Melvin 6 månader!

Det blev ingen sång och tårta imorse, men ett stort grattis! 6 månader känns som en milstolpe i hans liv och resan har hittills varit rolig att följa med på. Dagen har inte varit speciell på något sätt utan vi har bara gjort massa grejer i lägenheten. Därför lägger jag upp lite bilder på Melvins liv.

2009-01-29 Melvin föds!

Några veckor ser det ut såhär!

Här har killen hunnit bli 1 månad!

Sen gick en månad till och här är han nästan 2 månader!

En biltur senare var han 2,5 månad!

Sedan blev det dags för dop och då var han nästan 3 månader!

Det tog en stund för han att rulla runt till mage, vet inte när han gjorde det för första gången men här är han lite äldre än 3 månader.

Första smakportionen, han ser lite skeptisk ut, fick han när han var nästan 4 månader.

Ett skratt förlänger livet!

Nästan 5 månader och hungrig som en varg.

Titta, nu kan jag sitta!

Idag åt 6 månaders-killen med hela kroppen och därför fick han duscha i sin stol (för även den hade han kletat ner).


Där har ni det, och nu siktar vi mot året.

Vad kan han göra?
Han kan sitta, rulla från rygg till mage och tvärtom. Sedan är han med socialt och är inte längre lika blyg. Han kan låta som en indian och som en tiger. Numera lägger han sig ofta i krypställning och idag tog han tag med det ena benet. Dessutom har han 3 tänder, alla i undre käken.

Kanske har glömt något, jag är alldeles för trött för att komma på något mer nu. Godnatt!


Slipa, slipa och slipa!

Det blir inte mycket roligare än såhär i bloggen just för tillfället. Minneskortet i kameran är fullt och det enda vi gör på dagarna är att packa och dona i lägenheten. Idag har jag faktiskt bara gjort saker i lägenheten. Har slipat väggen där vi ska tapetsera och städat undan lite. Det tar en sån himla tid med allt så jag längtar verkligen till det är dags att flytta nu. Men det är bara 4 dagar kvar!

Melvin och Sandra har varit iväg på äventyr hela dagen och dom har jag inte sett speciellt mycket. Men det har varit skönt att fixa här hemma i lugn och ro. Eller lugn och ro, jag har haft spotify påslagen så det har varit livat här.

Idag var det också första träningen efter sommaruppehållet. Det gick faktiskt bra, jag överlevde iaf. Återstår att se om man har träningsvärk imorgon.

Nu måste jag krypa ner i sängen mina ögon vill inte vara öppna mer.

Återkommer imorgon då det är Melvins 6månadersdag. Då får jag nog lägga upp lite bilder som är sparade på kameran. Godnatt!

Närmar sig 6 månader!

Ojojoj, vad mycket man kan hinna på ett par timmar. Vi har nu städat upp rätt mycket i lägenheten. Vardagsrummet som tidigare innehöll hemmabio, wii och en soffa är nu nästan tomt. Köket var hyfsat tomt innan men nu är det ännu tommare. Märks verkligen att det är flytt på g. Vi har ett rum med enbart massa nerplockade grejer och på lördag står det förhoppningsvis tomt som resten av lägenheten.

Idag har det varit fullt ös från början. När vi vaknat till åkte vi ut till Sandras jobb för att hon skulle hämta en slipmaskin, jag styrde bilen hemåt för jag skulle betala hyran och få ett kvitto på det. Så att vi får nycklarna till nya lägenheten.

Sandra och Melvin promenerade till min mormor där även Melles farmor och farfar var. Givetvis fungerade inte internetbanken för mig och jag fick åka därifrån utan att betala hyran. Men imorgon gör jag ett nytt försök.

Hos min mormor hade vi kul en stund. Melle busade järnet och fick gå lite i gräset, något han nog tyckte kittlades men lika glad var han för det. Han är nästan alltid lika glad den lilla killen, han är verkligen en liten solstråle. Efter lite mat åkte vi hem med en förvånansvärt glad men trött kille i framsätet.

När vi var hemma kom Melvins mormor och tog han en stund. Undertiden började vi som sagt röja. Det mesta vet ni så vi hoppar till när Melle kom hem.

Det var en glad liten kille som kom hem. Skrattade och var allmänt glad men ändå väldigt trött. Så det blev lite gröt och sedan var det dags för lilleman att sova. Han somnade ganska bra och nu ligger han där i sin säng ensam i ett stort rum.

Sedan städade jag och Sandra upp lite i lägenheten och sedan satt vi en stund vid teven. Sandra sover och det ska jag med göra efter jag har hämtat tvätten.

Melle fick också en lite för tidig 6månaderspresent idag.

Från moster Emmelie fick han detta, skjorta och byxor!

Och en lära gå-vagn från mormor, morfar och morbror!

Helgen!

Dagarna pinnar på och igår när jag skulle skriva var det något konstigt med bloggen. Men nu fungerade det att gå in igen. Tiden finns liksom inte där för tillfället. När man får en lugn stund här hemma är det bara att varva ner några minuter. 6 dagar kvar till flytten nu och det ska bli otroligt skönt. Längtar bara tills vi är installerade och klara i den nya lägenheten.

Nu är det alltid något som det ska fixas med. Snart ska jag packa ner mitt wii, hemmabion och barskåpet. Sedan har vi inte alltför mycket kvar i lägenheten. Det är väl mat, teven, datorn och sängen i princip. Gud vad skönt det ska bli att inte bo i ett bombnedslag.

Igår började vi med att gå en runda. Solen värmde skönt men blåsten var iskall. Håller det på att bli höst? Vi gick en runda och satte oss sedan i parken. Där skulle Melle sitta själv i vagnen och han satt och lekte där en bra stund innan vi gick hem. Därefter åkte jag och körde paintball. Det gick väl bra, blev inte träffad iaf så man får väl vara lycklig.




Sedan åkte jag hem till Melle och Sandra och hade en riktig myskväll med dom. Vi flyttade in sängen i vardagsrummet så nu ligger vi 30 centimeter från teven, underbart! Vi kollade på film och sedan blev det läggdags. Melvin somnade efter en stunds busande mellan mig och Sandra. Han låg och krängde ett bra tag när han sov, så hans sömn kanske inte var den bästa. Men efter ett tag kröp han nära mig och la liksom handen runt mig. Det var riktigt mysigt, så jag ville nästan inte sova. Men i säng kom jag.

När vi vaknade idag bestämde vi oss för att åka på loppis i Ronneby. När vi kom ner var det hur mycket folk som helst. Jag tröttnade på att köra barnvagn i röran och gick därför en runda med Melle. Vi gick en sväng och sedan kom vi fram till en damm där det fanns änder. Vi satte oss ner en stund för att kolla på dem och Melle uppskattade nog det för hans ögon var som julgranskulor, stora och glänsande. När vi sedan mötte Sandra hade hon fyndat ordentligt. 2 böcker och en stol som man hänger på bordet till Melvin, allt för under en hundralapp. Grejerna såg dessutom oanvända ut. Så det var en trevlig utflykt.

När vi ändå var i Ronneby passade vi på att träffa min farmor och farfar en stund. Farfar hade nyss fyllt år så vi lämnade en blomma. Melvin var hur go som helst och verkade stormtrivas. Även om lilleman var hur trött som helst höll han humöret och visade vilken söt och härlig liten kille han är.

När vi kom hem blev det lite mat och efter det kom melles mormor, morfar och morbror hit en runda. Då blev det mer mat för Melle och lite bad. Sedan busade de slut på honom. Vi hade värmt upp honom sedan körde de verkligen soppatorsk på honom. Så han somnade som en stock. Han sover i sovrummet medan vi nu sover i vardagsrummet. Första natten han sover "själv". Men det är bra om han vänjer sig för i den nya lägenheten är det tänkt att han ska få ett eget rum.

Nu blir det sängen för min del, återigen alldeles för sent. Vi hörs imorgon! Godnatt!

Ett glatt inlägg!

Nu är det en rolig tid med Melvin. Allt händer så fruktansvärt snabbt. Över en natt kom en ny tand upp som vi inte lagt märke till och nu sitter han. Alltså verkligen sitter. Visst ramlar han bakåt ibland men han kan sitta flera minuter, så då tar jag det som han kan sitta. Vädligt roligt att se honom sitta och leka med sina leksaker. Han har blivit så vild den senaste tiden. Det kan bero på att han umgåtts med några gånger med Viggo som är vildast av dem alla.

Man märker att Melle är med på ett helt annat sätt nu. Han är mer social och sitter och iaktar och lyssnar. Sedan har han börjat "prata" mer också. Det är så roligt att se att det händer grejer och att hänga med på den här resan.

Nej, just nu känns allt så fruktansvärt bra. Är så himla nöjd! Det är väl inte fel att glädjas med sina barn?!

Idag har det varit tapetsering i sovrummet. Det blev bra, återstår dock i hallen innan allt är tapetserat och klart. Allt tapetserande bara för en liten katt ska ha något att riva på. Även om hon har massvis med andra saker att riva på, som klösbrädan hon aldrig använder till exempel.

Vi hann även med en runda ut till Elgiganten en runda. Där köpte vi en tvättmaskin till den nya lägenheten. Det kommer bli underbart att slippa gå ner till tvättstugan och kunna tvätta kläderna hemma. Nej, det ska bli så härligt. Sedan köpte vi ett bord och två stolar till balkongen också. Så idag har vi shoppat loss ordentligt.

Nu blir det sängen för imorgon blir det paintball och sedan får vi se vad som händer. Hoppas ni också haft en trevlig dag. Nu ska jag krypa ner tillsammans med Sandra och Melvin. Om jag inte har helt fel kommer Molly gosa med mig en stund innan jag ska sova. Det är inte helt fel. Godnatt!


Nu sitter jag alldeles själv - länge!

Röj röj röj!

Idag har vi inte hunnit göra speciellt mycket. Dagen började med att Melles mormor och morfar kom. Eftersom Molly har rivit på tapeterna måste vi tapetsera om en vägg. Så därför behövde vi experthjälp.

Sedan fikade vi en stund och sen när de gick la sig allihopa i sängen. Det dröjde inte många minuter förrän både jag och Melle somnade. Där låg vi någon timme innan farbror Nicke kom hit. Då fick jag börja med maten. Han skulle nämligen äta hos oss idag och det blev kött och pommes. Fick godkänt med råge av honom och han var ordentligt mätt när han gick härifrån. Tur att man fick godkänt man konkurrerar ju med mästerkocken hemifrån, farfar.

Sedan blev det hög tid att träna lite. Det var JOBBIGT att röra på sig efter uppehållet även om vi bara lattjade lite. Längtar inte tills träningen drar igång igen.

Nu har jag kollat datorn och det är dags att sova, tidigt för en gångs skull. Vi hörs imorgon! Godnatt!

3 tänder!

Idag var dagen då Melvins moster fyllde vuxen. 20 år, man får gratulera.

Dagen började ganska trevande och Sandra och Melle försvann en runda för att shoppa lite och köpa present till moster Emmelie. Efter att de hade varit iväg kom Sandra och hämtade mig för att vi skulle tvätta bilen och kolla på utemöbler.

Vi tänkte att Preem här inne i Karlskrona skulle vara bra att tvätta bilen. Men efter att vi gjort det märkte vi att bilen inte alls blev ren. Så Sandra gick med bestämda steg in och förklarade läget. Vi fick då en ny tvätt av dem men efter den var bilen fortfarande inte ren. Sandra gick därför in en 3e gång och ut kommer chefen och visar oss ett medel, som vi sedan köpte. Vi sprayar på det och får ytterligare en tvätt och efter den tvätten hade det mesta gått bort. Dock inte allt men det kan vi ta för hand vid ett senare tillfälle. Så därför vill jag idag ge en eloge till Preem Karlskrona för deras vänliga bemötande, sånt gillas.

Melvin var förövrigt hemma hos mormor och morfar. Tvätten som brukar ta max en halvtimme att göra tog idag 2 timmar. Därför åkte vi ut och hämtade Emmelie för vi skulle nämligen äta middag där. Vi hann kika i lite olika butiker medan vi väntade på henne.

När vi hämtat henne åkte vi och åt mat. Det var otroligt roligt att träffa Melle igen, även om det är bra att han kan vara med andra också. Alltid roligt att se det lille charmtrollet.

Efter middagen åkte vi hem för att ge Melle mat, gröt med katrinplommon. Han har varit lite hård i magen så det är bra med katrinplommon som brukar få fart på magen. Efter det busade vi en stund innan det var dags för honom att lägga sig. Idag gick nattningen väldigt smidigt och han har inte vaknat ännu, vilket är ett bra tecken.

Han har även fått sin 3e tand! Den har kommit upp i underkäken på honom. Så nu har han tre tänder att tugga med.

Nej nu är det dags för läggdags annars orkar jag inte öppna ögonen imorgon. Godnatt!

En solblekt barnvagn!

Först vill jag tacka för alla tips jag fått. Det är lite svårt att veta vad man ska ha med sig till Melvin. Jag har gjort rätt många utlandsresor men att ta med Melvin blir första gången. Förhoppningsvis hittar vi en resa också.

Dagen igår var rätt lugn, ända fram till kvällen. Då passade Sandras mamma Melvin en stund medan jag och Sandra röjde i lägenheten. Vi var verkligen tacksamma att hon kunde göra det för vi fick gjort hur mycket som helst. VI monterade ner teven från väggen, sängen skruvades isär och hyllor togs ner. Sedan torkade jag skåpen i köket och det hade samlats fruktansvärt mycket smuts däruppe. Men det löste sig och nu är det väl dags att riva tapeter. Det är nästa steg, anledningen till detta är att Molly har tagit sönder tapeterna genom att riva på dom. Vi får bita i det sura äpplet och tapetsera om, tyvärr.

Idag började dagen med att jag åkte och köpte en barnvagn i Ronneby. Kanske inte den finaste men  vi ska bara ha med den på resan så det gör inte så mycket. Vill inte att vagnen ska gå sönder på flyget. Det blev en solblekt vagn men det var det enda negativa. Att den ser ut som stryk med det solblekta är en annan femma.

Sedan träffade jag Robin K, vi spelade lite dator och tog det allmänt lugnt. Efter ett par timmar åkte jag hem och träffade världens mest underbara lille kille (enligt mig =) )! Lilleman låg och sov när jag kom hem men vaknade när vi åt middag. Det var en sömnig liten kille som lite blygt kollade på mig efter att han vaknat. Men några sekunder senare hade han piggnat till och var hur glad som helst.

Sedan plockades det iordning här hemma lite granna innan kvällsrutinerna. Och efter lite mat och ett bad blev det sovdags för lilleman. Något som han inte gillar speciellt mycket. Man lägger honom i sängen och efter 2 sekunder ligger han på mage och tittar på en med "rådjursögon". Då får man vackert vända honom igen. Men sen tar det 2 sekunder till så ligger han på magen igen. Efter ett par gånger brukar han ge sig och somna. Man kan inte annat än skratta åt honom när han gör så men man får hålla minen annars tror han det är lekdags. Sandra är jätteduktig på att hålla minen, förlåt nu ljög jag.

Efter Melle somnat var det att plocka iordning lite till här hemma och efter det lite tv-tittande och surfande. Men nu är klockan alldeles för mycket för att vara vaken så det är dags att krypa ner i sängen. Godnatt!


Vid matbordet idag. Melvin äter majskrokar helt själv! Lägg märke till majsen på näsan!

Från vår växjö-resa. Bokstäver som man kan fästa lite varsom. Antingen dörren, sängen, väggen eller var som. Vi satte upp dom på sängen bara för att se hur det såg ut.

Också från växjö-resan. Fotografi-hållare som är målade.

Utlandsresa?!

Vi har tänkt att ta en sista minuten-resa någon gång under augusti efter flytten. Allt för att varva ner.

Därför undrar jag om det är någon som har något tips vad man kan tänkas behöva ha med sig? Hade varit kul om ni delar med er av något ni testat/vet.

Får skriva om hur dagen ser ut imorgon. För idag är jag hur trött som helst och vill bara sova. Har varit en mycket händelserik dag och imorgon ska jag upp tidigt! Godnatt!

Titta, jag sitter!

Då var ännu en dag slut och en ny börjar snart. Denna dagen har varit ovanligt lugn. Kanske för att det är söndag, kanske för det har varit mycket att göra den senaste tiden. Jag vet inte.

Dagen började runt 7 med att Melvin vaknade. Fast efter lite mat somnade han om. Jag steg upp runt 9 och vi gjorde oss klara jag och Sandra. Sedan fick vi vackert vänta på Melle som sov ända fram tills klockan 11. Då var han rejält utvilad och var en mycket go kille.

Efter lite bus och mat gick vi ut en runda. Då satte sig Melvin upp i vagnen och satt där en bra stund. Resten av dagen har han varit jätteduktig på att sitta, han kanske börjar lära sig. Roligt i så fall. Det blev en liten runda och han somnade eftersom han har det så mysigt i sin vagn. Han har en förmåga att somna i vagnen även om han är jättepigg. Man ska väl inte klaga antar jag utan han får göra vad han vill.



Sedan kom vi hem till hans mormor och morfar. Där fick vi mat som blev över från gårdagen och det smakade lite gott idag som igår. Där tillbringade vi ett par timmar innan vi gick hem.

Väl hemma tog vi det lika lugnt som vi alltid gör på söndagar. Efter en stund kom morbror Rasmus hit och vi har spelat lite poker tills nu, då vi åkte ut på en hedesvärd 28e plats.

Imorgon ska vi fixa pass till Melvin och mig. Om vi skulle få tag i en sista minuten-resa skulle det kännas dumt och vi inte har något pass. Sedan blir det nog att försöka packa lite till i lägenheten. Godnatt på er!

De senaste dagarna!

Dagen i Växjö (torsdag)!
Dagen började väldigt segt, man var riktigt trött men efter en dusch vaknade man till. Vi gjorde oss iordning och satte oss i bilen. Efter det vanliga snacket "har vi allt med oss" och "är det inget vi har glömt" konstaterade vi att vi var redo för avfärd. Vi hann köra i 10 minuter ungefär innan jag kommer på att jag glömt min plånbok hemma. Det var bara att vända och hämta den. Jag såg i backspegeln att Sandra såg ut som djävulen själv och det var inte värt att säga något. Hade jag gjort det hade jag nog fått mycket skäll eftersom jag brukar bli sur om Sandra glömt något.

Melvin sov en stund i bilen och när han var vaken så var han jätte härlig och satt och lekte och skrattade om vart annat. Efter någon timme var vi på plats på Kosta Outlet. Där blev det ett snabbt stopp och vi lyckades hitta lite grejer till Melle. Det jag fick med mig var 4 par strumpor. Melvin fick lite kläder han kan använda nu i sommar.

Uv-dräkt, Uv-mössa, pyjamas och en tröja!

Efter lite stress styrde vi mot Växjö där vi skulle spendera dagen. Melvin var jättegrinig eftersom han var trött igen. Han fick ingen napp men han lyckades somna utan den. Annars har han alltid sin napp och snuttefilt när han sover.

Trött?!

När vi kom fram i Växjö hittade vi parkering och begav oss mot centrum. Det var lite större än här hemma och det första vi gjorde var att leta upp ett matställe. Där åt vi allesammans och sedan var det till att göra stan. Melvin var trött och hade inte sovit på ett par timmar så han somnade som en stock i vagnen efter ett tag. Vi passade på att gå igenom alla Växjös butiker. Efter ett par timmar hade vi nog gått igenom allt och man var sådär lagom trött. Då köpte vi en glass och gick mot bilen. När vi kom fram hade Melle sovit i ungefär 2.5 timmar och vi trodde han skulle vakna. Men så var inte fallet och vi stod och väntade vid bilen på att han skulle vakna. Efter 45 minuter vaknade lilleman och vi kunde, efter bensinpåfyllning, starta vår färd hem.

SUPERMAN!!

I bilen hem var det inte en härlig kille vi hade med oss. Han gillade verkligen inte att åka hem och grät och skrek jättemycket. Men ibland är det så och det ingår i att vara förälder. Inte mycket mer man kan göra än att slå dövörat till.

Men hemma, efter sin kvällsgröt, var han hur go som helst. Det är Melvin i ett nötskal. Och vi busade lite innan han somnade. Vi var inte mycket piggare och gick och la oss ganska snabbt efter att han somnat.

Shopping!

Fredag (igår)!
Klockan 07.00 ringde klockan, lagom pigg steg jag upp och gjorde mig iordning, matade Melvin och sa hejdå till Sandra och Melvin som skulle på en promenad. Själv skulle jag iväg och spela tennis. Något som för dagen inte gick jättebra utan åkte på det rejält av Fredrik. Han var för dagen övermäktig, men det kommer fler chanser.

Sedan gjorde vi en sallad som vi åt, Sandra och jag (inte Melvin). Eftersom det var så fint väder begav vi oss till stranden med Hampus, Sara och lille Viggo. Eller liten kanske man inte ska säga om Viggo, han är faktiskt större än Melvin. Fast han är i och för sig yngre så man får nog säga "lille" ändå.

Vi han komma till stranden och packa upp allt innan jag skulle åka och hämta min bror som hade kommit från Åhus. Jag körde hem honom och skyndade mig snabbt tillbaka till stranden. När jag kom var jag så varm att bada var ett måste Så därför beslöt oss Hampus och jag för att bada. Det var verkligen en befrielse och det var riktigt varmt i vattnet. Jag gissar på mellan 23 och 25 grader. Underbart!

Sedan köpte vi glass och bara njöt av solen. Melle och Viggo låg under vårt parasoll vi köpte på IKEA sist vi var där. Det fungerade verkligen bra måste jag säga.

Magen började kurra och vi grillade lite. Killarna vid grillen medan tjejerna fixade det andra. Eftersom man var så hungrig smakade maten väldigt bra.

Det som är skönt med att träffa Hampus och Sara är att de är i samma ålder och har en lika sjuk humor som vi. Därför brukar vi oftast ha väldigt kul. Om barnen spyr i soffan är det inga problem, det är liksom så det är. Barnen är inget problem utan snarare än glödjekälla och det är oftast inga sura miner från barnen heller.

Det som också är skönt är att prata med en annan ung pappa. Man kan vädra sina tankar på ett helt annat sätt. Han vet ju exakt vad man pratar om. Så det är jätteskönt att kunna prata med någon annan i samma situation.

Efter en händelserik dag var vi hemma vid 10-tiden och Melvin fick lägga sig, något han var väldigt glad eftersom han var jättetrött. Jag satte mig vid datorn en stund för att sedan gå och lägga mig.


Idag (lördag)!
Melvin vaknade ganska tidigt och eftersom jag ville att Sandra skulle få sovmorgon gick jag ut med Melvin i vardagsrummet för att leka lite. Men efter 5 minuter kommer Sandra och säger att hon inte kunde somna om och att det var okej att vi kom in igen. Men när vi var alla samlade dröjde det inte länge innan alla 3 somnade igen. När vi vaknade var klockan 9 och man var betydligt piggare än innan.

Efter det åkte Sandra iväg på lite ärenden medan jag och Melle var hemma. Jag gav honom lite gröt och det var riktigt skönt att sitta i lugn och ro. Efter det badade vi lite, något som uppskattades av Melle. Han lekte med sin bad-anka och hade det allmänt mysigt. Men efter en stund i badet blev han trött och började gnugga sig i ögonen. Så när vi var klara la vi oss i sängen för att gosa lite. Det slutade med att han somnade. Själv passade man på att fixa iordning i lägenheten. Det ser ut som kriger här hemma just för tillfället. 2 veckor på dagen tills vi flyttar och det ska bli underbart!

Sedan passade jag på att duscha och när jag kom in till sovrummet igen låg Melle på magen och sken upp som en sol när han såg mig. Då hade han vaknat och börjat leka med en boll som låg i sängen. Jag tog på han lite kläder och vi började leka på filten i vardagsrummet istället. Efter en stund kom Sandra hem och lilleman blev hur glad som helst. Då hade hon varit borta i 3 timmar och han saknade nog sin mamma även om pappa är hur go som helst.

Sedan åt vi lite och sedan var det dags för att åka till Melles moster som hade 20-års kalas. Melvin charmade nog allt och alla på kalaset och verkade trivas som en kung. Efter en liten powernap på kalset fick han nya krafter och busade lite till innan det var dags att gå hem. Man märkte verkligen att kalaset tog på krafterna för det dröjde inte länge innan han somnade. 

Grattis moster!

Studentfarsan med sambo och son!

Nu har jag suttit och skrivit här en timme och nu är det nog dags för sängen för imorgon är det loppis som gäller. Sedan återstår att se vad vi hittar på. Schemat är fullspäckat! Godnatt på er! 

Nuså!

Nu ska jag sätta mig ner och göra en sammanfattning över de senaste dagarna. Dagar som har varit oerhört fulla med saker att göra. Men efter detta får jag återgå till minst ett inlägg per dag (annars glömmer jag bort hälften av det som hänt).

Sry!

Usch, det känns inte roligt att skriva blogg längre. Det känns snarare som ett måste istället för något roligt. Därför kommer jag inte skriva något större inlägg idag. Får skriva om dessa händelserika dagarna som gått imorgon istället. Just nu är min hjärna helt sömning så sängen blir nog tyvärr ett måste!

Lovar att det kommer ett "roligt" inlägg i helgen!

Växjö nästa!

Idag var jag och kollade på Robins nya lägenhet. En mycket fin och trevlig lägenhet. Väl där blev bjuden på både kaffe och mineralvatten. Undertiden rullade filmen "Never back down", en grymt sevärd film. Efter det blev det lite shopping på willys och sedan hem. Sandra och Melle var undertiden på mammaträff med andra mammor från föräldragruppen.

När jag kom hem låg Melle och sov medan Sandra stod och strök lite kläder. Jag passade därför på att göra mat. Efter vi hade ätit blev det full fart här hemma. Sandra åkte en runda för att inhandla kattmat med mera. Så Melvin och jag var själva hemma. Som vanligt när Sandra är borta är han ett riktigt busfrö! Efter några bytta blöjor och lite bus senare blev det dags för mat för hans del. Han åt så det stod härliga till. Sedan blev det dags för bad och när vi badade kom Sandra hem.

Undertiden vi badade började hon städa. Mitt i allt flyttkaos ser det verkligen ut som kriget här hemma. Men nu är det färdigstädat och det ser hyfsat ut här hemma. Fast det är inte meningen att det ska vara fint när man ska flytta.

Kvällen avslutades med lite tv-tittande och nu är det dags för sängen. Imorgon väntar Växjö och Kosta Outlet. Ska bli en rolig dag som jag ser fram emot! Godnatt på er!


När katten är borta dansar råttorna på bordet!

Sandra kilade iväg för att  gå ner i parken och kolla på allsång, eller rentav sjunga med. Vad vet jag?!

Så nu är Melvin och jag själva. Han passar på att göra jävelskap medan mamma är borta. Han har bland annat bajsat ner en handduk, 2 blöjor och sedan ligger han och slänger sig runt på hela filten han ligger på. Han ålar sig typ fram och tillbaka och verkar ha väldigt trevligt när det bara är vi hemma. Måste nog slita mig ifrån skrivandet för han är ju överallt ungen. Underbart! Det är verkligen mysigt när bara vi 2 är hemma, lugnt och skönt. Men det är roligt när Sandra är hemma också, men det kan vara skönt med lite ensamtid. Nu ska jag krypa ner på filten jag också!

Åka båt är najs!

Gårdagen var riktigt bra, bra på alla sätt och vis.

Den började vid 8-tiden med att Melle vaknade. Vi låg kvar en stund i sängen för att morna till oss lite. Därefter gjorde vi oss iordning. Melle brukar ju alltid sova lite innan lunch men igår vägrade han göra det. Då fick han helt enkelt vara vaken.

Vid halv 11-tiden ringer mina föräldrar och säger att de kommer en runda, mycket trevligt får jag säga. De stannade en liten stund och sedan gick vi en runda på stan. Roligt att de tittar förbi lite oväntat för det brukar alltid bli mycket trevligare då.

Efter rundan på stan skulle vi åka till Hampus, Sara och Viggo. Men eftersom Melle inte sovit något tog jag honom i vagnen och började gå. Det dröjde inte länge innan han sov som en stock. Jag gick rätt snabbt och när jag kom fram var jag helst slut.

Vi började dagen med att sitta och prata lite medan både Melle och Viggo sov. Sedan började det kurra i magen och mat var på sin plats. Därför åkte jag och Hampus för att köpa mat. När vi kom hem var alla döhungriga och åt som vargar. Därefter tog vi barnvagnarna för att gå en runda och då slocknade båda småkillarna medan vi gick en lång promenad. Vädret som hade varit lite halvdant och regnigt under dagen klarnade upp och blev kanonskönt. Därför bestämde jag och Hampus oss för att gå ner och bada. Sagt och gjort tog vi oss ner för att bada. Vanligtvis brukar jag vara en riktigt badkruka men efter att ha stått och tvekat lite på kanten av bryggan hoppade jag i. Det var faktiskt varmare än jag hade räknat med och kunde till och med ligga i en stund.

När vi kom tillbaka till tjejerna och minigrabbarna bestämde vi oss för att åka ut en runda med deras båt. Det var hur mysigt som helst, vi åkte och köpte glass och sen låg vi och gled lite. Alltid roligt att vara på sjön och det var det igår också. Efter vår tur på sjön blev klockan väldigt mycket och det var dags för hemfärd. Melvin skulle ha sin gröt och sedan var det faktiskt sovdags för honom.

Efter att han somnat satte jag mig på datorn i 10 minuter sen gick jag in och la mig, var helt slut efter dagens bravader. Får faktiskt summera dagen som mycket trevlig och underhållande.

Idag vet jag inte vad som händer utan det får lämnas åt slumpen.


Tja, Melvin här!

Dagarna blir bara bättre och bättre och jag låter faktiskt Melvin beskriva hur hans dag har sett ut.

Hej hej, Melvin här!
Idag tog jag en lång och härlig sovmorgon. Tror både mamma och pappa blev snopna när de insåg att klockan var 10 när jag vaknade. De började jubla och nästan dansade runt, så glada var dem. Vi låg kvar i sängen en stund och de ville tydligen leka en stund. Så jag försökte leka intresserad en stund. Men efter ett tag blev jag lite smått sugen på gröt och krävde att det skulle serveras. Mamma gick för att göra gröten medan pappa låg kvar med mig.

Så fick jag lite gröt och den där nya gröten var verkligen god, där lyckades mamma och pappa träffa mitt i prick. Som vanligt blev jag kladdig runt munnen och även på kroppen men ett par våtservetter senare var jag som ny igen. Då bestämde sig mamma och pappa för att gå ut och jag var ju tvungen att hänga med så det var bara att sätta på sig kläderna för att sedan åka vagn. I vagnen låg jag sådär kaxigt med fötterna, ni vet när man lägger fötterna uppe på vagnen. Eller det är svårt att förklara, får be pappa ta en bild någon dag. Jag skulle minsann inte sova så därför började jag leka, i brist på andra leksaker, med nappen. Jag tuggade på nappen och sedan napphållaren, alltför att hålla mig vaken. Men ungefär två timmar efter att jag lekte med nappen vaknade jag och undrade var i helskotta jag hamnat. Då slog det mig, jag var nere på gården och nästan hemma. Skönt, för jag var nämligen hungrig.

Pappa skulle mata mig idag och jag brukar alltid busa med maten när han är med. Men trött som jag var orkade jag inte jävlas och åt därför upp min mat väldigt snällt. Pappa var minst sagt chockad! Därefter satte de mig i min gåstol och började fixa iordning sin egen mat. Mamma lagade maten och pappa skulle senare diska. När maten väl stod på bordet kunde jag höra pappa sitta och mumla något i stil med "har du bränt maten eller vad är det frågan om". Jag skrattade hånfullt mot honom, vilket jag tror han tolkade som att jag sökte uppmärksamhet, till svar fick även jag ett leende.

Efter detta var det tänkt att jag skulle sova, tyckte mamma och pappa, men jag vägrade och inte ens mammas gosande fick mig att sova. Tji fick dem! Istället blev jag nersläpad en trappa ner till mammas kusin. Där pratade vi en stund och när vi gick upp till pappa igen skulle han tydligen gå iväg och spela fotboll med sin kompis, Robin G. Mamma och pappa tyckte det var bäst om jag hängde med för jag var ju "trött". Så farsan bar ner mig till vagnen och jag satte mig i en fin pose. Det kan ju faktiskt finnas ett och annat ragg därute. Det gäller bara att hålla utkik efter en annan barnvagn som förhoppningsvis innehåller någon söt tjej. Men det hittade jag naturligvis inte men det kommer nya försök och då är jag redo. Pappa mötte upp Robin och de skulle spela fotboll men insåg sedan att planen var upptagen. Jag skrattade åt dem när de stod där med långa näsor. Men de kom på att de kunde lattja lite med bollen i parken istället. Vi kom fram och pappa började gunga mig lite. Det är jag svag för och efter ett par sekunder somnade jag.

När jag vaknade stod pappa där som ett fån och sedan kom det fram en lustig figur som jag inte kände igen. Nyvaken som jag var blev jag chockad och rädd. Därför grät jag lite för att pappa skulle ta upp mig. Det gjorde han också och satte mig i hans knä. Där upptäckte jag att den andra killen inte var så farlig så efter ett tag var det ganska skönt att hänga med grabbarna. Vi hade en trevlig stund innan det var dags för hemfärd.

Hemma väntade mamma och när jag kom innanför dörren möttes jag av ett stort leende på hennes läppar. Hon fixade iordning gröt till mig och jag satte mig snällt i stolen. Pappa gick in i badrummet och började göra iordning min badbalja så länge. Jag var på lite bushumör när mamma matade mig, så fort hon satte in skeden i munnen och jag svalt så torkade jag av munnen på armen. Såg på mamma hur hon suckade och jag log inombords.

Efter jag ätit upp bade jag en stund med pappa. Det jag tycker är roligast i badet är nog min bad anka. Den är god att ligga och tugga på. Efter ett ganska snabbt bad fick jag vackert stiga upp och sätta mig i soffan med mamma och pappa som tittade på tv. Mamma började ha mig och det tyckte jag var ganska tråkigt. Så jag försökte slita mig från henne och då ser jag att pappa kommer. Han tar upp mig och ställer mig på sin mage och börjar prata. Plötsligt börjar pappa busa med mig. Han ser så otroligt löjlig ut när han gör sina grejer och jag brister ut i ett gapskratt. Om jag inte minns fel så filmade mamma och det läggs nog upp här också skulle jag tro. Om nu pappa reder ut att redigera lite filmsnuttar.

När jag sedan blev lite grinig tyckte mina päron att det var dags att sova. Det tyckte INTE jag. De la mig i min säng och gick ut till teven en runda. Men jag sov inte utan jag vände mig om till mage och låg och kikade mellan spjälorna. Dessutom såg jag sådär lurig ut som bara jag kan göra. Sedan ser jag pappa komma in med videokameran och filma mitt äventyr. Haha, jag älskar att jävlas lite med mamma och pappa. Men sedan blev jag alldeles för trött och somnade gott.

Hur jag nu kan sitta här och skriva kommer nog alltid att förbli ett mysterium. Godnatt!


Denna lilleman!

Melvin, Melvin, Melvin. Vad mer behöver man säga? Idag har killen varit så underbart go mot mig hela dagen. Det har verkligen inte varit mycket klagande från hans sida idag, underbart!

Dagen började väldigt trögt, eftersom jag hade problem med att somna natten innan. Kunde inte somna förrän mellan klockan 4 och 5. Melvin vaknade ju vid 7-tiden så jag var inte den piggaste i huset. Men efter en stund ordnade det faktiskt till sig med tröttheten, fast då hade klockan hunnit bli nio. Sandra och Melle hade redan hunnit äta frukost innan jag ens öppnat ögonen. Så Sandra lämnade Melvin naken på en filt så att hon kunde duscha. Jag var därför tvungen att öppna ögonen och njuta av lilleman när han låg där. Njöt gjorde jag inte speciellt länge. Plötsligt hör jag hur han börjar göra "bajs-ljudet". Han tar i ända från tårna och ryter ut sitt läte. Innan jag ens hunnit reagera ser jag hur filten blir nerkladdad med mer och mer bajs. Inser då att jag måste resa mig upp och få väck lilleman därifrån. Jag tar honom till skötbordet för att torka honom. Molly tyckte Melvin var äcklig och började krafsa i filten för att gömma hans bajs. Sedan kollade hon på honom i stil med "du kan fan inte lämna det såhär". Storasyster som hon är så måste hon hålla ett öga på lillebror. Jag fick iordning på Melvin och la han i sängen och började fundera hur jag skulle lösa det här. Då han äter gröt och "burkmat" är hans bajs väldigt fast - och tur är väl det. För det gick väldigt lätt att få väck det från lakanet.

Efter denna "mjukstart" på dagen var det sedan full fart. Åkte iväg till coop, maxi och city gross för att handla lite. Handla lite kan man definera som en 2 timmars utflykt. Efter att ha burit upp alla kassar med mat påbörjades matlagningen. Maten bestod idag av kotletter, pommes och tzatziki. Riktigt gott och man var bra mätt efter denna måltid.

Sandra och Melvin gick ut medan jag diskade. De skulle shoppa lite men upptäckte sedan att butiken redan stängt. Jag mötte upp dem istället och vi gick en lång promenad. Vädret påminner mest om sensommar, vinden är kallare men solen är fortfarande väldigt behaglig. När vi väl var tillbaka hemma blev det dags för Melles gröt. Idag blev det en ny gröt, äpple- och pärongröt. Någon Melvin verkade gilla väldigt mycket för han åt som en varg.

Sedan kom Bibbe och Emmelie förbi en runda. De passade Melvin i 30 minuter medan jag och Sandra körde och slängde skräp. När vi var hemma var Melvin alldeles slut efter deras busande så han somnade som en stock. Vi andra gjorde lite dipp och skar upp lite grönsaker som vi åt. Kollade också på en film vilket var trevligt. Efter att jag lurat på dem några tandborstar, som jag säljer á fotbollens vägnar, sa vi hej då och nu sitter jag här.

Men nu blir det att se klart på Ondskan som går på 4:an sedan blir det faktiskt sängen för min del. För imorgon är det jag som tar Melvin på morgonen. Godnatt på er och njut av helgen!


Melvin och Molly har verkligen blivit som bästa vänner. Så fort Melvin ser henne skiner han upp som en sol och har ett leende som inte är av denna värld. Igår morse satt Melvin i sängen (med hjälp av Sandra) och Molly hoppar upp och stryker sitt ansikte mot hans - hur gulligt som helst!

-Pappa! Jag slår vad att jag dricker upp mitt vatten snabbare än dig!

- Du ser inte bara rolig ut du luktar ganska roligt också!

- WOW, en boll!


Duktig kille!


Måste börja med denna bilden från igår! Där Molly inte vill ligga på gallret utan gärna använder mina tröjor att ligga på!

Om gårdagen var dålig har denna dagen varit grym! Ingen kinkig Melvin i sikte utan en glad kille.

Dagen började med att vi gick upp till BVC för att ta Melvins 5-månadersspruta. Innan han fick den fick han vägas och kolla längden, ~7600 gram och 66 cm. Alltså har han gått upp 130 % i vikt och vuxit 32 % på längden. Första sprutan han fick gick bra och det var inga som helst problem. Andra sprutan var lite värre. Han började gråta, inte hysteriskt, men efter 10 sekunder var det över och han började skratta igen. Melvin är väldigt duktig när vi är på BVC. Efter lite snack om mat och annat med BVC gick vi en liten runda för att sedan traska hem till Melles mormor och morfar.

Där spenderade vi några timmar och sedan var det hemdags. Eller jag gick hem med en stege i handen och de andra gick en runda på stan. Väl hemma la jag mig och gosade med Molly en lång stund för att sedan ligga och halvsova i 10 minuter.

Efter det åkte jag och klippte mig och Melle och Sandra var med. Så efter klippning och en stunds busande åkte vi hem.

Väl hemma blev det gröt för lilleman, vilket han alltid uppskattar då han är ett riktigt matvrak. Efter det la vi oss för att busa på golvet en stund. Självklart rullade han över på magen. När han väl ligger där började han "krypa" bakåt. Så efter några minuter ligger han en halvmeter bakom där jag la honom från början. Så man kan väl säga att han kör Michael Jackson-stilen och kör en viss variant av "moonwalk".

Efter det åkte Sandra och hämtade lite prylar från ikea som hennes moster hade köpt. Vi två grabbar gick och ha oss och hade verkligen en mysig stund. Han ville inte sova i sin egen säng så det slutade med att han fick sova i vår. Där låg vi och gosade ett bra tag och till slut somnade han. En mycket mysig stund tillsammans fick vi innan Sandra kom hem.


Sedan monterade vi ikea-grejer och nu är det sovdags! Hoppas ni haft en lika trevlig och underhållande dag som oss. Godnatt!    

Usch!

När det är tvättdag på schemat hinner man inte mycket mer än att just tvätta. Det är bland det tråkigaste som finns att göra och jag hade gärna tvättat någon maskin per dag istället för 12 maskiner en gång i veckan. Men nu är jag klar med det också så nu kan jag pusta ut en vecka.

Annars har dagen inte bjudit på alltför många roliga stunder. Melvin har varit väldigt gnällig idag, inget som passar bara sura miner hela tiden. Det är verkligen inte kul när det är såna trista dagar. Man vet ju hur go Melle kan vara.

Kameran är på laddning och kan därför inte användas för att lägga upp bilder heller. Nej, jag står fast vid att denna dagen var en utav dom tråkigaste dagarna på länge. Usch.

Dagens glädje ämne var väl enbart mitt jobb med min garderob. En garderob som jag inte trodde det gick att få plats med mer kläder. Men efter en utgallring såg jag att jag nästan har för lite kläder.

Imorgon ska även Melle ta sin 5 månaders spruta och vi får se hur det går. Men nu vill inte jag skriva om denna dagen längre utan jag går och lägger mig istället! Godnatt!

Allsång i parken!

Då var denna dagen till ända och en ny har redan börjat. Vet inte riktigt vart jag ska börja, mitt minne är inte det bästa på kvällarna.

Dagen började med att vi uträttade några ärenden. Eftersom det inte var så överdrivet varmt ute gick vi inte till stranden utan tog istället en härlig promenad. Vi gick en runda för att sedan gå och köpa glass. Gissa om Melle blev sugen på att smaka en bit när vi åt. Men det är han alldeles för liten för så han får vackert vänta.



Efter att vi gått ett tag gick vi hem till mormor och morfar. Rasse och jag snörade på oss fotbollsskorna och gick och spelade lite fotboll. Idag var jag riktigt het och hade ett par härliga skott. Givetvis skulle Rasmus förstöra detta genom att skjuta in bollen på en gård som vi inte kom in i. När vi upptäckte att bollen inte gick att hämta gick vi bittert hem.

Sedan blev det god mat, överkokta makaroner och tjocka falukorvsbitar (VARNING - risk för internskämt). Men det smakade lika gott ändå. Sedan gick vi hem för att gosa med Molly, lilleman var vid det här laget väldigt trött och somnade i vagnen på väg hem. Men vi bar upp honom och la oss i sängen en stund. Det slutade med att både jag och Melle somnade en stund. Blev väckt av Sandras telefonsamtal men det var lika bra för jag skulle på min kusins 7-års kalas.

Så efter en stressig dusch och bilfärd var jag framme på kalaset. God mat och ett härligt poolbad senare var kalaset över. Hann även att bygga lite lego med Hugo, födelsedagsbarnet, och kom på att jag saknar det grymt mycket! Jag ska verkligen köpa mycket lego till Melle, för det är väldigt underhållande. Det är därför jag älskar att montera möbler, man måste verkligen följa ritningen annars går det åt he----te. Ikea möbler är dock ett undantag, på något sätt stämmer inte ritningarna med hur det verkligen ska byggas.

Undertiden var Melvin och Sandra på "allsång i parken". Markus Fagerwall gästade och underhöll. Melle testade sina nyinköpta hörselskydd och dem verkade riktigt bra. Även Sandra var nöjd med det och kommer med största sannolikhet att vara på plats i parken varje tisdag.




När jag kom hem busade jag lite med Melle innan han skulle sova och efter en stund var han så trött att han somnade väldigt gott. Sedan har jag suttit här en stund och nu är det läggdags.

Imorgon väntar tvättstugan på ett besök och jag längtar jätte mycket - not! Godnatt på er!

Sammanfattning av de senaste dagarna!

Bloggen är kanske inte så aktiv längre, det får det bli ändring på! Helgen är inte så värst mycket att sammanfatta. Lördagen bestod av match och sedan avslutning av vårsäsongen med laget. Regn hela kvällen och när jag kom hem var jag hur blöt som helst. Men det var hursomhelst en trevlig stund. Det som var riktigt roligt på matchen var att Sandra och Melle var där och kollade. Alltid lika roligt när dem kollar och nu har Melle fått se pappa spela också.


Gårdagen (söndag) blev lugn och vi låg kvar länge i sängen och kollade på tv. Precis som förr i tiden på söndagarna. Melvin låg snällt kvar i sängen tillsammans med oss och var hur go som helst. Sedan gjorde vi oss iordning och hade en storstädning här hemma. Det behövdes verkligen och dessutom packade vi lite till. Efter ett par timmar var vi klara och det blev en lugn kväll.


Idag har jag och Melvin varit själva hos mina föräldrar. Vi kom dit vid 11-tiden och då var Melvin riktigt trött och somnade i vagnen. Så vi satt och pratade ute i väntan på att han skulle vakna. Han brukar bara ta power naps på ungefär en halvtimme, men idag sov han i ungefär 2 timmar! Det är väl kanske för att han håller på att få tänder där uppe också. Han har ju redan 2 där nere så det är inte omöjligt att det kommer fler tänder. Han visar samma symtom som sist han fick tänder.

Men när han vaknade var det bara jag och pappa hemma. Så efter en stund i soffan fick han lite mat med extra mycket efterrätt. Man får ju skämma bort honom när inte mamma ser. Efter det blev det lite bråttom hem för jag och Sandra hade inte ätit. Jag åkte i vilket fall hem och vi gick och handlade lite mat. Efter maten skulle vi på ett ärende men butiken hade stängt och då passade vi på att gå en lång promenad istället. Ute var det varmt och skönt och Melle sov lite till.

När vi kom hem blev det gröt till Melle. Sandra tog också mycket efterrätt (var det slump eller vill hon inte vara sämre?!). Melvin åt upp och fick lägga sig och busa lite. Nuförtiden slänger han sig över på mage om man lägger han på rygg och även nu. Så han låg där och lekte med sina leksaker och hade det allmänt bra. Sedan blev han så trött att det blev läggdags.

Vi andra har bara tagit det lugnt nu på kvällen. Efter en hektisk dag behöver man verkligen lugna ner sig lite och bara njuta. Nu ska jag inte njuta för mycket för jag måste sova.

För en halvtimme sedan hittade vi Melvin såhär i sängen:

Det gillar vi inte så vi fick vackert vända honom rätt. Ser kanske inte så bekvämt ut heller.


---!

Blir ett kort inlägg nu på kvällen. Mina ögon orkar inte mer nu. Sandra och jag har precis kollat på filmen som gick på 5an. En verklighetsbaserad film som verkligen var fängslande.

Återkommer med en rapport om helgen imorgon istället för nu måste jag få min skönhetssömn! Godnatt

Sista dagen på stranden?

Idag har det verkligen varit en helt fantastisk dag. Synd att man glömde kameran hemma.

Dagen började ganska tidigt, runt klockan 7. Då vaknade Melle med ett skrik men efter att vi tagit upp honom från hans säng och lagt han i vår tystnade han ganska snabbt. Efter en stund somnade alla 3 och vaknade vid 9-tiden.  

Då gjorde vi iordning oss lite snabbt och stack till stranden. Man får passa på när det är fint väder, man vet aldrig när tillfälle ges i igen. Iaf turades vi om att passa Melle. Så när det var min tur busade vi en liten stund och han började bli lite trötter. Jag la han därför i vagnen och han började kämpa emot och gnälla. Men efter att jag gått 10 meter sov han redan. Han var riktigt trött och som alla småbarn vet han inte om det själv. Han sov nog i 40 minuter och under tiden försökte jag bygga på solbrännan. Det går sakta men säkert framåt och mot slutet mot sommaren kanske jag har fått en fin bränna (om det nu blir fint väder).

Sedan gick Sandra och Melle hem en runda till mormor och morfar. Han skulle nämligen ha burkmat och dem bor jättenära. Undertiden badade jag och Rasse. Idag var det betydligt skönare än sist. Efter vi badat la vi oss och solade en stund. Vaknade av att Sandra och Melvin kom tillbaka. Somna i solen är nog det skönaste som finns, man vet inte var man är eller hur man kom dit.

Efter en stund till på stranden kom det, som det såg ut, ett regnoväder så vi skyndade oss hem. Med oss hem hade vi lite mat och det smakade ljuvligt kan jag lova. Sedan var det dags att lyfta ner lite lådor i källaren (ser ut som ett bombnedslag här hemma). Efter en stunds tungt arbete blev det dags för Melles kvällsrutiner.

Sedan somnade lilleman och vi andra åt jordgubbar med grädde. Har nästan börjat tröttna på jordgubbar nu, har blivit alldeles för mycket denna sommaren. Men det är fortfarande underbart gott.

Nu ikväll har det varit lugnt här, Sandra och Melle sover ju. Själv har jag kollat på en film och nu är det snart läggdags. För imorgon blir det fullt ös hela dagen. Godnatt!

Godnatt önskar två trötta killar!

Fullt ös medvetslös!

Det blev stranden trots allt. Jag och Rasmus gick ner en runda. Köpte lite mat till mig och Sandra som redan var på stranden med sina mammakompisar. Jag köpte plättar med sylt och det ångrar jag inte för 5 öre. Riktigt gott att äta och mätt blev jag också. Efter ett tag verkade det som det skulle bli molnig och vi traskade hemåt. Men de molnen som var där försvann men då var det redan för sent, vi var redan hemma.

Väl hemma så busade vi lite med Melle och han har en förmåga att rulla över till magen hela tiden nu. Kollar man bort 2 sekunder ligger han på magen och skrattar. Så nu får man se upp när man har honom på skötbordet.



När vi åt skulle Melle sova lite (trodde vi) men när vi kom in i rummet så fick vi syn på ett huvud som stack upp från sängen. Då hade lilleman vänt sig om på magen och när vi kom in fick vi världens största leende.


Flytten närmar sig och vi tog alla överflödiga köksredskap. Tror vi fyllde 4-5 bananlådor bara med de grejerna. En salig röra blev det iaf men jag tror vi fick iordning på det ganska bra.



Sedan blev det träningsdags för min del och efter det badade jag, skuggan och greven i någon sjö. Kanonvarmt var det vid ytan och stack man ner fötterna lite längre ner var det riktigt kallt, så man fick vackert ligga vid ytan och mysa.

När jag kom hem var Sandra trött och skulle sova. Jag satte mig ner och åt lite rabarberpaj som Sandra bakat. Riktigt gott efter träningen. Nu har jag väl suttit här 2 timmar och det är dags att sova. Imorgon vet jag inte riktigt vad som står på schemat. Vi får helt enkelt se. Godnatt på er iaf!

Stranden idag?

Idag blir det nog stranden. Sandra och Melle är redan iväg och fikar med andra mammakompisar och det återstår väl för mig att ta mig ut också! Fint väder är det och stranden är ett måste.

Grillat!

Gårdagens tandläkarbesök var inte farligt alls. Allt såg jätte bra ut och nu dröjer det 1,5 år tills jag ska dit igen, underbart!

Melvin och Sandra träffade Sara och Viggo igår när jag var hos tandläkaren. Så jag ville inte åka hem till en trist lägenhet när det var så fint väder. Så jag slog en pling till Fredrik som var hemma. Därför åkte jag till honom. Han håller på att tvätta, och ska sedan måla, sina föräldrars hus. Jag störde honom lite i det och gjorde massa roliga grejer med honom istället. Först lirade vi lite tennis till Nicke, Fredriks bror, sköt iväg bollen. Nicke började leta och vi gick och badade istället. Efter ett tag mötte Nicke upp oss i poolen, utan någon boll med sig. Därför beslöt sig Fredrik att gå och kolla efter den och 2 minuter senare kommer han med bollen i handen.

Efter vi hade badat en stund åt vi lite mat och efter det körde vi fyrhjuling för att slutligen skjutsa Fredrik till volvo där han hade sin bil. Jag själv åkte och hämtade Sandra och Melvin för att åka och handla lite. 2 st kuddar och ett par hörselskydd till Melle.

Sedan satte vi oss i bilen med en trött Melvin, som inte sovit på hela dagen, och körde hem till mina föräldrar. den sista biten sov Melvin vilket var synd eftersom vi hade tänkt att han skulle få sova i sin vagn en stund. Men när han somnade en stund i bilen ville han verkligen inte sova sedan. Så han fick vara vaken istället.

Sedan grillade vi och åt en väldigt god måltid. Ryggbiff med potatisgratäng var inte fel. Sedan åskade det och precis när vi var klara med att äta började det regna som bara den. Tur att vi hade ätit upp.

Sedan fick Melle lite gröt och sedan åkte vi hem. Då somnade han ännu en gång i bilen och huvudet bara hängde ner mot magen. Kanske inte den skönaste sovställningen men han fick iaf sova. När vi kom hem var han lika trött då, så efter lite mat somnade han igen och sov hela natten. Sandra gick ut och gick en runda och jag satte mig vid teven. När hon kom tillbaka pratade vi nog 2 timmar och det var riktigt trevligt. Sedan blev det sängen för då var klockan mycket.

Bananlådor överallt!

Nu sitter jag här och våndas inför morgondagen. Ska nämligen till tandläkaren, och jag gillar inte riktigt det. Man får alltid någon kritik efter att man har varit där. Du måste göra det och du måste göra det.

Nog om det. Dagen har varit ganska händelsefattig. Den började med att jag var blixtertrött. Orkade knappt öppna ögonen. Visste nämligen vad som väntade och det är banne mig det tråkigaste jag vet -  tvätta! Men jag fick bita i det sura äpplet, så medan Sandra och Melle gick för att fika gick jag med sakta steg ner till tvättstugan. Som tur väl var så fanns det bara 5 maskiner tvätt men sen ska det givetvis torka också. Men det löste sig på ett bra sätt.

Sedan under dagen kom Sandra och Melle tillbaka och med dem var Sanna. De bestämde sig komma upp hit och här ser det verkligen inte trevligt ut. En månad kvar till vi flyttar och det står bananlådor över hela lägenheten. Vi tycker det är viktigt att få undan så mycket som möjligt när man kan för om det är fint väder vill man inte sitta inne. Iaf hade vi en trevlig stund när Sanna var här. Det slutade med att Sandra och Sanna sprang en runda på stan.

Sedan kom Rasmus hit för att visa sina U-21 kläder som han fått. Mycket fina var dem och jag är faktiskt lite avundsjuk. Sedan stannade han här och åt och busade lite med Melle. Där han jag packa ner lite tavlor och annat så ännu en bananlåda är full och redo att flyttas.

Sedan blev det dags för träning och när jag kom hem låg lilleman och sov. Men han är lite konstig när det är nattning. Han somnar och vaknar sedan efter någon timme. Han har börjat göra så mer och mer och vi vet inte varför. Men han brukar somna om rätt snabbt sen igen, det är oftast bara att gunga sängen lite.

Sedan har jag kollat runt lite på nätet och är nu redo att träffa John Blund! Men ser verkligen inte fram emot morgondagens tandläkarbesök. Usch och fy på den! Hoppas ni haft en bra dag iallafall!

RSS 2.0