej, jag tror banne mig inte det.

Därför blir det snart till att börja packa. För det tar verkligen lång tid att göra det. Längre tid än man tror. Men det ska bli så otroligt skönt.

Ska tilläggas att jag älskar våran nuvarande lägenhet också. Dock blir det alldeles för jobbigt med trapporna nu när vi har Melvin. Det som känns tråkigt är att vi har tapetserat varenda rum i lägenheten så den är så fin nu. Nu när vi äntligen blivit klara med allt så ska vi flytta, typiskt. Men kul ska det bli.

Imorgon läggs det upp lite bilder här på bloggen igen. Men nu väntar sängen! Godnatt på er kära läsare!

PS. Imorgon ska jag svara på lite kommentarer också. DS.


Vad tiden går fort!

Det blev inget inlägg igår kväll. Hoppade över det och gick och la mig tidigt istället. För igår kväll var jag hur trött som helst.

Dagen började med lite plugg och sedan åkte jag, Melvin och Sandra hem till mina föräldrar och åt middag. Mycket gott som vanligt när man äter borta. Efter det åkte vi hem för att tanka Melvin fylld med mat.

Sedan tog jag Melvin ut på en promenad. Vi mötte upp med Robin K för en promenad. Vi gick ut till dragsö och väl där visade han mig nappträdet. Ett träd som barn hänger upp sina nappar i när dem blir för stora. Sedan gick vi igenom trollskogen hemåt igen. Efter vi har kommit fram till Robins lägenhetsområde satte vi oss och bara pratade en stund. Hur skönt som helst i kvällssolen.

När vi sagt hej då kollade jag på klockan. Vi hade varit ute och gått i ungefär 2,5 timmar. Tiden gick alldeles för fort men jag tyckte vi hade hur trevligt som helst.

Idag är det plugg som gäller sedan skola och sedan ännu mera plugg. Man får njuta de dagarna man är ledig istället. Det hade varit hur skönt som helst om man klarat av de två tentorna nu direkt så slipper man gå att oroa sig i sommar över det.

Förövrigt är det strålande solsken ute så kanske går ut och sätter mig med böckerna. Ha en trevlig dag och hoppas ni hade en mysig helg!


Förlust, igen!

Dagarna susar verkligen förbi, man hinner knappt öppna ögonen innan man ska blunda för att sova igen. Thats life, I guess.

Idag har det iaf varit lugnt tycker jag. Dagen började med att Sandra skulle träffa en kompis och gå till en park. När hon kommit en bit på vägen började det ösregna. Det verkligen öste ner så hon fick ställa sig under ett träd och vänta ut det värsta. Sedan ställde dem in det och Sandra gick en runda till sina föräldrar.

Jag fixade iordning här hemma undertiden och åkte och hämtade Sandra när jag skulle spela. Jag lämnade av henne hos min föräldrar så att hon kunde vara där undertiden jag spelade. Både mina föräldrar och Sandra tyckte det var trevligt. Efter förlusten kom jag hem och käkade lite grillat tillsammans med dem.

Efter det hem och ikväll har vi inte gjort någonting. Underbart skönt.

Imorgon ska Sandra och hennes kompis göra ett nytt försök med att ta sig till parken. Då passar jag på att gymma lite med Räven. Nu är jag alldeles för trött för att sitta här. Vi hörs imorgon!


Fredag!

Idag var det äntligen fredag igen. Vi åt en god frukost innan Sandra och Melle gav sig iväg. Jag skulle nämligen plugga inför tentan och då är jag så osocial att Sandra hellre går härifrån. Sagt och gjort pluggade jag en stund för att sedan fixa tvätten, som ännu inte är färdig.

Sedan kom morbror Rasmus en runda också. Vi spelade lite poker och annat här hemma.

Och nu är denna dagen också över. Tiden går för fort alltså. Måste hitta på något sätt att få tiden att gå långsammare.

Sitter och funderar lite här i min ensamhet och jag kommer in på ämnet barn. Alla barn är verkligen olika! Det är det som är så intressant. Jämför man Melle med andra barn i samma ålder så märker man verkligen det. Melvin är lite försiktig och är lite snål med skratten. Medan Melles kompis Alvin skiner upp som en sol så fort man kikar fram. Står det till exempel "från 3 månader" på en produkt kanske barnen är redo innan dem är 3 månader och andra kanske inte är mogna förrän efter 4-5 månader. Detta gör snarare att produkterna rekommenderas från vissa åldrar och man får därför ge det en chans för barnet för att se om dem gillar det.

Bara en liten fundering såhär vid läggdags! Nu blir det sängen för imorgon väntar en ny fotbollsmatch! Trevlig helg!


Svar på en kommentar!

Fick in en kommentar igår som jag inte kunde svara på. Därför får det bli här.

Mija skrev:

Ett par frågor :) 1. Sitter melwin upp i vagnen? bebisar ska egentligen inte ha sitt vagn förens de kan sitta själv annars sliter det jättemycket på ryggen.

2. äter han redan potatis? är han redan 4 månader?:) Barn ska ju inte börja med smakportioner förens de är 4 månader, men det kanske han är?:)

Som svar på detta skriver jag:

1. I vagnen, som just nu är en liggvagn, går det att fälla upp så att barnet kan "halv-ligga". Han sitter självklart inte upp just nu, utan snarare halv-ligger. Han börjar bli så gammal att han vill vara med och om han får sitta (halv-ligga) blir han jättelycklig. För han får ju vara med och se allt det roliga vi ser. Sedan försöker vi lära han att sitta just nu, inga längre stunder utan kortare stunder. Det måste man nästan göra, för hur ska de annars lära sig?

2. Han är 4 månader om en vecka och vi tyckte det vore roligt att testa för att se om han gillade det. Eftersom barn utvecklas så olika så kan man inte säga att det är vid just den tidpunkten man ska göra saker. Vi testade att ge honom en potatis för att se om han gillade det. Det visade sig att han tyckte om det mycket och tog liksom tag i Sandras hand och tryckte den mot sin mun. Han ville till och med ha mer än matskeden vi gav honom. Men de kan inte äta för mycket i början. Hade han inte gillat det hade vi fått vänta lite till med att ge honom det. Men varför inte ge honom om han inte gillar det?


Försenade bilder!

Nu har jag fixat med lite bilder från gårdagen när lekstugan blev massakerad av oss. Det var riktigt roligt att gå loss på den med stora släggan. Så här kommer lite bilder från gårdagens utflykt.



Det ser lika roligt ut idag.


Melvin och Sandra tittade på!

Idag tog vi kort när Melle hade sin dopklänning, han har verkligen växt sen han hade den. Nu är klänningen som en t-shirt i armarna.

Morbror Rasmus och Melle.


Nu ska här rivas!

Min dator har fått virus och har nu installerat om den, så nu är den fit for fight igen.

Dagen har spenderats upp i Sandras mormors stuga. Där röjde vi lite och passade även på att ta bort deras lekstuga. Jag, Rasmus och Emil körde hårt med släggorna och efter vi var klara var det inte mycket kvar. Eller rättare sagt ingenting kvar. Bilder på det laddas upp imorgon.

Efter vi var klara blev det bråttom hem eftersom jag skulle träna. Vilken bilfärd det blev hem. Med gasen i botten kom vi upp i 97 km/h. Ojojoj, det är snabbt det. Men hem kom vi, välbehållna kan tilläggas.

Nu ikväll har jag ägnat min lediga tid när Melvin sov till att fixa datorn. Jag tror och hoppas den är fixad nu. Ska lägga upp lite bilder imorgon och svara på en kommentar jag fått.

Nu måste jag sova  för imorgon väntar det tentaplugg! Godnatt!


Jobb sökes!

Behöver du eller ditt företag en sommarjobbare? Tveka inte att höra av er.

Jag kan jobba för lägsta lönen och jag gör vad som helst. Bara ge mig ett jobb så ska jag inte göra er besvikna.

Känns det intressant? Hör isåfall av er till [email protected] .



Potatis... mums...gott!

Nu har Melle smakat sin första potatis. Och han gillade det! Så nu ska vi ge han potatis i några dagar för att sedan testa med låt säga päron puré. Det känns roligt att jag också kan mata honom. Man känner en riktig närhet på något sätt. Mysigt är det iaf.

Lilleman börjar verkligen bli stor nu, det märker man ganska tydligt. Nu ska han vara med och när man är ute i  vagnen vill han inte ligga ner. Då säger han ifrån, tydligt. Han ska numera sitta i vagnen eller vara uppe, annars blir han missnöjd.

På min och Melles promenad ner till förra jobbet skulle han absolut sitta upp, även om han var jätte trött. Till slut fick jag nog för jag visste att han var trött. Så jag la ner honom så att han kunde ligga ner. Det gillade han inte till en början men efter några minuter sov han. Väl på jobbet vaknade han och var i min famn lite. Men när vi gick därifrån somnade han lika snabbt igen. En liten sömnig kille jag hade med mig.

När jag kom tillbaka tog Sandra honom på en runda medan jag gjorde klart mitt projektarbete. När det var klart kom de hem och det var matdags. Idag serverades det taco. En favorit som vi äter ganska ofta här hemma. Det är riktigt bra mat, för det blir alltid något över till nästa dag, för då slipper man laga mat imorgon också.

Sedan gick vi en promenad till och satte oss i det fina vädret och åt glass. Sedan började klockan bli mycket eftersom Melle skulle badas också. Så när vi tog hem badade jag Melvin. En ganska trött Melvin låg i badkaret och jag busade lite med honom. Detta uppskattades inte vilket resulterade i att han började gråta. Inte lätt att vara trött och hungrig.

Sedan låg han och busade lite i sängen innan han till slut somnade. Får summera dagen som mycket härlig och jag har verkligen förenat nytta med nöje. Imorgon börjar mitt seriösa plugg inför tentan den 4:e juni.

Med dessa ord avslutar jag detta inlägg, hoppas ni haft en bra dag!


Bilder!


Sandra blev sur att inte hon fick vara med. Men nu är du med!

Bild på min fula moppe-mustasch!

Badtajm!

Kläder som Melvin fått av sin mormor och morfar! Mycket fin kille är han nu!

Nu blir det sängen för min del! Godnatt


Förlust... igen...!

Det blev som vanligt förlust i fotbollen. Nu har jag gjort lite skolarbete men orkar inte slutföra det. Får fixa iordning det sista imorgon.

Imorgon ska jag ner till gamla jobbet och se om de har något jobb att erbjuda i sommar. Har fått nej från alla andra jobb jag sökt så detta är sista utvägen. Jobbar mer än gärna där i sommar. Trevliga arbetskamrater och mycket bra tider faktiskt.

Nu ska jag ladda upp lite bilder. Min "moppe-murre" är faktiskt med på bilderna. Det ser otroligt fult ut! Men bilderna håller på att laddas upp nu.!


Usch!

Jag känner mig inte alls i form. Varken idag eller igår. Igår somnade jag nog vid 22.00 ungefär, framför teven. Då är man verkligen inte pigg, jag brukar ju vara uppe alldeles för länge i vanliga fall.

Nu går jag in mot gråare tider. Det börjar osa tenta här hemma och jag kryper liksom in i mig själv under dessa tider. Det behövs verkligen plugga till denna tenta som kommer för den kommer bli svår misstänker jag. Hade varit skönt att inte ha något efter sig efter första året.

Idag blir det match, hoppas jag piggnar till lite också. Hade varit roligt att spela när vi vann förra matchen. Är en sån härlig stämning i laget nu.

Nu ska jag fortsätta plugga, annars kommer jag aldrig hinna. Återkommer lite senare!


Bilder!


Fotboll!

Tjurig efter en tunnel!

-Det är gott att äta sin egen hand, säger Melvin 3,5 månader!

You talking to me?

Kampen fortsätter!

Nu är hela helgen avklarad. Denna dagen var inte fullt så spännande som den var igår. Idag har det varit relativt lugnt på kvällen som det oftast är här hemma. Jag har tränat, fiskat och busat med Melle.

Han hade varit lite knölig mot mamma Sandra men när jag kom hem skrattade han och var faktiskt ganska lugn. Så det var inga större problem med hans sovtajm idag.

Min medverkan i mustasch-kampen fortsätter. För tillfället ser jag väldigt löjlig ut och är egentligen ganska sugen på att raka av det. Morbror Rasmus har redan åkt ut för han rakade sig för ett par dagar sen. Vet inte hur de andra deltagarna har det med "murren" men morfar Kalle har iaf en redig och gedigen mustasch. Min liknar mest en moppemustasch, dvs liten, gles och väldigt ful!

Nu ska jag sova för imorgon väntar det plugg. Drygt 2 veckor kvar till tentorna, och de vill jag verkligen klara så att jag får njuta av sommaren i lugn och ro.

Bilderna är inlagda på datorn och ska om cirka 2 minuter läggas upp på bloggen. Hoppas ni haft en trevlig helg, för det har jag.


Dop - med gylfen öppen!

Idag började dagen väldigt bra, var hyfsat utvilad efter tvätten dagen innan. Vi gjorde oss iordning och gick ut och gick en runda innan vi skulle på dop. Melvins första kompis Alvin skulle nämligen döpas idag. Han fick iallafall sova en timme innan det var dags att åka iväg till kyrkan.

Vi var lite tidiga och gick en runda med barnvagnen så att Melvin skulle sova och det lyckades han till slut göra. När vi senare satt i kyrkan vaknade den lille krabaten. Det var bara att ta upp honom så att han inte skulle börja skrika. Av tidigare erfarenhet så är Melle inte glad i kyrkan. Men denna gången var han jätteduktig och skrek ingenting så det var så lugnt i kyrkan. Till skillnad från Melle skrek inte Alvin någonting när han döptes, mycket duktigt gjort. Alvin är förövrigt en väldigt go kille. Han skrattar verkligen non-stop, bara man visar sig skrattar han. Vilken härlig kille!

Sedan var det dopkaffe och när vi sedan skulle åka därifrån märkte jag att min gylf var öppen! Då börjar man fråga sig massa saker, tex hur länge har den varit öppen? Har jag varit på toaletten och glömt att stänga? Massa frågor virvlade runt i huvudet och tillslut kom jag fram till svaret. Jag hade inte varit på toaletten och antagligen hade den varit öppen mestadelen av dopet. Folk undrade nog vad jag var för en typ egentligen.

När vi kom hem var det mat som gällde, kycklingklubbor och pommes. Melvin hade inte sovit så mycket under dagen och var vid det här lagret väldigt trött. Därför tog vi med honom ut och gick och spelade fotboll med morbror Rasmus. Sandra visade upp oanade (?!) talanger men fick till slut se sig besegrad i fipsturneringen.

Efter det åkte jag och hämtade min mormor som hade varit hos min moster. När jag kom hem hade Sandra gett Melvin mat och han var redo för sova. Han brukar nämligen och ligga och prata lite innan han ska sova och gjorde även det ikväll. Så vi busade lite och han skrattade riktigt mycket. Så är det när pappa kommer med sin "moppe-mustasch" och kittlar honom. Efter ett tag somnade han iaf mellan Sandra och mig.

Sandra var trött efter vårt fotbollsspelande så hon somnade strax efter. Jag gick och satte mig framför teven och har precis kollat färdigt på braveheart. Eurovision är inget för mig, blir bara lika besviken varje år jag kollar på det. Men roligt att Norge vann! Alltid roligt när ett skandinaviskt land går och vinner. Om jag inte minns fel så var det Finland, med Lordi i spetsen, som vann. 

Nog om schlager... För nu är det sovdags! Imorgon kommer det bilder från dagen som varit! Godnatt!



Freitag!

Fredag kväll, klockan är snart läggdags. Det är då man sitter och funderar lite över dagen som varit. Innan man börjar skriva har man tusen grejer att skriva om, men när det väl kommer till kritan är huvudet helt tomt. Alltid samma sak och jag vet inte riktigt vad det beror på.

Dagen har varit rätt slapp, lite plugg, matlagning och tvättning. Idag har det gått relativt smidigt med tvätten för annars brukar det vara riktigt segt.

Blev faktiskt omnämnd i tidningen idag efter matchen igår. Roligt när sådant händer för det är inte speciellt ofta. Så där fick jag en anledning till att vara glad idag.

Nu på kvällen har morbror Rasmus varit här. Vi har spelat wii och lite poker.

Melvin har varit rätt go idag, han ligger och pratar väldigt mycket nu. Hans röstläge har även förändrats och det är inte lika pipigt längre. Han har nog hamnat i målbrottet skulle jag tippa på (med glimten i ögat).

I helgen väntar det dop och konfirmation. Även lite fotbollsträning ska det bli. Så nu ska jag återgå att vara lite social med rasse. Godnatt på er!

Ps, tack för alla tips om dagis!


Dagisplats!

Nu måste vi göra en ansökan till dagis, och det är svårt. För vi vet inte vilka dagis i Karlskrona som är bra. Någon som vet ett bra dagis i Karlskrona (Trossö)?

Hade varit bra med lite hjälp från någon med erfarenhet. Tack på förhand!


Lite bilder!



Bilderna ovan är från Sandras promenad!

Detta kort är från vår bus-stund! Det är faktiskt ett leende på bilden, lättare sagt än gjort att ta ett kort när han ler.


Ojojoj, som vi har längtat!

Hej och hå, nu sitter jag här lite trött en torsdagskväll. Denna dagen har faktiskt varit en av dem bättre på länge. VI började dagen med att ligga kvar länge i sängen alla 4. Melvin, Sandra och jag i sängen och sedan låg Molly i Melvins säng. Vi har verkligen inte haft en sådan morgon sedan Melvin föddes tror jag. Kvart i 12 åt vi frukost, kanske lite sent men otroligt skönt.

Sen busade jag och Melvin lite så att killen blev helt slut. Då gick vi in och la oss igen. Det räckte med att jag la han i sängen så var han halvvägs in i drömmarna. Efter jag fått honom att somna pluggade jag lite och Sandra gjorde mat. Idag testade vi en ny rätt som innehöll kassler. Resultatet blev mycket bra och det smakade ljuvligt.

Efter maten tog Sandra med Melvin ut på en promenad och jag diskade och pluggade lite till. Sedan kom min mamma på besök, vilket var lite olyckligt eftersom Melle var ute. Men det hindrade inte henne från att stanna och prata lite.

Efter det åkte jag på match. Efter noll poäng efter de fyra första omgångarna behövde  vi verkligen en seger. Laget idag gjorde en riktigt bra match och vi vann tillslut med 3-0. Härligt var bara förnamnet och jag hoppas vi fortsätter spela lika bra på tisdag.

Nu är det snart sovtajm men innan det ska jag som sagt svara på lite kommentarer och lägga upp lite bilder. Imorgon väntar en ny fredag och det är ju som sagt inledningen på helgen. Sköt om er!


Fiske!

Åter hemma igen efter en fisketur med jens, och vilket drag det var. Jag lyckades med att dra upp 7 näbbgäddor! Roligt eftersom jag aldrig fått någon sån innan. Jens var dock ett strå vassare och lyckades tillslut dra upp det dubbla, dvs 14 st. Härligt fiske plus ett härligt väder kunde inte bli annat än ganska underbart.

Nu ska jag faktiskt sova då det är plugg som gäller imorgon. Snart tentadags igen och det gäller att ligga i så att man klarar första året utan missöden. Imorgon ska jag även lägga in lite bilder från Sandras promenad i brunsparken. Sedan har jag massa kommentarer jag inte haft tid att svara på. Och det är känns viktigt att svara på dem också, så det får tas imon.

Nu blir det bingen! Godnatt!


Att vara ung förälder!

När jag steg innan för dörren idag så möttes jag av ett brev. Visste direkt vad det var. Blev kontaktad av Ida och Emma för ett tag sedan. De arbetade med ett projektarbete som gick ut på att göra en folder om unga föräldrar, självklart ställde jag upp på en intervju med dem. Och idag fick jag alltså hem den färdigskrivna foldern. Resultatet var väldigt bra och rolig att läsa. Foldern kommer antagligen finnas på ungdomsmottagningar och mödravårdscentraler runtom i Värmland. Ett härligt intiativ och jag får tacka för den fina foldern.


Foldern av Ida och Emma!

Nu ska jag åka och fiska en runda. Återkommer ikväll igen!


Mustasch-kampen!

Jag och min pluggarkompis Robin (ja, han som låste sig ute) har ingått en deal. Vi ska stödja mustasch-kampen genom att inte raka av mustaschen. Dessutom ska jag skänka en slant till insamlingen till förmån av prostatacancer.

Just för tillfället ser min mustasch ut som en såkallad "moppe-mustasch". Jag har aldrig sparat mustachen och det kommer se sannerligen löjligt ut i slutet av månaden. Om jag nu håller på så länge vill säga. Känns det för löjligt åker den bort men inte donationen till insamlingen.

Den som triggade igång mig var Melles morfar och morbror. Sedan anslöt Bibbe och jag. Morfar och Bibbe har lite småtuffa mustascher medan jag har lite fjun och det känns som man är 15 år på nytt.

Idag har det varit skola och plugg hela dagen i princip och nu väntar sängen. Imorgon är det skola igen sedan är det inga mer lektioner denna veckan. Underbart! Fast blir plugg hemma då.

Nu är det sängdags, godnatt!


Vilken lättnad!

Tentan som jag skrev för någon vecka sen gick vägen! Jag blev oerhört lättad när jag fick reda på resultatet, det känns som en berfrielse av något slag. Nej härligt måste jag säga. Trodde dagen skulle utvecklas till något mindre roligt men så blev inte fallet. Nu vill jag bara ha en god nyhet till, snälla kan jag få det?

Vad har hänt mer idag då? Imorse var jag ute och gick en runda med Melvin. Mycket skönt att börja dagen på det sättet. Fast tycker det är ganska tråkigt att gå själv, ingen att prata med. Hade jag haft någon eller något att prata med hade jag kunnat vara ute i flera timmar. Men ibland får man gå själv och det är inte mycket man kan göra åt det.

Sedan var det skoltajm för min del. Var dock inte alls sugen att gå i skolan idag men det var ett måste. Men det visade ju sig vara ett lyckat drag.

Melle och Sandra har varit på babymassage idag, så nu ska det masseras här hemma. Sedan har de varit iväg en runda medan jag pluggade. De gick hem till Melles mormor och morfar, där rullade han över till mage från rygg flera gånger. Så han börjar likna en hund som kan tricket "rulla runt". Nu ska vi bara lära han sitta med.

Imorgon är det skola som gäller sen träning och självklart desperate housewifes, det får man inte missa. Godnatt!




Filmklipp!

Denna videon har jag bara glömt att lägga upp. Det är filmat någon gång i mars. När Melvin är 2 månader. Men jag hoppas det fortfarande är roligt att se.



Enjoy!


Det är bara att konstatera!

När man sätter sig ner en söndagskväll är man verkligen inte nöjd med livet. Imorgon börjar en ny "arbetsvecka" och man har knappt hunnit njuta av ledigheten. Men det är väl så livet är. Njuta av ledigheten får man göra när man blir pensionär.

Söndagar är som bekant en lugn dag hos oss. Dagen började med att vi låg kvar i sängen och kollade lite tv innan frukosten. Det här utdragna väntandet är så typiskt söndagar. Man går och lallar i sin egna värld och plötsligt är även söndagen över.

Dessutom kan jag idag stolt konstatera att Melle vände sig från rygg till mage! För oss är det en självklarhet att kunna göra det, men för honom är det verkligen ett stort steg.

Nu ska jag lägga upp en film och sedan ska jag gå ner i tvättstugan och ta upp all tvätt. Hoppas ni haft en bra helg iaf. Godnatt!


Bilder!







Ikea!

Denna dagen rastade vi fåååården några mil till. Vi styrde mot kalmar och lite shopping stod först på listan idag. På stan letade vi mest efter kläder till Melle och lyckades hitta två par byxor till honom.

Shopping tar verkligen på krafterna och efter en runda på stan var man ganska sliten. Men ikea stod på schemat så det var bara att fortsätta.

På ikea hittar man alltid en massa saker. Ibland känns det som man köper saker enbart för att "detta kan man behöva någon gång". Men jag tyckte vi fixade det ganska bra och idag köpte vi inte massa onödiga saker. Det fick bli en barnstol till Melle och lite tallrikar bland annat.

Det bästa som finns på ikea måste ändå vara resturangen. Där är det verkligen ett obligatoriskt stopp för att fylla på kroppen med energi. Kotlettrad med pommes är lite av en klassiker där. Annars är köttbullarna också rätt skapliga.

Melvin var väldigt duktig idag också och jag är så stolt över honom. Nyfiken liten sak är han, han observerar verkligen saker och är sällan gnällig. Det är så skönt att han är så duktig.

Sen när vi kom hem blev det bad för Melvins del. Det behövde han för han luktade inte gott.

Nu på kvällen har vi haft besök av Emmelie, Bibbe och Rasmus. Vi kollade på robinsson och hade allmänt trevligt.

Nu är jag riktigt trött men ska ladda upp lite bilder och sedan svara på kommentarerna jag inte hann igår. Men hoppas ni haft en trevlig helg än så länge!


Sover du?

Inatt när jag låg och kollade på tv innan jag somnade fick jag ett av världens konstigaste sms. Jag citerar det här:
"Sover du? Jag är utelåst och Räven är i skåne..."

Det visade sig att Robin hade låst sig ute och hade ingenstans att sova. Vi kom överens om att han skulle cykla hit och sova här under natten och på morgonen ringa sin hyresvärd. Det brukar ta 10 minuter att cykla från honom till mig och efter 20 minuter vi hade pratats vid hade han inte kommit fram. Jag undrade förstås var han hade tagit vägen och ringde honom och det visade sig att han var utanför.
 
Jag gick ner och öppnade för honom. Han kom instampade och var riktigt förbannad. Inte nog med att han låst sig ute utan cykelkedjan hade hoppat av för honom, när han cyklade till mig,  så när jag träffade honom var han på bristningsgränsen. Men jag lyckades få honom på bättre humör och jag tror han somnade ganska fort ändå.

Han lyckades få tag i sin hyresvärd nu imorse och cyklade hem vid 10-tiden.

Hur slutade den här historien? Robin lyckades komma in i sin lägenhet, med hjälp av sin hyresvärd, men med 500kr mindre i plånboken. Ganska dyr hyresvärd, han måste vara extremt högutbildad, eftersom han tar 500kr för 20 minuters jobb. Men Robin kollar nog att han har nycklarna på sig nästa gång han går hemifrån.


Kosta Outlet!

Det har varit mycket shopping de senaste 2 dagarna. Igår åkte vi upp till Kosta Outlet och shoppade. Första gången där för mig och det var hyfsat. Inte bra och inte dåligt, utan något mitt emellan. Det första vi gjorde var att åka upp till polarn och pyret för att fynda lite. Där vi rätt mycket grejer till Melvin, och dessutom fick han ett par solglasögon på köpet (som han förövrigt var stentuff i). Efter det blev det matdags för Melvin, shopping är jobbigt även för honom.

Han har kommit på att om han gnäller för mycket i vagnen så plockar hans curlingföräldrar upp honom. När han är uppe i famnen är han tyst och bara tittar. Men lägger man han i vagnen blir han jättegnällig. 3 månader och han vet redan hur han ska göra.

Sedan tog jag och Sandra en tur på våra avdelningar. Det enda vi hittade var en tröja till mig. Så denna shoppingresa blev en resa där vi mest köpte grejer till Melvin. Men det är han värd eftersom han var jätte duktig, det var inte mycket gnäll från hans sida.

När vi kom hem lagade vi mat och sedan åkte jag och spelade match. Det blev inte en vinst denna gången heller men någon gång måste förlustsviten

Dagens bilder (förrgårdagens)!


"The poser"

Såhär ser det ut när mamma, pappa och Melvin busar!


3-månaders-spruta!

Vilken duktig kille jag och Sandra har. När Melle skulle ta sprutorna idag så var han jätte duktig. Den första gick ganska bra men han blev lite ledsen. Det gick dock ganska snabbt över efter lite sjungande och gosande. Men då var det dags för spruta nr 2! Den sprutan är av lite större kaliber och brukar oftast göra väldigt ont för barnen. Det gick bra till en början, men sen...

Jag satt i min egna värld och försökte hålla koll på min uppgift att hålla i Melle när jag plötsligt hörde brandbilen med sirenen på.. Då kom jag på att jag satt på vårdcentralen med Melvin i knät. Han började verkligen stortjuta och jag tyckte så synd om honom. Men efter en snabb påklädning så la vi honom i vagnen. Han hann knappt lägga sig ner förrän han sov som en stock. Så jag tyckte han var jätte duktig.

Förutom att han fick sprutor så lyckades han med bedriften att kissa på läkaren också. Hans framtida yrke kanske är brandman, vem vet? Sedan var det vägning också, och han väger nu hela 6,450 kg. Det är inte illa pinkat och med snabb matte så blir det ungefär 250 gram i veckan. Eller vad sägs om kock? På tal om framtida yrken..

Som vanligt är han en riktig charmör på vårdcentralen. Vi brukar lägga honom på magen hemma, för att han ska träna sin nacke. Han börjar gnälla efter några sekunder här hemma men uppe på vårdcentralen är det andra bullar. Där låg han och lyfte nacken högt och länge, vilket ledde till att både jag och Sandra blev lite förvånade. Men det är bra att han kan göra det också.

Han har även blivit duktig på att "rulla". När han ligger på rygg kan han numera rulla över på sidan och jag tror inte det dröjer länge till innan han så småningom rullar över på magen. Ett steg i rätt riktning är det och han gör framsteg nästan varje dag.

Sedan vi kom hem från vårdcentralen har han nästan bara sovit, antagligen sprutan som har gjort honom trött. Jag tycker han förtjänar att sova för det är han verkligen värd idag min lilla cooling.

Nu ska jag svara på massa kommentarer som jag inte hunnit med att svara på. Som jag brukar säga, bättre sent än aldrig. Imorgon ska vi göra en utflykt till Kosta Outlet för att se vad som finns i klädesväg.

Godnatt och hoppas ni haft en trevlig dag!

Grattis mormor!

Under mina dagar hinner jag numera med hur mycket som helst känns det som. Ingen dag är den andra lik men varje dag är otroligt givande. Man får så mycket i utbyte.

Efter skolan åkte jag hem och då var det lekstuga här hemma med Melle och hans nya kompis Wiggo. En lekstund som bestod av skrik, skratt, leenden och även lite bajs. Eftersom mammorna fikade kunde jag inte motstå att gång på gång gå och smaka deras fika. Man blir alltid lite småsugen när man är hungrig.

Efter det så var Melle helt slut och en sovstund för hans del var ett faktum. Vi la honom i hans säng och till vår förvåning somnade han och vaknade inte förrens efter 2 timmar. Annars brukar han sova så oroligt där och vakna efter någon halvtimme. Men efter hans lekstund var han nog så trött så det räckte och blev över.

Efter lite mat och påklädning för hans del åkte vi på kalas hos hans mormor, som dagen i ära fyllde 42 år. Grattis får vi säga igen. Melle var inte speciellt festsugen utan han ägnade mesta tiden åt att sura och hänga i mammas och pappas famnar. Efter kalaset tog vi hem morbror som skulle se på fotbollen med mig.

Chelsea vs Barcelona stod på schemat denna dag och det var spännande in i det sista. När det återstod 1 minut kvitterade Barca och blev därmed klara för final. Vilken final det kommer bli!! Mina två favoritlag kommer spela, Manchester United vs Barcelona. Vilka ska man heja på? Hmm, svårt val men det blir lika roligt vem som än vinner. Hoppas hursomhelst på en bra fotbollsmatch.

Nu ska jag låta morbror sova eftersom det väntar nationellt prov imorgon för hans del. Själv ska man hänga med Melle för han ska nämligen ta sin 3-månaders-spruta. Får se hur den stackaren tar det. Hoppas han är som pappa dvs. att han inte är rädd för sprutor. Efter det blir det lite plugg för att sedan avsluta kvällen med träning.

Återkommer med bilder imorgon! Godnatt




En givande dag!

Nu sitter man här alldeles nyvaken. Igår var det som vanligt skola som gällde till en början.

När jag sedan kom hem busade jag en timme ungefär med Melle. Vi busade så mycket att han skrattade. Nu menar jag att han inte bara log utan det kom ljud till hans leende. Ungefär som ett framtvingat "haha". Det låter verkligen jättemysigt. Efter såhär mycket busande blev förstås Melle riktigt trött och när vi skulle äta så tog han en kort "powernap", vilket var välbehövligt för honom.

Vi åt en härlig gryta som det såklart blev rester över ifrån. Det är perfekt att ha till lunch även dagen efter. Så nu är även denna dag räddad.

Sedan åkte jag iväg för att träna. Dagen i ära skulle även brorsan, som gjorde comeback efter en lång tids uppehåll, följa med och träna. Som vanligt ägde han mig och jag lyckades bara med att sätta 2 bollar på honom (han är målvakt). Men jag ger inte upp utan kommer vinna nästa träning mot honom.

När jag kom hem sov Melle och Sandra låg i soffan. Hon kämpade med att hålla sig vaken så att hon kunde se "desperate housewifes". Men hon lyckades faktiskt och när hon senare skulle gå och lägga sig började hon spela spel på datorn istället. Jag var minst sagt chockad när hon började spela spel så sent då hon vanligtvis brukar gå och lägga sig vid 9-tiden.

Anledningen att jag är uppe tidigt är att det är skola idag. Så nu ska jag göra mig iordning för ännu en skoldag, för att sedan komma hem och plugga ännu mer.

Nu måste jag skynda mig så att jag inte missar tåget. Ha en bra dag!

Sluta sura!

Idag har dagen verkligen varit kantad med plugg. Men det roliga är att det känns bra! Så glad över att jag tar tag i saker istället för att skjuta på dem. Så det är en oerhörd befrielse att verkligen plugga, plugga och plugga.

Idag har Melle varit rätt gnällig, innan jag åkte till skolan var han inte den där goa killen som alltid ler när pappa pratar med honom på morgonen. När jag hämtade Sandra och honom efter skolan var det ingen glad kille som lyste med sitt leende. Nej, jag tror han har haft en "idag-är-jag-sur-på-pappa" -dag. Fast han har nog mest varit trött idag för han har inte varit pigg alls känns det som.

Men man kan ju inte alltid vara glad. Alla har vi våra down-perioder. Nu tänker jag gå och lägga mig annars kommer jag vara trött och grinig imorgon. Det vill jag inte vara, det blir inte bra alls då.


Sur-Melvin i bilen påväg hem!

Halvglad-Melle som leker lite.


Söndag = slappardag!

Vet ni vad som är väldigt bra med söndagar? Jo, det ska jag tala om. Man behöver inte lyfta ett finger utan att ha dåligt samvete. Så idag har vi bara tagit det lugnt här hemma. Dock började jag dagen med att gå ut och gå en lång runda med lilleman. Första gången jag ensam gick ut med honom. Det  var väl på tiden.

Sedan har det varit myspys här hemma. Slängt skräp, plocka iordning och kollat på tv. Mjukisbrallorna på och allmänt soft. Önskar nästan det var söndag lite oftare.

Imorgon blir det skola för min del och lite jobbandet med vårat arbete. Återkommer med något roligt imorgon istället.


En bild säger mer än tusen ord!


Dagen i bilder!










Helg igen!

Så var det helg igen. Det som stod på schemat idag var konfirmation. Men innan det skulle vi återställa det vi orsakat igår. Mycket grejer och sopor som skulle ut och slängas. Till hjälp kom Bibbe, Emmelie och Rasmus. Bibbe fick vara barnvakt, något han verkade gilla.

Barnpassning kan ta på krafterna!

Bibbe tog ansvaret för lilleman och båda verkade trivas tillsammans då de somnade väldigt gott. Sen röjde vi upp och gick för att köpa glass. Med på den färden var även Elias och Louise. Det blev inte glass från glassiären men från mix. Dock var den inte hälften så god som glassen från glassiären.

Sedan åkte jag på konfirmationsfest. Sandra och Melvin fick gå ut och gå en runda, Melvin har nämligen varit väldigt kinkig idag och inatt. Det var Peter, min kusin, som hade konfimerats. Väl där åt jag god mat och en underbart god tårta. En tårta med passionsfrukt, den var riktigt god, och en princesstårta som smakade lika gott den.

På kvällen var han lugn och fin Melle och nu ligger han och sover som en stock, det var nog lika bra det. Han har inte sovit jätte många timmar.

Imorgon på morgonen ska jag nog gå en runda med Melle för att sedan sätta mig och plugga. Kanske inte det roligaste på en söndag men det blir nog bra!

Nu ska jag lägga upp lite bilder och sen blir det faktiskt sängen! Godnatt!


Möblering!

Nu när man ska sätta sig ner och summera dagen så snurrar alla bokstäver. Jag/vi har liksom uträttat så mycket idag så jag vet inte vart jag ska börja.

Dagen började iaf lite småtrevande och satte mig ner med ett projektarbete en stund. Sedan när vädret var så fint åkte vi och kollade fotboll en runda. Det var lite tråkigt att det blåste för annars var det kanonvarmt. Sedan kom vi hem och åt lite och fixade med tvätten då det är tvättdag.

Sedan fick vi ett ryck och började göra iordning till lilleman. Så nu fick jag inte behålla mitt datarum längre utan allt åkte bort till förmån för Melles alla grejer. Vi hittade ändå en riktigt bra plats till datorn ändå så jag är hur nöjd som helst. Och resultatet av hans rum blev väldigt bra. Det återstår några saker innan allt är fixat men vi har kommit en bit på vägen.

Men hursomhelst blev vi jättenöjda över resultatet.

När jag började skriva var det meningen att jag skulle skriva ett snabbt inlägg för att sedan gå ner och hämta tvätten. Men sen tipsade fredrik mig om att Jackass 2 gick på 4an. Så nu har jag fastnat framför den. Ska väl snart gå ner och hämta tvätten så jag får det gjort också.

Jag hittar inte kameran så det får bli lite bilder imorgon istället. Nu får jag se vad som händer! Godnatt!


RSS 2.0