Fotofodral, mums!

Melvin börjar verkligen bli stor. Han förstår mer och mer för varje dag som går. Man slutar inte förvånas över hans bravader. När han kommer hem letar och ropar han efter Molly. Efter att han fått av sig kläderna kryper han fram till Molly för att gosa alternativt brotta ner henne.

Vid matbordet idag gjorde vi de vanliga grejerna. Vi frågade var lampan var och han svarade genom att peka och titta på lampan. Sedan frågade vi var Molly var. Han kollade på datorstolen där hon låg och pekade. Sedan var det mammas tur och samma sak där för att sedan gå över till pappa.

Vi har två fotbollar här hemma, en mjuk och en plastboll. Han älskar att leka med dem och att kasta dem. Bollen åker upp över huvudet för att sedan kastas iväg, ibland hårt och ibland löst. Det händer även att bollen flyger bakåt så man får passa sig även om det inte är speciellt hårda kast.


Melvin har hittar fotofodralet!

Nu blir det sängen för imorgon ska jag upp tidigt för att åka till skolan. Godnatt!

Ute på äventyr!

Nu har ännu en dag runnit ut i sanden och nu återstår det inte många minuter förrän man somnar. Idag har Sandra och Melle varit ute på äventyr hela dagen. Har bara träffat dem några enstaka gånger under dagen men inte speciellt mycket.

När de kom hem skulle jag åka och kolla på fotboll och kom precis hem. Såg matchen mellan Kalmar och Malmö som slutade 5 - 4 till slut. Mycket mål och en riktigt bra match.

Men oavsett hur mycket man träffar Melvin så kan man lätt konstatera att det är en härlig liten krabat. Han har börjat prata så mycket. Prata och prata, lite "öh"-ljud och "aoow"-ljud iallafall. Han vet vad lampa och fotboll är. Hans bästa vän är för närvarande Molly och han skiner upp som en sol när han ser henne. Även om han är elak ibland så brukar de ha väldigt roligt ihop.

Det känns verkligen roligt att få hänga med på den här resan - grymt kul!

Nu blir det sängen för imorgon är det klippning och plugg på schemat. Sedan får vi se vad dagen bjuder på. Godnatt!


Comeback!

2 veckor sen jag skrev ett inlägg i bloggen, vilket är på tok för länge. Men det har varit grymt mycket i skolan den senaste tiden och jag har träffat Melvin 2-3 timmar per dag ungefär. Därför har jag prioriterat att träffa honom istället för att skriva blogg. Jag hoppas ni förstår att det har varit mycket och kommer hänga kvar ett tag till. Nu lugnar det ner sig lite i skolan för denna veckan är det endast ett grupparbete som ska presenteras. Tentan jag skrev i fredags gick bra och jag klarade den. Det var en oerhörd lättnad att slippa plugga en gång till.

Idag har jag njutit för fullt, redan innan jag fick reda på att jag klarat tentan. Började dagen med att göra iordning Melvin för babysång på biblioteket. Sandra och Melvin verkade ha haft en trevlig stund iaf. Efter dom var klara mötte jag upp dom för att gå en runda på stan. Rundan på stan blev en rätt dyr affär för min plånbok men jag tror den återhämtar sig. Melvin fick 2 par byxor, 5 tröjor och jag köpte mig en jacka. Kändes riktigt skönt att kunna unna sig något själv någon gång.

Efter vår tur på stan gick vi hem till mormor och morfar en runda. Eller rättare sagt i ett par timmar. Efter lite mat och sovande skulle vi gå hem. Fast "vi" blev "jag & Melvin" eftersom Sandra och Rasmus åkte med morfar till oss eftersom han skulle iväg. Men det var en trevlig promenad och skönt att slippa sitta på ett bilbiotek och plugga.

När vi kom hem hade jag Melvin hela kvällen men även Rasmus var med lite (med betoning på lite). Datorn var nog roligare gissar jag på. Men vi lekte och stojade hela eftermiddagen. När han sedan skulle sova var jag alldeles slut. Man kan inte lämna han en sekund förrän han är och hittar på hyss. Det är min lilla busunge i ett nötskal!

Imorgon väntar en ny dag och jag ska kolla på Kalmar - Malmö på kvällen. Sedan hade det inte varit fel med sovmorgon, men det kan jag nog bara drömma om.



Nu ska jag kolla på tv och sova. Godnatt på er! Återkommer imorgon (det lovar jag).



Äntligen!

Nu är jag klar med 2 arbeten - ett stort arbete plus tentaplugg kommer närmast på schemat! Det har varit hektiskt ända sen skolan började. Det är väl så studenter ska leva. Men jag har verkligen tagit mig tid till Melvin och det är jobbigare än att plugga, haha. Han är ju överallt den där lille mannen. Häromdan hittade han en banan i skötväskan som han började äta på - med skalet på. Hörs det inga ljud från honom bör man kolla upp vad han sysslar med.

Igår vaknade jag upp med ont i halsen, typiskt när man har massor att göra. Men jag lindrade det med te och det kändes bättre ju längre dagen gick. Idag har det känts sämre och förkylningen är värre också. Men det finns ingen anledning att dra ner på tempot, det hinner jag inte med.

Idag har Melvin och Molly varit ute med lära-gå-vagnen (bilder kommer imorgon). Melvin gick medan Molly låg i vagnen. Jag la dit henne för att Melvin skulle ha någon att köra, trodde att hon skulle hoppa bort, men hon la sig bekvämt där och ville inte flytta sig. Rolig katt det där. Som ikväll när Sandra kollade på teve i soffan med massa kuddar bakom huvudet. Då kommer Molly och lägger sig under alla kuddar. Mystisk liten katt.

I förra veckan var en hantverkare här och fixade nya tapeter i Melvins rum. Han har numera vita tapeter med en fondvägg med stjärnor på. Vi blev otroligt nöjda med resultatet, även om jag fick be honom vända på tapeten när han redan gjort två våder. Men det blev riktigt fint och nu är det fixat med lite nya möbler från Sandras IKEA-resa.

Nu ska jag kolla klart på en film och sedan sova för imorgon väntar tentaplugg som är nästa fredag. Ha det bra och sovgott!

"Mamma", där är lampan!

Nu var det bra länge sedan jag skrev och får ta 10 minuter och plita ner ett inlägg.

Som ni kanske förstår är det full rulle, både i skolan och här hemma. Är så trött på allt som har med skolan att göra. Jag tillbringar all min vakna tid till att plugga, förutom 2-3 timmar varje dag som jag försöker träffa Melvin. Har sovit i snitt ungefär 5 timmar varje natt denna veckan och det kommer inte bli mycket mer sovande nästa vecka heller.

Men Melvin går det bättre och roligare för. Han har lärt sig säga mamma, iaf när han blir ledsen eller om Sandra går iväg. Kanske inte så oväntat eftersom han tillbringar mycket tid med henne. Vi har också lärt honom vad lampa är. Frågar man honom "var är lampan?" säger han "AH", tittar upp i taket och pekar på lampan. Så duktig har han blivit på bara en vecka.

Häromdan när han och jag lekte i hans rum hände en ganska rolig sak. Han ställer sig upp vid hans lära-gå-vagn  och gick iväg med den. Blev riktigt snopen att han kunde gå iväg med den själv, man märker att tiden går fort. Jag försöker njuta av varje sekund jag träffar honom för det är inte mycket.

Jag har ständigt ont i huvudet, är stressad och irriterad eftersom det är så mycket i skolan. Även om jag pluggar alla vakna timmar hänger jag inte med och det är jag inte ensam om i klassen. Problemet är bara att man inte bara kan strunta i det och skjuta upp det. Jag kan inte sluta även om jag mår skit. Det är verkligen inte roligt att skälla på Sandra för minsta lilla hon säger men eftersom jag mår som jag mår blir det så. Det känns tråkigt då Sandra alltid ställer upp och jag får så dåligt samvete. Hon är guld värd...

Nu ska jag sova för imorgon blir det plugg som vanligt. Godnatt på er!


Bilder!

Idag har det inte hänt speciellt mycket här hemma så därför får ett par bilder visa vad för något som vi har sysslat med här hemma.



Idag gick läggningen överdrivet bra. Vi behövde bara lägga ner honom så somnade han. Såna läggningar är underbara.

Nu ska jag sova för imorgon kommer en målare som ska tapetsera. Klockan 7 på morgonen. Så imorgon blir det ingen sovmorgon. Godnatt

Hej, som Melvin skulle sagt!

Häromdan hade jag suttit och pluggat hela dagen och Sandra och Melvin kom hem. Jag trodde han skulle bli överlycklig av att se mig men vad fel jag hade. Visserligen fick jag ett leende men så fort Sandra släppte ner honom försvann han in på sitt rum och började leka. Lite snopen stod jag kvar i hallen och undrade vad som nyss hände.

Igår var det iaf babysim. Jag och Melle badade och det gick riktigt bra igår. Båda två hade en trevlig stund i badet. Det var bara i duschen som Melvin och Arvid skrek ikapp, något de brukar göra. Efter vi hade duschat och gjort oss iordning snabbade vi oss hem för vi skulle på kalas hos Sandras moster.

När vi kom hem var det full fart och vi gjorde ett jädra ryck och gjorde oss klara på 45 minuter. Det var verkligen snabba ryck då vi hade massor att göra.

På kalaset åt vi god mat och hade det trevligt. Melvin gillade verkligen alla och det var inga sura miner för hans del, bilen på vägen hem räknas inte. När vi kom hem somnade han verkligen jätte snabbt. Skönt för honom då klockan var över läggdags för lilleman.

Idag shoppade jag loss ordentligt med Melvin och Sandra. Kändes skönt att kunna unna sig något själv. Det behövs ibland och det är inte speciellt ofta det händer. Melvin sov större delen i vagnen men vaknade när det var dags att gå hem. Då satt han med huvudet ut ur vagnen och fick allt regn i ansiktet. Skum kille det där...

Lite käk och sedan skulle jag döma hockey. När jag kom hem blev det mat och bus med Melvin. Jag började dansa vi matbordet och Melvin satt som ett frågetecken. När han funderat en stund försökte han att härma mina rörelser. Det gick sådär måste jag säga, men roligt såg det ut.

Sedan busade vi en lång stund innan han skulle sova. Men han vägrade sova även om han var trött. Så det blev att ta upp honom igen. Då passade moster Emmelie på att komma och Melvin sken upp som en sol. Han var väldigt pussglad mot henne och de verkade uppskatta varandras sällskap.

När han sedan började gnälla över allting fick han gå och lägga sig. Inte heller då skulle han sova. Därför fick han vara i sin säng en stund och gnälla/leka en stund. Sedan tog jag honom och la ner honom och drog täcket runt honom så han låg alldeles inbakad. Detta hjälpte och han somnade som en stock.

Imorgon ska jag lägga ut lite bilder från dagarna som varit. Nu blir det sovdags för imorgon ska jag döma och plugga. Godnatt!


RSS 2.0