Dagen i bilder!


Sandras kläder!

Melvins tröja med avtagbar huva!

Mitt impulsköp och ett linne till mig!

Byxor från Dressmann och skjorta från Ernst Nyman.

Melvin "hamstern" Blom!

Melvin "Svullo" Blom!

Shopping!

Vilken shoppingrunda vi gjorde idag. Känns som vi shoppade loss ordentligt för en gångs skull. Det var länge sedan både jag och Sandra unnade oss något själva. När jag för en gångs var med skulle givetvis Sandra prova alla kläder i alla butiker och det öppnade för mina impulsköp! Blev dock bara ett impulsköp och det blev en massage-grej. Sån man sätter på huvudet och trycker så att det känns som någon knäcker ett ägg på huvudet. Underbart skön är den iaf.

Sedan var det grillning hemma hos Melles farmor och farfar. Grillning är verkligen underbart när det är fint väder. Maten smakar hundra gånger bättre än vad den brukar göra när det är sol ute.

Melle charmade alla med sin charm idag. Han låg naken på en filt och flörtade till höger och vänster. Han lyckades dessutom att kissa på både farmor och farfar. Men det gjorde ingenting eftersom han var så söt. Men på hemvägen var han inte lika charmig den lille mannen. Då var han trött och hungrig och ville inte alls vara snäll. Men när han kom hem fick han sin belöning och var sedan jättego igen. Han låg emellan oss i sängen och pratade på som inget hade hänt. Och jag klagade på Sandras humörsvängningar under hennes graviditet - Melvin är strået vassare!

Nu har det varit en lugn kväll. Det kan behövas ibland det också. Imorgon blir det plugg för min del och Sandra vet jag inte vad hon ska göra. Nu ska jag lägga upp bilder på dagens inköp. Godnatt!


Valborgsmässoafton!

Idag är det valborgsmässoafton och det råder eldförbud! Det är härligt med det fina vädret men det har ställt till det för alla majbrasor. Så nu återstår det att se om det blir någon eldning här i Karlskrona. Det hade varit trevligt om det blev någon majbrasa men det gör mig inget om det inte blir det.

Det som skrämmer mig lite är att 8 av 10 ungdomar ska supa på valborg, detta står på aftonbladet. Valborg har blivit lite av en "ut-och-supa-kväll" för ungdomar. Det är även många som tar sin första fylla. Detta är ganska tråkigt och tycker kommunen eller liknande borde göra något roligt för ungdomarna på valborg. Något som inte innehåller alkohol!



Nu ska vi ut på stan en runda och hitta något fint till Melvin. Ha en trevlig valborgsmässoafton!


3 månader!

Tre kronor vann idag sin match efter förlängning. Vi vann inte, utan förlorade istället med 8-1. Det ser mörkt ut nu för vår del. 17-3 i målskillnad på 3 matcher. Kanske inte den bästa starten men det är bara att komma igen!


Idag har det varit 20 grader ungefär och det har verkligen känts som sommar. Så när jag kom hem från skolan gick jag en runda på stan med Robin. Vi testade på att fika för en gångs skull. Det var mysigt i solen med en milkshake och en kanelbulle. Nej såna här dagar ska man bara passa på att njuta!

Sandra och Melvin har varit på utflykt idag, till marie. Där hade de solat och haft det allmänt skönt. Man får passa på att njuta medan man kan.

Sedan mötte jag upp Sandra och Melle. Han skrattar så fort han ser mig. Jag tror inte han blir glad utan han tycker nog enbart jag ser väldigt konstig ut. Dessutom är den lille rackaren 3 månader idag. Tiden bara försvinner, nyss satt jag där med honom i mina armar. Nu är det 3 månader sen och nu vill han inte "ligga" i famnen längre, han vill sitta upp och kolla på allt det roliga som händer.

Nu ska jag gå och sova. Hoppas ni haft en trevlig dag!


Ett litet tips!

Min gamle vapendragare Fredrik har nyss börjat blogga. Där skriver han om sina funderingar och tankar. En liten poesimästare får man nästan säga. Finns kanske inget annat att skriva om uppe i norra delen av landet.

Ett roligt inslag i hans blogg är våra gamla minnen. Dvs. vilka minnen jag och fredrik upplevt. Kan kanske vara roligt för er att gå in och läsa hur jag var för några år sedan.

Bloggen hittar ni här!


2-årsdagen!

Idag firar Sandra och jag 2 år ihop! Hade dem inte varit tillsammans i snart 7 år tänker ni?! Jo, det är alldeles rätt tänkt. Det var nämligen 2 år sedan jag och Sandra förlovade oss. Sandra har alltså stått ut med mig i 2 år med ring på fingret. OTROLIGT!

Dagen som varit har varit kantad av massa plugg. Så där finns det inget roligt att berätta.

Melvin och jag hade en far&son stund innan idag. Vi låg och diskuterade om allt mellan himmel och jord. Härligt med såna stunder ibland och när han är så go är det sällan man tackar nej till det. Han har börjat härma massa grejer man kan göra med ansiktet.

Nu håller jag på att ladda upp en film som jag spelade in för en månad sen. Den kommer upp imorgon skulle jag tro.

Nu väntar sängen för imorgon blir det skola igen. Godnatt!


Monday morning!

Det har dykt upp 2 frågor som jag inte ha möjlighet att svara på eftersom det saknades e-mail och blogg. Första frågan, vad har vi för vagn? Vi har en Brio Happy, kombivagn. En mycket prisvärd vagn som vi är hur nöjda med som helst. Bild finns om du klickar på December i menyn till vänster. Bara bläddra ner så finns det bild.  Andra frågan, var kommer tavlan ifrån (doptavlan)? Jag vet inte var den kommer ifrån, men jag ska ta reda på det.

Idag har det varit plugg mestadelen av dagen. Först  lite skolarbete och sedan iväg till skolan. När jag kom hem tillbringade jag lite tid med Melle och Sandra. Idag har den lille spjuvern gjort framsteg. Han rullar nämligen över till sidan. Jag såg inte det men han gjorde det när jag var i skolan. Sandra berättade att teven stod på och han låg lite dumt till. Han tog saken i egna händer och rullade över så att han såg teven bättre. Ännu en tvnörd i vårat hem.

Sen åkte jag för att spela match. Tyvärr blev det torsk idag och jag har inte varit med och vunnit en enda match i serien denna säsongen, lite surt.

Nu har jag ätit lite och sedan pluggat igen. Imorgon är det skolan som gäller hela dagen och jag hoppas att jag får se när lilleman rullar över till sidan också. Alltid roligt när han gör framsteg. Nu ska jag plugga det sista, sen sova. Godnatt!


Dagen i bilder!


På väg till dopet!

På dopet!

Tårtan!


Det Melvin fick var allt man kan tänka sig. Jag tyckte denna sista tavlan var så fin där det står när han är född och dylikt. Men allt var som sagt toppen och jag tror, eller snarare vet, att allt kommer användas flitigt.

En av få bilder när Sandra och jag poserar ihop.

Detta var våran dag i bilder. En mycket trevlig tillställning!



En mycket givande dag!

Jag lyckades hitta ett par byxor! Lyckades inte ens få panik utan det första paret jag provade satt som ett smäck! Så jag passade även på att hämta tårtorna. När jag ändå hade såååå mycket tid över. Men det slutade med att jag fick stressa när jag kom hem och skulle göra mig iordning.

Men iaf dagen började redan vid 7 idag. Vi skulle till lokalen och fixa det sista innan dopet skulle vara. Melvin hängde med och givetvis kunde han inte somna ordentligt. Så när det var dags att gå till dopet vid 12-tiden var han riktigt trött och sov kanske 15 minuter innan dopet började. Ajajaj, detta bådade inte gott för dopet. Melvin har nämligen en viss förmåga att bli alldeles hysterisk när han inte får sova (detta har han ärvt av sin mor). Mycket riktigt började Melle bli grinig under dopet och det gick inte att få stopp på honom. Så under största delen av tiden grät han och var jätteledsen, även om Sandra gjorde ett bra försök att lugna honom.

När vi sedan är klara med dopet och gör han iordning för festen börjar han hysteriskt att skrika. Det enda som går att göra i ett sånt läge är att fixa han snabbt som fasiken och lägga ner han i vagnen. När vi gjorde det tog det inte många sekunder innan han somnade. Så den första halvan av "efterfesten" sov han men när han vaknade var han mycket trevlig mot gästerna.

Det som serverades idag var pastasallad och som efterätt blev det tårta. En mycket god måltid får jag lov att säga.

Sedan fick Melvin så mycket fina saker idag. Det blev tummen upp till allt! Tror han kommer att ha nytta av allt. Nu ska jag ladda in lite bilder och slänger upp dem i inlägget här efter. Hoppas ni haft en trevlig helg!


Dagen i bilder!









Neeeej, jag måste få ihop brallorna!

Nej nej nej nej! Efter alla mina extrakilon jag lagt på mig under Sandras graviditet passar inte mina byxor. Det saknas 3-4 centimeter i midjan och det kommer aldrig gå att hålla in magen i så många timmar imorgon. Eftersom dopet är imorgon så åkte finbyxorna fram ikväll. Men de ville liksom inte riktigt passa. Även om man drar in magen för att sedan andas ut märker man att det verkligen inte kommer funka. Det är tur att jag har en reservplan. Får åka till Dressmann imorgon för att se om de har några byxor, om de inte har det är jag körd.

Idag har det varit mycket förberedelser inför dopet som äger rum imorgon. När vi åkte till Melles mormor&morfar för att göra pastasalladen hade de redan börjat och hunnit väldigt långt. Så vi hjälpte till lite där. Sedan en sväng i affären och sedan var det dags att få nycklarna till lokalen. Väl där anslöt sig Melles farmor och det blev full fart. Det gick snabbt när vi var så många och det var snart över.

Bilder som är utlovade håller på att laddas upp på datorn. Postar dem i ett nytt inlägg.

Planen för imorgon är att jag ska åka och köpa ett par byxor och sedan till lokalen och förbereda det sista.

Vill även framföra ett tack till Emmelie, Rasmus, Melles mormor, morfar och farmor. Utan er hade det aldrig gått, tack för hjälpen!

Nu ska jag ladda in bilderna på bloggen och sedan ska jag avnjuta lite fotboll i form av Barcelona innan jag somnar. Tack för idag!


Lördag 090425!

Sista dagen som Melvin är odöpt. Jag hoppas han tar vara på sin dag för det kommer nog hans pappa och mamma göra. Nu ska vi åka till Melvins mormor&morfar. Där ska vi börja laga maten som serveras imorgon.

Sedan ska vi få nyckeln till lokalen som ska iordningställas. Det kommer nog bli en lång och rolig dag. Kameran är nerpackad och vi är klara för avfärd. Lägger in lite bilder ikväll.

Ha en trevlig lördag!


Där ser man!

Då var tentan avklarad. Blir nog en tumme ner igen men det är bara att ta nya tag, ordentliga tag.

Sedan var det snabba ryck hem för att jag och Sandra skulle handla grönsaker till pastasalladen som vi ska ha på dopet. Så nu återstår det knappt någonting i inköpsväg. Tårtan, mat och dricka är införskaffat och det är bara lokalen som ska inredas och maten tillagas.

Så imorgon blir det upp tidigt för att göra diverse grejer. Förhoppningsvis blir det lite sol också, måste njuta av sommarvärmen som skulle komma. Skulle bli uppemot 20 grader så det hade varit fint med en promenad i sommarvädret. Om det nu blir varmt det vill säga.

Jag ska nog titulera mig själv som tvättkärring eller liknande. Nu har jag tvättat sedan jag kom hem och är fortfarande inte klar. Så nu ska jag ner en sista runda.

Återkommer med bilder om hur morgondagen ser ut. Det har varit dåligt med bilder och jag beklagar detta. Godnatt!


Börjar närma sig dop nu!

Nu faller snart de sista pusselbitarna på plats. På lördag börjar uppladdningen till dopet och jag är taggad! Då får vi nycklarna till församlingshemmet och kan börja duka och göra fint. Sedan ska det lagas mat och massa roliga saker. Så denna helgen blir nog fullspäckad. Ska ta några kort så att ni får se hur det blir också.

Imorgon ska tårtorna beställas. Vad det blir för någon får ni se på söndag. Hade velat ha mammas goda tårta men eftersom vi blir så många så var det aldrig ett alternativ. Synd för den tårtan är himmelskt god.

Nu har jag pluggat färdigt inför tentan imorgon. Det får bära eller brista. Hoppas dock på det första alternativet. Så nu ska jag nog gå och lägga mig så att jag är utvilad tills imorgon. Godnatt!


Fiskmåsen!

Började dagen med att gymma med Robin. Riktigt skönt att känna kroppen börja arbeta så tidigt på morgonen. Sen vaknade hjärnan också som jag använde till allt pluggande.

Mitt i allt pluggande tog jag en paus för att köpa mig en glass. Det var Sandra som ville äta glass och det tackade jag inte nej till. När vi sitter där i solen och njuter av varje tugga kommer det fram en fiskmås som vägrar gå. Så den stod och tittade på oss under hela tiden vi åt glassen. När vi ska gå slänger Sandra en bit av sin strut till måsen. Då kommer det typ 20 andra fåglar och det blev ett jädra ståhej! Vi småsprang därifrån och klarade oss helskinnade.

Ikväll la vi Melle i sin säng för att se hur han skulle trivas där. Han sov från 7 till nu. Så nu lägger han sig nog emellan oss igen.

Jag märker att min svenska är sämre än vanligt och kastar därför in handduken. Imorgon väntar mer plugg så lika bra att gå och lägga sig i "rimlig" tid. Godnatt!


Nu kan du skratta också!

Jag längtar verkligen till fredag och att jag har skrivit tentan. För idag har jag pluggat och imorgon väntar det mer. Men vill verkligen klara denna tentan nu. Annars blir det för mycket som ligger efter mig och då blir det en ond cirkel säger Robin.

Idag har jag pluggat, varit i skolan, klippt mig och tränat. Hektiskt schema men får iaf tiden att gå.

Angående Melvin har han växt till en mycket beslutsam herre. Sker saker inte på hans villkor så visar han det genom skrik och annat. Det kan vara när man ligger han i sin säng och passar det inte honom så skriker han. Tar man då upp honom blir han hur tyst som helst.

Sen är han nyfiken och ska titta på allting hela tiden. Det roliga är han känner igen mig som sin pappa för han skiner upp som en sol när man kommer och busar med honom. Han skrattar även nu, alltså inte bara ler, det hörs ljud också. Det är mysigt, och det dokumenteras flitigt med videokameran.

Nu ska jag sova för imorgon är det plugg som gäller. Godnatt!


Sleepy!

Igår somnade jag tidigt och hann därför inte skriva någon blogg, men nu är jag tillbaka.

Igår var jag i skolan och när jag kom hem stod maten på bordet. Det är underbart när det är så. Efter en snabb middag åkte vi ut till jysk för att inhandla en hylla. Vi behövde nämligen någonstans att sätta alla Melvins lådor och dylikt.

Resultatet tycker jag blev bra.

Efter det pluggade jag en stund och sen var det dags för tv-kväll. Något som tog alla mina krafter och jag somnade ganska omgående.

Har lite bilder från i lördags när både Sandra och Melvin var finklädda.



Jag och Melle hann även busa lite med hans musikmobil. Vi hade en ganska trevlig stund innan det var dags för matdags för honom.


Nu ska jag göra mig klar inför skolan. Sen efter det ska jag klippa mig. Ska bli otroligt skönt faktiskt. Efter det träning och plugg.

Ha en trevlig dag!


En härlig tillställning!

Gårdagen blev lyckad. Emmelie och Sandra hade gjort iordning maten medan jag var och spelade fotboll. Kanske mindre lyckad match, men det får man ta ibland. Sedan åt vi gott och hade mycket trevligt.

Tack för era grattis-kommentarer ska svara på dem så fort jag har lite tid över.

Idag har jag träffat räven en runda, himla trevligt var det. Vi gymmade och nu känns mina armar som spaghetti. Han är min personliga tränare och han får köra slut på mig. Men det var riktigt skoj att träffa honom.

Efter det cyklade jag till svärfar som idag bakade frallor tills dopet på söndag. Sandra hjälpte till och de gjorde en sisådär 130 frallor. Det kommer säkert bli jättegod mat på söndag.

Väl hemma igen hade vi i familjen en mysstund. Vi sjöng och pratade med Melvin och Molly ville vara med på ett hörn så vi fick gosa med henne också. Så vi har haft det allmänt goisigt idag. Skönt med söndagar ibland. Att bara få ta det lugnt och slippa all stress för en stund.

Nu ska jag sova för jag ska nämligen upp och plugga imorgon. Godnatt!


Kan man vakna bättre?

Klarblå himmel och jag vaknade till en fin sång av Sandra, Melvin och Molly. Nej, dagen kunde knappast börjat bättre.

Sandra och Melvin är ute på promenad och jag ska laga lite mat för jag ska snart spela fotboll. Idag är det premiär och det är extra viktigt att ladda.

När jag kommer hem blir det tacos med familjen, jag går trots allt in på mitt 21:a år idag.



Can you laugh?

Äntligen har jag lyckats få med ett skratt på bild. Det krävdes dock assistans av Melles mamma och hans morbror, men jag lyckades!

Är pappa rolig? Nej det var nog mamma denna gången.



Kort tagna från vår lilla utflykt i torsdags.


Vilken härlig dag, shalalalaa!

Denna fredag har varit helt perfekt! En sån härlig dag och jag njöt av varje sekund!

Kollade in lokalen vi ska ha på dopet nästa söndag, och den var grymt fräsch. Efter det lite skolarbete eftersom det är tenta om en vecka.

Sedan blev det storstädning här hemma, en välbehövlig sådan. Det känns så hemtrevligt efter att man städat och så vet man att det är lång tid tills nästa gång. Idag hjälpte även morbror Rasmus till. Tack för hjälpen!

Sedan blev det en lugn tv-kväll vilket kan behövas. För imorgon är det fotbollspremiär, vilket ska bli intressant och roligt.

Just nu håller jag på att redigera lite bilder som jag ska lägga upp. Har faktiskt ett par fina den här gången. Återkommer med dem för sedan är det läggdags.


Full rulle!

Man skulle kunna tycka att när det inte är skola är det bara till att ta det lugnt hemma. Men inte i den här familjen. Det har varit fullt ös sedan morgonen. Det har varit shopping och storhandling på schemat idag. Det tar sin lilla tid, eftersom vi måste tajma lite med melvins mat. Men det blev iaf två par skor till mig och ett par till Sandra. Sedan var det handla på willys för hela slanten. Där köpte vi mat som vi ska bjuda på i helgen. Det kommer nog med största sannolikhet smaka gott. Eller så kanske man inte ska säga. Men vi får hoppas på det.

Mitt i allt shoppande blev Melvin hungrig så det fick bli en matpaus. Efter han ätit klart, sandra och han var inne i bilen och jag väntade utanför, charmade han mig något oerhört. Det räckte med att jag tittade in genom fönstret för att få honom att skratta.

När vi sedan kom hem hade vi ungefär 8 kassar med saker som skulle uppför trapporna. När det är tre trappor upp så vill man undvika att gå en gång extra. Så jag bar nog 6 kassar och sandra 2 + Melvin. Efter många om och men lyckades vi till slut få upp allt efter bara en runda.

Får återkomma med bilder imorgon.

Det enda som är inplanerat imorgon är att vi ska kolla på lokalen som vi ska ha på dopet. Sedan blir det nog ganska lugnt tror jag. Då mina ögon går i sär så nu ska jag gå och lägga mig, vi hörs imorgon!


Prästens lilla kråka...

Imorgon ska vi träffa prästen inför dopet. Vet dock inte vad vi ska prata om men det ordnar nog upp sig. Känns bara så kul att planera ett helt dop. I dagsläget är det cirka 50 gäster så det kommer nog bli mycket folk. Melvins dop är något som både jag och Sandra ser fram emot, det ska verkligen bli skoj.

Sedan ska vi passa på att storhandla också. Då det ekar i kylskåpet känns det angeläget att fylla upp. På lördag kommer jag fira min 21:a födelsedag och det känns dumt att inte ha något att bjuda på.

Får passa att tacka Melles morfar KG för de fina skorna Melvin fick häromdan. Underbara!



Sedan måste även denna filuren finnas med bland dagens bilder. Mina damer och herrar får jag presentera, DAMP-MOLLY!


Detta var allt jag hade att bjuda på idag! Nu ska jag ansluta till den övriga gruppen efter att jag hämtat tvätten från tvättstugan. Godnatt!



Boooom, wääääääääääääää!

Nu hände det där som inte fick hända.. Jag och sandra hade varit ute en runda med Melle och möts i dörren av Molly. När vi kommer hem brukar Molly kräva uppmärksamhet av oss och det brukar vi ge henne. Då vi skulle bädda hann vi inte gosa med henne och med facit i hand kanske man skulle gjort det. Men iaf lägger vi Melvin i sängen så att sandra kan gå och duscha och jag bädda sängen (tvätt idag, alltså rena lakan). Molly fick damp när vi inte ägnade tillräckligt med uppmärksamhet åt henne och sprang runt i lägenheten som ett skållat troll. Hon flyger helt plötsligt upp i sängen och upptäcker Melle för sent och lyckas med att krocka med honom. Melvin, som tidigare under dagen varit kinkig, börjar skrika hysteriskt och jag står som ett frågetecken. Till slut ropar jag på Sandra som springer ut från toan och jag springer efter Molly. Får tag i henne och sliter upp henne och tar ett riktigt tag i nackhåren på henne och skäller som jag aldrig gjort innan. Medan jag är i full fart med att skälla på Molly försöker Sandra trösta lilleman.

Jag vill inte skälla på Molly men när hon gör såna saker måste man visa att det inte är okej. Får hoppas hon inte gör om det och vi ska i fortsättningen inte lägga Melle i vår säng när Molly är i farten.

Han lugnade ner sig och Sandra gav han lite mat innan han skulle sova. När han ammar märker vi att han har två stora rivsår i huvudet och det är bara att ta en blöt bomullstuss och torka av det lilla blod som fanns. Vad rädd jag blev när jag såg att det var blod. Men vi fick bort det så vi får ta en titt hur det ser ut imorgon. Efter maten somnade hjälten som en stock i sängen. Han var ordentligt trött lilleman.

Nu ligger mina tre änglar (Molly är faktiskt en ängel även om hon har damp) och sover. Jag ska printa ner ett inlägg för att sedan ansluta till de övriga.



B-o-r-i-n-g!

Melvin är verkligen en störtskön kille. Idag har han skrattat sig igenom hela dagen. Roligt att den lille mannen trivs med sitt liv. Önskar man var en sån livsnjutare själv.

Min egen dag har jag tillbringat i skolan, statistik stod på schemat och så fick jag reda på hur det gick på tentan. Bommade med 5 poängs marginal. Så det kändes surt och jag får nu återigen plugga för nästa fredag är det dags igen.

Sprang in mina nya fotbollsskor idag också, kändes skönt. Nu väntar premiären på lördag.

Har även skapat en facebook grupp, "Vi som läser studentfarsans blogg". Jag tror ni ska klicka här för att komma till den.
Tyvärr hinner jag inte svara på era fina kommentarer idag utan det får skjutas upp till imorgon.

Imorgon blir det skola igen, marknadsföring står på schemat. Ganska trist tycker jag, dessutom är det på engelska så det gör det hela ännu tråkigare. Statistiken är faktiskt roligare, mycket roligare.

Godnatt!


Lite bilder!




Vad händer?

Annandag påsk har inte varit annat än tråkig. Det enda jag har gjort är i princip att jag pluggat, med undantag för en snabbvisit på lyckåvallen. Därför sitter jag nu och redigerar lite bilder istället för att skriva om något som egentligen inte är så kul. På det sättet är det.

Hoppas ni är nöjda med det.

Imorgon får jag även veta resultatet på hur det gick på tentan. Har låga förväntningar för då kan det bara gå uppåt när man ser den. Så vi håller tummarna (en kan ni väl iaf hålla åt mig).

Får svara på alla kommentarer imorgon då jag inte hinner nu. Godnatt!


Paus!

Melvin och Sandra har åkt iväg på en utflykt idag. Själv sitter man och pluggar, kanske inte det roligaste att göra men det får gå. Det är så tyst här utan dem två och jag & Molly har det ganska trist.

Angående bloggen så tror jag Melvin kommer uppskatta den när han blir lite äldre. Han kommer säkert tycka det är roligt att läsa om vad vi gjorde när han var liten. Det är nog en av anledningarna till att jag skriver, givetvis finns det flera.

Lägger in lite bilder ikväll om dagen som varit och gårdagen. Nu ska jag fortsätta plugga! Vi hörs!


Grillpremiär!

Har nyss svarat på era härliga kommentarer. Det är verkligen kul att få kommentarer. Är själv mycket dålig på att kommentera på bloggar så jag kräver inte att ni ska kommentera, men det är alltid kul.

Idag har Melvin för första gången varit med och grillat. Han var lika intresserad som Ferdinand är på julafton. Dvs han låg och sov i vagnen den största delen av tiden. Men Sandra och jag tyckte det var desto roligare, eller godare kanske man ska säga. Första gången man grillar för året är alltid lite speciellt och det smakar lite godare än det annars brukar göra. Sedan satt vi och pratade med farmor&farfar i det härliga vädret en lång stund.

TIden flög iväg idag och när vi kom hem ville Melvin ha mat och det var dags för Gossip Girl. Det programmet är inte bara för tjejer, eller vad säger du Bibbe?

Sedan satte sig Sandra lite vid datorn för att kolla upp och beställa lite saker till dopet. Roligt att planera till ett dop som ens son ska vara aktivt delaktig i. Fast han kommer nog inte förstå varför det står en "gubbe" och skvätter vatten på honom just nu, utan om ett par år kommer han nog förstå vad han gick igenom. Men det är några pusselbitar som ska passa in i pusslet innan dopet är färdigplanerat. Det är lite småsaker kvar att fixa.

Nu ska jag fixa lite saker innan jag ska sova. För imorgon ska jag plugga inför en dugga jag har på tisdag.

Får önska er en fortsatt trevlig påsk!


Sommarvärme!

Idag har jag och Sandra varit duktiga. Vi tog bussen ut till Team Sportia klockan 11. Där köpte Sandra lite träningskläder eftersom hon ska börja träna nästa vecka. Jag passade på att köpa ett par fotbollsskor också då det kändes aktuellt.

Där Team Sportia ligger är det mellan 7-8 kilometer in till stan och eftersom det var sånt härligt väder beslutade vi oss för att gå hem. Det var nästan för varmt med jeans idag märkte jag efter en stund. Kanske snart dags att ta på sig shorts på heltid.

När vi väl kom in till stan efter någon timme eller två väntade det väldigt god påskmat hemma hos Melvins mormor & morfar. Sill, kötbullar, prinskorv, janssons, påskskinka och ägg smakade utsökt efter den långa vandringen.

Kvällen avslutades med lite tv-tittande och nu är det dags för sängen.

Sandra var hos sin mormor igår och jämförde Melvin med hur hon såg ut. Melvin har fått ögon och panna av Sandra. Munnen, näsan och hakan är nog mina om man jämför med bilder.

Sandra till vänster och Melvin till höger. Finns det några likheter?

Melvin har det så skönt i sin barnstol!

Nu ska jag sova för imorgon är det grillpremiär! Godnatt!


Svar på en kommentar!

Jag känner att detta var en ganska viktig och relevant fråga. Det var Per som skickade in den. Eftersom du inte skrev din mailadress eller hemsida svarar jag här.

Fin son ni har! Men har han inte alldeles för stora kläder på sig? Känns mer som att ni försöker klä honom i jeans och sånt som ni tycker är fint men som inte riktigt finns i hans lilla storlek ännu.

Absolut att jag tycker att jeans är fint, annars hade jag aldrig tagit på honom det. Sedan är det inte "jeans" i byxorna, utan det är som mjukisbyxor. Går man in i en barnaffär så finns det hur mycket jeans att välja på som helst. Det är 2009 och det verkar vara modernt, sedan ser det oerhört fint ut också.

Jag tror att om 15-20 år när Melvin sitter och tittar på korten från när han var liten så kommer han tycka han var grymt snygg i jeans. Eller att han tycker jeansen är jättefula då jeans är så "gamla", vad vet jag?!

Hursomhelst ser Melle tuff ut i jeans och när de är lika sköna som mjukisbyxor får han använda det.


Långfredagen!

Långfredagen var dagen som Jesus korsfästes, det är därför de kristna firar påsk. Ne, detta ska inte vara en predikan utan ett inlägg från studentfarsans tankar.

Igår letade jag som sagt efter ett avgasrör, och efter halva dagen hade jag löst det. Det var en lång historia som jag inte orkar dra nu. Men det löste sig till slut och sen hjälpte Melvins farfar mig att byta det. Så nu sitter det ett avgasrör på och jag slipper oroa mig för det.

När det var klart var både jag och Sandra hungriga så vi åt lite gott och sedan var det dags för Melle att bada. Han älskar verkligen det. Efter han har badat brukar det vara sängdags för honom och det var samma sak denna gången.

Så när Melvin sov så kollade jag och Sandra på tv. Benknäckargänget som gick på 6an var dagens underhållning. En helt okej film måste jag säga. Efter det somnade Sandra och det var bara jag som var vaken. Fast jag öppnade ögonen halv 6 och då märkte jag att jag somnat framför teven. Det är verkligen underbart att somna till teven. Man får en helt annan sömn, en mycket härligare!

Nu ska jag slänga sopor för att sedan åka och spela match. Ha det bra sålänge!

Ska det låta såhär?

Träning stod på schemat idag och jag körde naturligtvis bilen dit. Precis när jag ska parkera hör jag hur bilen låter väldigt högt. Jag gasar till lite och märker att det är något som verkligen är fel. Jag tittar ut genom rutan och ser att ljuddämparen ligger en bit bort. Så nu får man leta efter en ny ljuddämpare imorgon. För just nu känns det som man kör en rally-bil och man blir döv om man kör den.

Vaknade med en jävulsk träningsvärk imorse. Fast iofs var det ganska skönt då man vet att träningen gav något igår. Men när jag skulle hjälpa pappa med att flytta lite möbler tog det verkligen stopp. Jag orkade knappt lyfta och det var fruktansvärt pinsamt. Fast jag körde hårt med armarna igår så det var nog bara en bieffekt.

Melvin har varit ett riktigt spy-barn idag. Han har spytt ner både mig och Sandra. Sandra har bytt både tröja och byxor men jag klarade mig med bara tröjan.

Nej denna dagen var inget bra alls. Får hoppas morgondagen blir bättre än denna. Godnatt på er!


Tänk vad tiden går snabbt!

Nyss hemkommen från BB, inte många timmars sömn!



Starten för beach -09!

Nu har träningen inletts på allvar. Är så trött i armarna att jag knappt orkar skriva. Men det är bra för jag vill inte förlora tävlingen mot Fredrik, fast det kommer jag med största sannolikhet göra. Men jag ska iaf inte ge mig utan kamp!

Imorse vaknade jag av att Melvin förde låda. Han var inte ledsen utan han låg och pratade med Sandra. Jag hoppade in i samtalet och Melle verkade tycka det var roligt även han. Sandra gick in och duschade medan vi låg kvar och pratade. 45 minuter låg vi och hade ett samtal om vad vi skulle hitta på idag. Melvin hade stora planer medan mina planer var att gå i skolan. Sandra gjorde gröt till frukost, något hon har börjat göra varje dag till mig och henne. Underbart att börja dagen med en sån sak.

Molly fyllde 2 år häromdagen och det firade hon genom att ligga i garderoben. Jag kommer knappt ihåg hur liten hon var. Vi tog alldeles för lite kort på henne när vi fick henne. Det misstaget har vi inte gjort med Melle.


Sedan har svärmor varit ute och gått med Melle idag, på eget intiativ. Då passade Sandra och jag på att fixa iordning en grej som Sandra donat med. Efter många om och men fick vi till slut upp den. Även om vi gjorde lite fel. Resultatet blir som följande:

Tycker verkligen budskapet på den texten är fullkomligt briljant!

När Melvin kom tillbaka var han efter en stund väldigt glad. Sandra lyckades med det omöjliga!! Hon lyckades nämligen fånga ett av hans leenden! Så mysigt ler han mot mig varje morgon, och det är underbart!

Sören charmören!

Vi försöker också få Melvin att träna sin nacke genom att ligga på mage. Men han är mest intresserad av allt annat och någon träning blir det inte. Han kommer inte komma i form tills beach -09, det är en sak som är säkert.

Kollar på sin egen näsa?!

Nu ska jag avrunda för imorgon är det skola hela dagen! Förhoppningsvis var detta roligare än det förra. Men godnatt på er!


Varning - tråkigt inlägg!

Då börjar dagen närma sig sitt slut och det är snart sängdags. Dagen som varit har mest handlat om skola, där jag tillbringade största delen av dagen känns det som.

Deklerationen har anlänt och det är dags att fixa med det också. Är jag ensam om att inte riktigt förstå vad det är jag ska göra?! Med lite hjälp ska det nog gå bra detta tror jag.

Ska försöka sätta mig ner och pilla med lite olika filmklipp och se om jag kan göra något roligt av det. Sånt brukar vara uppskattat. Men nu har jag inte ork/tid till det.

Känner att detta blev ett ganska flummigt inlägg och säger därför godnatt för att återkomma imorgon.!


Svaren på frågorna!

Hur träffade du Sandra?
Svaret på den frågan hittar ni här!

Exakt hur kom du på att starta en blogg där du skriver om ditt familjeliv?
Det var mest en kul grej i början. Ville dela med mig av min vardag till släkt och vänner. Sedan är det inte så många "unga" pappor som bloggar så jag tänkte att det kanske är roligt att läsa om en pappas vardag.

Hur fungerar ekonomin i en sån familj som eran, ja menar när du pluggar och de är ju inte jätte avlönat och Sandra är mamma ledig?
Allting flyter på fint. Man får prioritera och för vår del fungerar det hur bra som helst. Vi lever gott och kan unna oss massa saker. Så det påverkas ingenting skulle jag vilja säga.

Vad föll du för hos Sandra när ni träffades?
Det var hennes personlighet, hon var så omtänksam och gullig. Hon hade alltid ett leende på läpparna (när vi träffades alltså).

Vem gav namnförslaget Melvin?
Det var ett namn Sandra och jag var överens om. Vi hade suttit och funderat och till slut hittade vi ett namn som båda tyckte passade bra. Det var lika bra att ta Melvin då vi var oense om nästan alla andra namn.

Vem av er är mest modemedveten?
Där måste jag faktiskt svara Sandra. Jag har aldrig tyckt om att gå på stan utan att jag verkligen behöver något. Så jag får svara Sandra eftersom hon är på stan och kollar nätet efter kläder hela tiden.

Vem är mest noga med att hålla i ordning hemma?
Måste återigen säga Sandra. Jag är väl lite mer slarvig och anser att bädda det behöver man inte göra varje dag. Men Sandra är pedant så det är bara att hålla ordning så gott det går.

Enligt en undersökning kissar 85% av alla svenskar i duschen. min fråga är, kissar du i duschen?
Nej det vågar jag inte, då blir Sandra rasande!

Hur hinner du med allt bloggen,barn,flickvän skola och plugg?
Det finns nästan alltid tid över. Det kanske låter som det är mer att göra än vad det egentligen är. Men på något sätt lyckas jag/vi ändå få tiden att räcka till.

Hur är det att bli pappa under tiden då man studerar? Förhoppningsvis så börjar min sambo studera nästa höst och barn har alltid varit ett samtalsämne. Man kan väl plugga hemma vissa dagar och vara väldigt delaktig trots tentor och så?
Just nu går vi i skolan måndag, tisdag och onsdag. Därefter pluggar jag hemma på torsdagar och fredagar. Det fungerar bra tycker jag. Dock kan det vara trist att plugga när man vill vara med sin son, men det är sånt man får leva med. Jag har inte missat mycket sedan Melvin kom så det fungerar bra att kombinera.

När ni fick reda på att Sandra var gravid, fanns det aldrig någon tanke på abort i den situationen? Vad tycker du om "unga" som planerar barn?
Nej, abort var inget alternativ. Man får ta ansvar för det man åstadkommit och nu känns allt kanon. Din andra fråga är mycket omdiskuterad och min personliga uppfattning är den att man ska nog vänta tills man är klar med sin skola och har ett jobb. Det är nog trots allt det ultimata. Då har man en trygghet att falla tillbaka till. Så det är vad jag personligen anser.

Ska Sandra börja blogga mer snart? Förstår ju om hon inte hinner med, men det är kul att läsa hennes tankar och händelser också!
Haha, ja det tror jag hon ska. Den tid hon får över sitter hon nog och läser andras bloggar istället för att skriva i sin egen. Men det känns som hennes sug börjar komma tillbaka, så man kan ju hoppas.

Hur reagerade din mamma och pappa samt din flickväns mamma och pappa när ni berättade att ni väntade barn? Vad sa de och vad tyckte de om det? 
Frågan har tidigare varit uppe och svaret hittas här!

Har melvin några andranamn? Ska han döpas?
Yes, dopet är om 3 veckor och han ska döpas till Daniel Melvin Elias.

Vad hette barnläkaren som ni tyckte var så dålig?
Hon var inte så dålig jag blev bara lite sur över hennes kommentarer. Det gjorde mig lite arg. Namnet är helt oväsentligt i frågan, jag vill inte hänga ut någon. Man får helt enkelt bilda sig en egen uppfattning om man stöter på henne.

Du som har koll på allt, visst vinner Djurgården Sm-guld i fotboll i år?
Tyvärr Granis, jag måste nog säga att de troligtvis inte gör det. Jag tror Göteborg tar hem det, haha.

Sen varför är det typ bara du och jag som är unga pappor och bloggar medans det finns miljardvis med ungamammor?
Svår fråga, kan det bero på att killar gör andra saker? Jag vet inte varför det är så men jag tycker det är trist. Jag vet bara 2 andra pappor som skriver och som är unga. Kan inte ge ett bra svar på detta men det är trist.

Jag undrar rent hur livet är som ungpappa, helt underbart eller har det sina mörka stunder också? vilka är dem mörka stunderna?
Eftersom Melvin är så snäll så är det underbart. Men visst han kan ha dåliga stunder också. Det är när han inte har sovit och är övertrött, men det brukar lösas genom att man går och vaggar han en stund. Det är aldrig kul att se sin lille kille ledsen men det går över så snabbt.

Vad kan du och Sandra ha diskusioner om när det gäller Melvin?
Ännu har vi inte haft några större diskussioner vad gäller Melvin, det är mest småsaker vi diskuterar. 

Känner du att det passar i tiden att bli pappa för dig och Sandra eller borde ni ha väntat? har du fått avstå från något?
Nu såhär i efterhand tycker jag det är bra som det är. Vi vet vart vi har varandra om min skola fungerar även med Melvin här hemma. Det är inte mycket jag har fått avstå. Festandet har inte varit min starka sida innan Melvin och lär förbli så. Det enda kanske är förra årets och årets utlandsresa. Men det går att ta igen ett annat år.

Hur upplever du att man skall uppfostra sitt barn? hur kommer du att uppfostra Melvin?
Jag tycker man ska uppfostra barn med kärlek och omsorg. Sedan tror jag också man ska ge barn ansvar för någonting. T.ex. man kan låta dem hjälpa till att städa sina rum på lördagar för att sedan åka och köra lördagsgodis. Eller något i den stilen. Sedan tycker jag man ska lära dem att dela med sig även om det inte är det lättaste för en 3-åring. Det är väl också så jag kommer uppfostra Melvin.

Varför är din flickväns syster så snygg=) haha
Det kommer väl från deras mamma ;)

200 inlägg!

Idag har det varit sommarvärme nere i Blekinge. Spelade fotboll i shorts och t-shirt utan att frysa det minsta. Längtar verkligen till stranden i sommar. Om det nu blir fint väder i sommar det vill säga. Av tidigare erfarenhet så blir det väl som vanligt en mycket regning sommar med mycket moln.

Melvin är en fruktansväry rolig liten kille. Han skrattar, pratar och är allmänt go. Han är med på ett helt annat sätt nu. Känns som man kommer närmare honom på nåt sätt och det är hur kul som helst.

Firar också med att skriva inlägg nr 200. Det är alltid ett steg längre i, förhoppningsvis, rätt riktning.
 
Imorgon ska jag byta däck på bilen. Ska bli roligt att se hur jag löser det. Kommer ta hjälp av farfar för att göra det. Eller jag kommer nog mest assistera honom då jag föddes med tummen mitt i handen. Men det ska bli skoj.

Har redan fått väldigt många frågor som jag ska försöka svara på imorgon. Nu blir det sängen! Godnatt!


Frågestund!

Nu var det länge sen det var frågestund och det har nu gått 2 månader sedan Melvin föddes. Jag har kommit in i papparollen och känns som ett härligt läge att köra lite frågor på.

Ni har tills söndag på er!

Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar!


Friiiiiday!

En kort resume hinner jag med här på kvällskvisten. Idag har det varit fullt ös. Pluggat, solat och tvättat. Men man hinner med endel om man stiger upp i tid.

Blev väckt klockan 07.00 av Sandra som var trött imorse. Hon hade varit vaken till och från sedan klockan 4. Jag ställde upp och la mig och tog hand om Melle. Men då ville han börja prata, så vi låg och pratade istället för att sova. Detta gjorde att Sandra inte kunde sova så till slut fick hon nog och muttrade, "jag går och duschar istället". Så det blev ingen sovmorgon för henne heller. Melvin skrattade åt att mamma fick gå upp och återupptog snacket med farsan.

Då jag ska spela fotboll imorgon väntar snart sängen. Fick en förfrågan om frågestund också. Kanske skulle dra igång en?!


På måndag kör vi!

Våren är här på riktigt! Idag har jag, Sandra och Melle varit ute. Satt i en hörna som var helt vindfri och då var det kanonvarmt.

Idag har jag inte mycket mer att förtälja utan slänger in några bilder istället!





Kan dock tillägga en sak. Jag och Fredrik inleder vår tävling på måndag. Den går ut på att komma iform till beach -09. Den som gör det bäst vinner.... det kom vi inte överens om. Får väl i detta läge konstatera att det är äran vi tävlar om. Men jag ska ta experthjälp av min vän Robin som ska styra upp min träning. Han har nämligen klagat på mina tränings- och matvanor. Men nu ska han få se på andra bullar!

Nu finns det inte mer att tillägga! Godnatt!


Greeeeeat!

Idag har det varit underbart väder här och på nåt sätt känns det som våren är här. Mötte upp Sandra efter skolan och vi körde och handlade. Det ekade i kylskåpet så tomt var det.

Skulle även ha en lampa till skötbordet som vi efter många om och men hittade. Dessutom hittade vi solskydd som vi kan ha i bilen. Det är något som vi letat efter länge och nu plötsligt hittade vi det för ynka 39 kr! Ibland ler gud även mot oss.


Sedan har det blivit en runda med barnvagnen också. När det är sånt här skönt väder är det dumt att inte passa på. Jag hoppas på vår snart och har redan hittat lite vårtecken.

Vårtecken?

Myser lite i vårsolen!

Imorgon är det ingen skola för min del, men det blir lite plugg ändå. Sen ska jag nog baka lite om det inte är fint väder ute. Isåfall går jag nog ut en lång runda med Melle. För vårsolen är verkligen underbar, det dåliga är att det är svårt att välja kläder. En stunden är det för varmt nästa är det för kallt. Ingen bra känsla när det gäller vårkläder!

Det var allt för idag! Godnatt!


I'm loving it!

Att vara pappa är ett stort steg. Först 2 månader efter Melvin fötts har allt smält in. Jag har nu blivit medveten att jag är farsa och det känns underbart! Att man kan älska, glädjas och njuta så här mycket är helt fantastiskt. Trodde dock aldrig jag skulle bli pappa i min ålder men jag skulle inte vilja byta det mot något annat. Att se den lille krabaten växa, lära sig saker och bli medveten om verkligheten är något jag förundras över. Helt plötsligt kan han ligga och prata med sig själv, precis som om han alltid kunnat det. Man blir förundrad över att de lär sig så snabbt.

Sen har jag och Sandra varit lycklig lottade att få en sån härlig kille som Melvin är. En glad kille som knappt aldrig gör väsen av sig. Jag undrar fortfarande hur jag kunde ha turen på min sida med ett så snällt barn!

Sandra är den bästa mamma jag sett (enligt mitt perspektiv), och det är med en sån glädje hon handskas med Melle. Jag kan konstatera att jag är stolt över båda två, mycket stolt.

Får heller inte glömma bort Molly, hon är en jätteduktig "storasyster" (kan man säga så om en katt?). Hon har också växt in i rollen och är nu som vanligt.


Vad vore livet utan dessa två?


RSS 2.0