-Mjau, sa Melvin!

Tiden går snabbt när man har roligt. Nu är det några dagar sen jag bloggade och det ber jag om ursäkt för. Grymt mycket att göra i plugget och nu börjar alldeles strax tentaplugget också.

Idag har vi varit hos min mormor som fyllde år. Där charmade Melvin henne och busade runt i köket som en galning. Sedan när vi fikade fick han lite majskrokar att äta, något han inte tackar nej till.

När vi packade ur vagnen från bilen märkte vi att det var punktering på ena hjulet. Vi tyckte det var ganska konstigt eftersom den stått i bilen. Det är väl nackdelen med lufthjul, men en punktering på 8 månader är inte så farligt. Det är trots allt 100 gånger skönare att köra med riktiga lufthjul.

Efter Melvin hade ätit idag kom Molly och satte sig på en stol bredvid honom. Han började ropa på henne och Sandra förklarade enkelt och bra att Molly sa mjau. Så Melvin började härma henne och säga något som lät precis som mjau. Riktigt roligt lät det.

Under ett par dagar har Melvin somnat i sin egen säng för att en halvtimme senare vakna och vara alldeles förtvivlad. Så var det även idag men han somnade snabbt om i vår säng. Annars har man han uppe i 2-3 timmar till och det är inte bra för någon av oss. Man behöver koppla av lite innan man ska sova annars kommer man inte orka i längden.

Melvin blev 8 månader igår, tänk var tiden går snabbt. Alltså är det snart 1-års jubileum på bloggen. Tror jag började skriva i november förra året så det är snart.

Måste även hylla Sandra som verkligen hjälper och stöttar mig. Utan henne hade jag nog inte orkat plugga så mycket som jag gör, det känns underbart. Visst är det jobbigt för henne också att jag inte är hemma lika mycket som i somras men jag ska ju inte plugga för evigt.

Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon väntar en ny dag fullt av lek, plugg och stressande. Godnatt och tackar som ödmjukast för de kommentarer jag fått!

Äntligen hemma!

Jag har ju som sagt varit på domarkurs i helgen. Är riktigt nöjd om jag får sammanfatta helgen, både med resultaten av testerna och med utbildningen. Men det var riktigt skönt att få komma hem igen.

När jag kom hem satt Melvin vid matbordet med Sandra, Emmelie och Bibbe. Precis när jag tog klivet in kom en katt springandes och skrek på mig. När jag sedan träffar Melvin får jag ett leende. Jag kanske var lite saknad ändå. Så vi busade här hemma tills det var dags för lite bad. Otroligt skönt att få bada med Melvin. Hade längtat hela helgen att få vara med honom så det var inte fel att ta ett bad med honom. Först lekte han med sina badankor. När han tröttnat på det satte jag på kranen. Då försökte han greppa strålen (vilket inte gick alltför bra). När han sedan var klar var det en trött Melvin vi tog upp från badet.

Gröten stod på bordet och Melvin åt nästan allt. När han var klar skrek han av trötthet. På med pyjamasen och så sa vi godnatt. Det räckte med att jag la honom i sängen för att han skulle somna. Det enda han behövde var sin snuttefilt, sedan somnade han på 5 sekunder. Otroligt skönt med såna läggningar.

Nu på kvällen har jag packat upp alla kläder jag hade med mig och tvättmaskinen blev klar för en bra stund sedan. Kanske dags att hänga upp tvätten nu innan man går och lägger sig.

Imorgon är det sång för Melvin och Sandra. Själv har jag lite skolarbete som ska tas igen. Så imorgon blir det stenhårt plugg. En annan tråkig sak är att vi halkade ner till 6an i fotbollen i helgen. Riktigt tungt får jag lov att säga.

Men nu blir det att hänga upp tvätt innan jag kryper till kojs. Godnatt och hoppas ni haft en trevlig helg!

Comeback!

Oj vad tiden går, har inte orkat med ett inlägg på hela veckan. Men den som väntar på något gott....

Tiden har iaf flytit på alldeles för snabbt. Sandra och Melvin är iväg hela dagarna och jag sitter och pluggar. Men har ändå unnat mig några timmar med honom på eftermiddagarna. Efter det är det plugg som gäller igen.

Melvin är så cool nu. Han kan klappa händerna, vinka och pussas. Sedan har han fått rejäl fart i sitt krypande också. Nu kan man inte vända ryggen till innan han är och gör något olämpligt. Det är inte konstigt att han somnar om kvällarna så aktiv som han är.

Melvin har även lyckats med en bedrift till. Han lyckades stå själv i ungefär 10 sekunder en dag när Sandra och han var iväg. Inte konstigt att han hittar balansen då han ställer sig upp hela tiden här hemma, med stöd.

Nu har jag installerat bildprogrammet och slänger upp ett antal bilder här istället.



Nu ska jag snart hämta Sandra och Melvin för det är babysim idag. Sedan ska vi lyxa till det med lite fin mat och kanske en film ikväll. Beror på om Melvin somnar bra. Imorgon ska jag iväg på domarkurs och är borta hela dagen. Så det blir pappafritt här hemma. Ha det bra!

Vardagslyx!

Jag såg fram emot helgen. Jag gjorde verkligen det. Bara få ta det lugnt utan något plugg. Men icke, det har faktiskt blivit lite idag ändå. Men sedan har jag spenderat den mesta tiden med Melle och Sandra.

Han är otrolig den lille mannen. Han kan vinka nu, när han själv vill det vill säga. Dessutom har han lärt sig att klappa händerna. Det efter att vi lyssnat på klappa händerna när du är riktigt glad med Mora Träsk. Sen har han börjat pussas också. Ibland kryper han runt och smackar med munnen och ibland tar han tag i ansiktet med båda händerna och verkligen pussar en. Det är så roligt att det händer lite grejer.

Idag köpte vi en "skyddshjälm" till honom eftersom han ska ställa sig upp på allting han hittar, tex bord, tvättmaskin och vagn. Ibland händer det ju också att han trillar, som imorse. Då stod han vid sängen och ramlade och slog i huvudet. Det händer någon gång per dag så nu får vi se om hjälmen hjälper. Om han nu vill ha den på sig vill säga.

I torsdags lyxade jag till det. Tippet har gått bra den senaste tiden och kände därför för att unna oss något här i familjen. Eftersom Sandras bärbara dator har gått sönder så åkte jag och köpte en. Så den kan jag ha när jag skriver skolarbete men ändå kunna utnyttja här hemma. Sedan passade jag på att köpa ett par PoP-termobyxor till Melle också. Det är han värd.

Eftersom jag sitter på den bärbara datorn i soffan just nu har jag inte installerat bildprogrammet jag använder och kan således inte lägga upp några kort. Men det finns ju en dag imorgon också.

Melvin är fortfarande lite sjuk och har haft feber idag också. Men han har inte varit lika gnällig idag så vi kan ju hoppas att det snart är över. Det är inte roligt för någon om han är sjuk.

Imorgon ska jag döma lite ishockey. Sandra och Melvin vet jag inte vad dom ska göra riktigt. Nu ska jag gå och lägga mig för Melvin somnade i sin egen säng idag och kommer nog vakna om några timmar. Godnatt på er!

Keep `em coming!

Jag vill inte sitta här och beklaga mig för att jag inte skrivit på ett par dagar. Ibland känns vissa saker viktigare än annat och nu har jag verkligen fått prioritera. Har suttit och pluggat till 1-2 varje natt nu de senaste dagarna så att blogga när ögonen går i kors orkar jag inte. Nu är det som det är och det får vara så.

Melvin har börjat piggna till lite nu även om han inte är helt återställd. Vi fick hoppa över babysimmet idag. Tråkigt att det ska bli så men det är samtidigt inte kul att gå dit med en sjuk kille. Inte för oss, honom eller de andra. Virus har en förmåga att fastna på allt och alla.

Melles ätande är påväg att bli bättre det också. Det kan ju ha varit en dipp nu eftersom han är sjuk. Men när han är pigg är han väldigt rolig. Han kan nästan vinka helt själv nu. Vi försöker lära honom. Så varje gång jag går säger jag hej då och vinkar. Så får hoppas han kan vinka snart, haha.

Nu ska jag sova. Lägger in lite bilder imorgon. Godnatt!

Uppdatering!

Taskig uppdatering jag vet. Men hinner inte med att plugga och samtidigt ha lite fritid över. Igår satt jag till exempel och skrev ett arbete till 00.30 och därefter var jag bara sugen på att sova.

Vad har då hänt här hemma? Melvin äter fortfarande inte bra och har dessutom fått feber. Han somnade inte förrän klockan 22.20 idag, om det beror på febern eller annat låter jag vara osagt.

Nu ska jag sova för imorgon blir det upp tidigt för att plugga. Melvin och Sandra kommer nog också vara hemma för om febern håller i sig får det nog bli en mysdag/slappardag.

Godnatt!

Sådärja!

Tack för eran respons på förra inlägget. Har nu haft en bloggfri helg och funderat. Kör på ett tag till.

Helgen spenderade jag och Sandra var för sig. Jag var tvungen att plugga i lördags och sedan skulle jag spela match. Istället åkte Sandra och tog en heldag med mormor och morfar. Sedan slutade det med att hon och Melle även sov där. Efter jag lirat match bjöd jag hit Robin K. Vi kollade på fotboll och spelade Wii. En mycket trevlig kväll måste jag säga. Fast det var ensamt att somna själv även om Molly gjorde ett gott försök att hålla mig sällskap. 

Saknade till och med att stiga upp klockan 5 för att ta Melvin som vaknat. Man värdesätter saker på ett helt annat sätt när man inte får uppleva det.

Söndagen kantades av ännu mer plugg efter en rejäl sovmorgon. Det var första riktiga sovmorgonen på många månader. Men jag kom på att jag hellre stiger upp tidigt för annars känns hela dagen förstörd. Sedan hann jag med en match till. Sandra och Melvin var ändå uppe på Kosta Outlet och shoppade.

När jag kom hem så kom jag hem till en kille som inte ville äta upp sin gröt. Han verkligen tvärvägrade så vi började leka istället. När han tröttnat på det badade vi en stund. Sedan försökte vi att ge honom lite gröt igen. Men återigen vägrade han och vi fick inte ens i honom halva portionen. Men han sov som vanligt under natten och det var inga problem.


Idag vaknade han vid 5-tiden och efter att ha busat i sängen en stund blev det grötdags. Han åt dåligt men lyckades ändå få i sig sin gröt. Efter det somnade han om mellan oss och sov ända fram till 8. Så det var rätt lyxigt faktiskt. Sedan gjorde vi oss iordning och jag gick till biblioteket för att läsa. Måste säga att biblioteket är väldigt underskattat. Det som hade tagit mig 4-5 timmar hemma tog mig 2 timmar på bibblan. Dit ska jag fler gånger i veckan!

Sedan åkte jag till skolan där det var lektion i affärsredovisning. BTH firade 20 år med tårta så dagen får sammanfattas som lyckad.

När jag kom hem möttes jag av ett stort leende. Där satt Melvin och garvade när jag kom hem. Det är verkligen mysigt att få sån respons när man kommer hem. Så vi satte oss och lekte en stund innan det var dags att börja laga mat. Sandra lagade maten och jag diskade. Melvin satt i sin stol bakom så Melvin och jag passade på att sjunga lite. Han satt och klappade (slog) takten medan jag sjöng. Det kanske är en liten trum-kille jag har. Det återstår att se när jag introducerar Guitar Hero för honom. Han får ta trummorna medan jag tar hand om gitarren.
När vi skulle sätta oss för att äta hade klockan blivit dags för gröt för Melvin. Han hade bytt ut sin annars goa stil mot en lite kinkigare stil. Så där satt vi alla tre och åt. Eller tre var vi inte. Det var egentligen bara 2. Melvin vägrade att äta även idag. Det slutade med att hela han var full med gröt och han var tvungen att bada. Efter det testade vi igen men han vägrade och idag var det inte mycket gröt som slank ner. Men han somnade gott iaf.

Imorgon kommer BVC på hembesök och då kan vi passa på att fråga om råd. För det är inte bra om han inte äter ordentligt. Annars är han ju hur glad som helst för mat.

Imorgon kommer som sagt BVC hit för hembesök. Ska bli roligt eftersom hon inte sett Melvin på väldigt länge.

Nu ska jag ta och sova lite innan det är dags att stiga upp. Godnatt!

Ska jag eller ska jag inte? Det är frågan...

Sitter här och funderar om man skulle låsa bloggen så att jag är den enda som kan se vad som skrivs. Är lite smått sugen på det faktiskt. Bara kunna skriva allt jag känner och gå tillbaka och titta på om några månader/år. Det kanske är bara en tanke eller kanske inte. Jag vet inte.

Idag har det varit plugg och sedan är det ju fredag och babysim. Hämtade därför Sandra och Melle som hade varit iväg hos mormor och morfar. Vi kom dit ganska tidigt och satte oss därför ner för att vänta. Dagen i ära skulle jag få bada med Melle. Så när det var dags att byta om stegade vi in i killarnas omklädningsrum. Det hann nog inte gå 2 minuter förrän lilleman började gråta. Jag satte honom på golvet för att byta om och precis när jag satte ner honom började han storgråta. Så jag fick ta upp honom och när han sedan lugnat sig lite försökte jag sätta ner honom igen. Likadant denna gången. Det slutade med att jag fick hålla honom samtidigt som jag bytte om. Det var inte världens lättaste men jag fick iaf på mig ett par badbyxor till slut. När Melle sedan skulle få på sig ett par badbyxor så brast det för honom igen. Så jag fick ta upp honom och trixa på honom sina badbyxor. När allt var fixat var man helt slut. Svetten lackade i pannan och jag måste verkligen hylla alla mammor. Att de klarar en hel dag utan att gnälla det minsta, det är stort.

När vi badade gick det bra. Det var roligt att få leka i vattnet och varmt och skönt. Allt gick bra tills de sista 5 minuterna. Då märktes det att Melvin inte fick sova klart innan han åkte till babysimmet. Han kanske även saknade mamma, jag vet inte, men han började bli riktigt kinkig och ledsen. Men det gick rätt bra ändå och jag får sammanfatta det med att det var trevligt och mysigt. Även om han är vild och inte alls vill göra övningarna rätt, haha.



När vi satte oss i bilen tog det inte många minuter innan lilleman somnade. Vi handlade lite godsaker eftersom det är fredag. Eller Sandra handlade och jag & melvin satt kvar i bilen eftersom han sov.

När vi kom åt vi lite och sedan fick Melvin glass. Eller glass och glass. Det var äppeldricka vi hade haft i frysen med en pinne i. Det gillade han inte särskilt mycket men han blev ändå så kladdig att det var tvunget att bli ett bad till.



Vi badade därför en gång till medan Sandra dammsög här hemma. Han lekte med ankorna medan jag tvättade av honom all kladdig äppeldricka. När han väl var ren och fin igen fick han lite gröt för att sedan sova. Han somnade verkligen snabbt. Vi la honom och 3 minuter senare sov han. Det är verkligen en perfekt nattning det.

Efter han somnat hade jag och Sandra en myskväll med lite godis och idol. Sedan blev det premiären av kändisdjungeln, ett program jag tokdissar. Nej inte mycket att hänga upp i julgranen.

Nu är det läggdags för ännu en dag är slut. Godnatt på er!


Plugga är trist!

I förra inlägget skrev jag att Melvin och Molly är som ler och långhalm. Det finns ju en rad olika perspektiv man kan se det ifrån. Melvin är en pojk som gillar att dra i saker, hårt. Idag har han varit helt brutal mot Molly. Hon ligger där utan att göra någonting. Melvin kommer krypandes och ska ställa sig på henne. Alltså använda henne som något sorts stöd för att han ska ta sig upp. Hon ligger snällt kvar och gör inte ett smack. När han tröttnat på det tar han tag i henne och drar henne över golvet som någon leksak. Hon gör fortfarande ingenting. Men vi säger till honom att vara snäll mot Molly. Men jag tror inte han förstår att vi menar allvar. När han säger till honom, med lite starkare röst än normalt, kollar han på en och börjar skratta. Även om man lyfter bort honom därifrån och säger till honom så skrattar han bara och kryper snabbt tillbaka. Om Molly skulle få för sig att säga till Melvin på skarpen, alltså med hjälp av klor eller annat, kommer jag inte skälla på henne. Melvin måste förstå att man inte kan göra så. Även om barn inte förstår att dom tar för hårt.


Melvin kryper snabbare och snabbare för varje dag och det går inte att vända ryggen till många sekunder innan han hittar på något bus. Soffbordet och alla sladdar är nog roligare än leksaker för honom. Särskilt alla datorsladdar, har aldrig smakat på dom men Melvin verkar gilla det.

Har nästan tröttnat på att plugga redan. Efter denna sommaren har man nästan konstant ägnat sin tid med Melvin. Nu träffar man bara honom några timmar per dag vilket är tråkigt när han oftast är hur go som helst. Just nu läser vi 2 kurser där det är väldigt mycket att göra. Därför måste man prioritera skolan och det känns tungt just nu. Men det är nog bara att gilla läget.


Nu ska jag sova för imorse vaknade Melvin klockan 4 och ville inte somna om. Jag fick i och för sig sova en halvtimme innan det var dags att stiga upp men man är trött som bara den. Nu hoppas jag att han sover lite längre imorgon. Till halv 6 hade varit skönt. Godnatt på er!

Ler och långhalm!

Sandra och Melvin har varit iväg på äventyr idag. Själv har man suttit och hemma och pluggat. Inte det roligaste när det finns tusen andra saker som är bra mycket roligare än att läsa.

När Melvin och Sandra kom hem hade jag börjat med maten. Pytt i panna blev det dagen i ära men den smakade inte alls gott. Melvin kröp runt och hade sig när jag lagade maten. Först satt han och rev/slet/åt på en tidning sedan kröp han snabbt mot Mollys kattmat. Man måste ha uppsikt på honom hela tiden för annars är det något bus som han gör.



Sedan har lilleman busat med Molly. Dom två är som ler och långhalm. Även om Melvin kan vara brysk och ta tag i henne och dra henne över golvet så är hon lugn. Finns nog ingen härligare katt än Molly faktiskt. Men roligt att de är vänner iaf.

Sedan kom min mamma på besök och hade Melvin lite. Sandra och jag passade på att ta ner massa grejer i källaren. Vi röjde även upp där nere eftersom det såg ut som kriget. Så nu är där snyggt och städat igen.

När vi kom upp blev det gröt och sedan sovdags för lilleman som var helt slut. Somnade inom loppet av 2 minuter. Han sover bättre i sin säng nu och vaknar inte förrän mellan 5-6 på morgonen.

Kanske bäst att man sover en stund nu innan han vaknar. Godnatt!

Studentfarsan presenterar...


Namn: Kalle
Status: Melvins morfar
Ålder: 40+
Styrka: Har väldigt lätt för att busa med Melvin offentligt.
Svaghet: Kan inte bruka allvar i närheten av Melvin.
Aktuell med: Fångades på kort när han busade med Melvin.
Vad du inte visste om Kalle: Han heter egentligen Karl-Gunnar.

Du hörs i halva butiken Melvin!

Nu kanske det är läge att uppdatera bloggen lite. Var ett tag sen om man inte räknar med innan idag.

Det som är tråkigt med plugget kombinerat med Melvin är att jag sällan får umgås med lilleman. Som det ser ut nu får jag träffa honom på morgonen och lite på kvällen. Tycker det är extremt tråkigt att inte få se sin son mer än någon timme varje dag. Han går och lägger sig redan halv 7.

Som igår, då gick jag i skolan från 13-16. Innan skolan var Sandra och Melvin iväg på babysång så då hann jag träffa Melle 2 timmar på morgonen. När jag sedan hade tagit bussen hem från skolan och handlat var klockan halv 6. Sandra var iväg och jag passade på att äta lite mat. När Melvin och Sandra kom hem kvart över 6 var lilleman hungrig och trött. Jag gav honom gröt och sedan blev det läggdags för honom. Hur kul är det att ha barn om man inte får träffa dom?! It sucks, hard!

Idag vaknade Melvin redan klockan 5 och som vanligt är han inte det minsta still när han vaknar till. Även om han fortfarande är trött så ska han inte somna om. En grötpaus senare somnade han igen. Men hur lätt är det att somna om när man har varit vaken 40 minuter. Det är inte det lättaste. Så somnade nog bara om en halvtimme innan det var dags att stiga upp och gå till skolan.

När jag kom hem från skolan var det full fart här hemma. Melvin kröp runt som en galning och tuggade på allt han kunde hitta. Vi lämnade han ensam någon minut och under tiden hade han börjat äta på en tidning. Sandra och jag fick kämpa för att få ut pappret ur munnen. Jag höll och Sandra grävde i hans mun som en galning. Haha, den lilla killen bara skrattade. Han visste säkert om att han inte fick äta tidningen och skrattade oss rakt i ansiktet.

Efter lite mat åkte vi och handlade. Med oss hade vi världens goaste unge. Han satt i vagnen och skrek, inte något ledset skrik utan snarare flera väldigt glada skrik. Jag överdriver inte om jag säger att halva City Gross hörde honom. När vi kom fram till kassan började jag plocka upp varorna på bandet och Sandra packade ner dom i påsar. Varje gång jag böjde mig ner för att ta något ur vagnen skrattade Melvin. Han hade väldigt roligt och även gubben bakom. Han stod och småflinade hela tiden när Melvin höll på. Till slut både skrattade och skrek han på samma gång. Jag skrattade nog minst lika mycket för han är verkligen en vild kille.

Påväg hem fick vi stanna för att en bil skulle bli bogserad av en annan bil. Den bilen som blev bogserad hade nog glömt lägga bilen i friläge eller glömt handbromsen. För den började hoppa fram och sedan gick repet sönder och flög all världens väg. Förvånar det er om jag säger att det var en gammal dam som körde? Inget illa menat.

Efter att vi burit upp alla varor i lägenheten var jag tvungen att pysa iväg på träning. När jag kom hem sov Melvin så jag och Sandra käkade lite. Efter det tittade vi (läs; jag) på idol och det är nu det är som allra roligast. När folk som är mindre begåvade försöker kvala in. När alla kan sjunga är det inte lika roligt. Men det är konstigt att man redan nu har utsett sina egna favoriter. Får hoppas det går bra för dom.

Nu lägger jag in lite bilder sedan ska jag gå och lägga mig. Imorgon väntar plugg och sedan ska jag nog passa på att bara umgås med Melvin. Vi får se vad som händer. Godnatt!



Inte överens!

Jag och datorn drar inte jämt. Det är därför det inte blivit något skrivet. Men det mesta är åtgärdat så ikväll skriver jag igen.

För nu är det dags för skola. Lagom pigg att åka till Ronneby för en 2 timmars lektion. Men nu är det som det är.

Ha en trevlig dag!

Filmtajm!


Grabbkväll!

Melvin vaknade idag mitt emellan två trötta människor. Sandra hade inte fått många timmars sömn eftersom Melle vrider och vänder på sig hela nätterna och jag är bara väldigt morgontrött.

Morgonrutinerna gick trögt men efter en stund blev dom klara. Allt fokus var på vad som skulle hända idag. Det var lite grejer som stod på schemat. Det var match, bloggfest och en grabbkväll på schemat.

Jag stack iväg till matchen som förövrigt förlorades och Sandra var hemma.När jag sedan kom hem stod maten på bordet. Det är hur underbart som helst att bara sätta sig och äta. Dessutom var Melvin glad och det gör tiden man äter lite roligare.

Efter maten diskade jag och Melvin. Vi sjöng, diskade och Melvin åt lite på sina fingrar. Det kanske var några matbitar kvar där, vem vet? Ur högtalarna strömmade musik från Akon med låten beautiful.

När vi var klara fick Melle busa av sig lite. Det gäller verkligen att vara med för han ska vara på allt möjligt i lägenheten. Kanske dags att barnsäkra allt nu. Ska nog ta en runda med superlim imorgon. Nej, kanske inte men det hade varit bra. Duken med alla grejer på soffbordet ligger verkligen risigt till, den gillar Melvin att stå och dra i. Han tar tag i bordet och drar sig upp så att han står, sedan tar han tag i duken och börjar dra. Går några saker kan man alltid ersätta det med annat men det är inte kul om han nu skulle få någon grej på sig. Jag är nog lite överbeskyddande men det är faktiskt min ögonsten vi talar om.


Sedan klädde vi på Melle för Sandra skulle iväg på bloggfest. Innan vi lämnade Sandra hos Marie så handlade vi lite. Två kassar blev det, inte fulla men ändå två kassar.

Vi släppte av Sandra och påbörjade vår färd hem. Det var en trött kille jag hade med hem så fick muta honom med majskrokar. Det kanske inte var det bästa för hela bilen, inklusive Melvin, var full med halvätna majsbitar överallt. Men tvättservetter fixar det mesta, tur det.

När jag stannade bilen fick jag fundera en stund. Hur skulle jag ta både Melvin och matkassarna. Melvins burkmat som låg i kassarna vägde verkligen tungt idag. Men jag lyckades få med mig allt upp även om armarna var helt döda när jag kom upp till lägenheten.


Väl hemma kunde vi börja vår grabbkväll, bara Melvin och jag. Men det fick ett abrupt slut efter han fått sin gröt. Då ville han sova och jag fick vackert natta honom. Han somnade som en stock för att sedan vakna en timme senare. Eftersom han är överallt i sömnen så hamnar han ibland lite galet. Då börjar han gnälla i sömnen och man får lägga han till rätta igen. Så det fick jag göra och efter det har jag inte hört ett knyst där inne. Tror det är bäst för alla tre om han kan sova i sin säng hela natten.

Rasmus kom en runda och vi kollade på Ungern - Sverige. Roligt att de lyckades vinna även om det skedde i absolut sista sekund.

Sandra kom hem för en halvtimme sen. Hon hade haft det trevligt på bloggfesten men var trött. Så nu sitter jag här själv igen. Har även hunnit med att fixa ett videoklipp med Melvin som huvudperson. Så den är uppladdad och kommer upp på bloggen efter detta inlägg. Ni som har missat att Sandra har börjat skriva lite blogg igen kan läsa hennes blogg här.

Nu ska jag krypa ner i sängen efter ännu en händelserik dag. Godnatt!


Babysim!

Det blev inget inlägg som det var tänkt igår. Men jag har desto mer att berätta idag.

Igår var det en rätt avslagen dag får jag lov att säga. Det började med skola för min del sedan hem till Sandra och Melvin. Sandra mådde inte bra så jag tog hand om lilleman. Vi lekte lite hemma och sen gick vi och tippade en runda. Har blivit lite tipp och måste väl ändå säga att det har gått riktigt bra. Man får leva på den framgångsvågen ett tag nu, får se hur länge den håller i sig.


Efter lite gröt somnade lilleman riktigt bra i sin säng. Han vaknade inte förrän imorse någon gång.

Idag tog vi det lite lugnt här hemma. Efter att vi var färdiga tvingade jag ut Sandra och Melvin en runda. Var tvungen att göra ett arbete i skolan och med dom två hemma blir det inte lugnt en sekund. När de kom tillbaka var jag nästintill klar, men Melvin sov fortfarande så jag hann färdigt med det jag skulle.

När Melvin vaknade så var klockan mycket. Vi stressade för fullt med maten och slängde i oss det snabbt. För idag skulle vi på babysim. Första gången idag och man vill inte vara sen då. Men vi lyckades ändå pricka tiden med en marginal på 5 minuter.

Melvin och Sandra stegade i badet och det såg underbart ut. Alla barnen verkade trivas som fiskar i vattnet och de var så duktiga. Dom sjöng och gjorde lite "övningar" medan jag väntade på ett bra tillfälle att fota. Helt plötsligt var det över, snabbare än jag räknat med. Men man såg på barnen att de var väldigt trötta, eller iaf Melvin.
 


Efter babysimmet åkte vi hemåt. Det dröjde inte många minuter innan Melle somnade. Några minuter innan vi var hemma vaknade han och var på glatt humör igen. När vi kom upp till lägenheten satte vi ner Melvin på golvet en stund. Det slutade med att han gick och tog Mollys leksaker. Molly trodde Melvin ville leka så dom två satt där på golvet. Melvin höll leksakerna medan Molly jagade och slog på dom. Sådär höll de på en lång stund. Det såg så mysigt ut. Fast jag tycker lite synd om Molly. För så fort Melvin ser henne börjar han krypa efter henne. När han kommer fram tar han tag i henne och dreglar så att hon blir alldeles blöt. Men roligt verkar det ha. Även om det kan bli för mycket ibland, då får man vackert gå emellan och bryta. Men de är så fina ihop.



Sedan kom Melles mormor förbi en runda. Då drog Sandra fram städgrejerna så vi började städa. Ungefär samtidigt som vi var klara blev mormor hämtad och Melle skulle sova. Vi la honom men efter en halvtimme vaknade han och ville inte sova mer. Men då la vi honom i vår säng och där sover han fortfarande.

Har även spelat in en film som jag ska redigera och lägga in på bloggen imorgon (förhoppningsvis). Annars ser morgondagen ut att bli händelserik. Jag ska spela match och Sandra ska på bloggfest på kvällen så Melvin och jag blir själva hemma. Det ska bli riktigt skönt.

Vi hörs imorgon! Godnatt!


Pluggdag!

Idag hade jag pluggdag här hemma. Sandra och Melle var ändå iväg så jag kunde faktiskt plugga hemma idag.

När dom kom hem stod maten på bordet. Lasagne med lite grönsaker. Det var riktigt gott efter några timmars pluggande. Melvin gillade också den maten han fick. Undertiden vi åt fick han lite majskrokar att sysselsätta sig med. Det gillar han riktigt mycket, han både leker och äter dom.


Sedan åkte vi och tippade och proppade bilen full med Sandras syskon. Vi åkte ut till deras mormor men där var Melvin riktigt grinig. Han var trött och mammig. När vi hade fikat så åkte vi och lämnade rasmus på hans träning. Nästa person att lämnas var Emmelie. När vi lämnat Emmelie sov Melvin 10 minuter innan vi kom hem.

Hemma fick han sin gröt och sedan badade han och Sandra. 33 grader var vattnet för det är samma som babysimmet som är på fredag. Men Melvin tyckte det var lika roligt som om det skulle vara 37 grader. Sandra däremot tyckte det var kallt och efter 10 minuters duschande hade hon återfått normal kroppstemperatur.

Jag skulle lägga Melvin, men det ville han banne mig inte. Därför fick han leka på sitt rum en stund. När han tröttnade på det kröp han ut till oss. Där kröp han runt ett tag innan vi tyckte det var läggdags för honom.


Jag la honom i sin säng. Men efter några sekunder började han gråta. Då låg han på andra sidan sängen. Men jag la honom ordentligt och denna procedur fortsatte likadant 4-5 gånger. Den sista gången la jag honom som vanligt och det dröjde inte många sekunder innan han sov.

Nu ikväll har Sandra suttit vid datorn och jag har spelat lite Wii, med viss hjälp av Rasmus. Nu är det sovdags här hemma. Godnatt!

...

Ännu en skoldag är slut. Visserligen gick vi bara 2 timmar i skolan men eftersom vi var där en timme innan vi började (mitt fel) så blev det några timmar ändå. Efter skolan beställde jag även lite böcker. Får se när dom dyker upp.

Denna kursen verkar inte alls så spännande och intressant som den igår. Men man får nog bita i det sura äpplet och börja plugga direkt ändå.

Melvin har farit runt i lägenheten som en raket. Jag tror han har utforskat exakt alla platser i lägenheten. Idag kröp han in på toan och satt och drog ut allt toalettpapper. Det är verkligen en liten busig kille vi har.

Sedan har jag tränat en runda också. Klarar verkligen inte ut att skriva, jag är alldeles för trött för att skriva. Jag hoppar ner i sängen nu och återkommer imorgon istället. Godnatt!


Första skoldagen avklarad!

Första skoldagen avklarad och det känns lovande. Andra kursen jag ska läsa presenteras imorgon. Kursen vi fick presenterad idag verkade mycket rolig, bokföring ingår och det är riktigt roligt. Får se om jag har samma inställning efter kursen men ändå.

Sandra och jag har diskuterat väldigt mycket angående skolgången. Jag MÅSTE plugga ordentligt. Vilket är ungefär detsamma som - att inte vara hemma och läsa. Utan sitta någonstans där inte Melvin eller Sandra "stör". Exempelvis biblioteket eller skolan. Tror stenhårt på den här taktiken och det gäller väl bara att följa den också. Nu är Melvin äldre och kräver mer och då kan man inte läsa och tillbringa tid till honom. Då är det bättre att jag kommer hem vid 4-tiden och kan ägna all min tid till Sandra, Melvin och Molly.

Efter skolan gick jag, Sandra och Melle och handlade. När han sitter där i vagnen är han knäpptyst, det är sällan han säger något. Han kan följa människor med blicken eller så ropar han på dom. Det är riktigt mysigt att gå ut och gå. Den vagn han gillar bäst är den nya vagnen. Där ser han nästan allt som händer och det gillar han.

Hemma blev det bus och mat. Melvin äter riktigt mycket nuförtiden och sover också bättre. Även om han idag vaknade 22.00 och inte ville somna om i sin egen säng. Det löstes snabbt genom att han fick lägga sig med Sandra och sova.

Han har fått en ide den där lillemannen. Han beter sig som en hund. Han tar leksaker och andra saker han hittar och sätter dom i munnen och kryper iväg. Vi kanske skulle börja träna apport med honom?!


Vi gick ut och gick en liten runda sen. Rasmus och jag skulle tippa idag igen. Några hundralappar plus idag igen och spelkassan växer sakta men säkert! När vi kände oss nöjda med tippet köpte jag och Sandra en chai latte och delade på. Julsmaken på den gör att man längtar efter Melvins första jul. Det ska bli så roligt/mysigt/trevligt.

När vi gick hem hade vi en trött kille med oss. Inte mycket sovande på eftermiddagen bäddade för en trött kille. Vi fick prata med honom sista biten för han nickade till ett par gånger. Han kan inte sova utan att ha ätit gröt, för isf vaknar han efter en timme och hela kvällen blir förstörd. Han behöver den sömnen för han vaknar mellan 6 och 7 på morgonen.

Imorgon är det som sagt skola igen och sedan är det träning på schemat. Sandra ska iväg och träna på dagen imorgon. Gymcomeback där kan man säga. Hoppas hon får lite träningsvärk så man kan trycka lite. Det är ju sååå skönt när någon tar på ens träningsvärk. Nej, nu blir det sängen för imorgon är det en ny dag. Godnatt!

RSS 2.0