Sista dagen på lovet!

Sitter just nu och äter sockerkaka som Sandras mormor bakat. Underbart gott att avsluta denna roliga dagen med en av de godaste kakorna som finns. Fast det kanske beror på vem som bakar dom.

Idag har vi haft en väldigt mysig dag tillsammans. Dagen började som vanligt ganska tidigt med att Melle vaknade och började krypa runt i sängen. Då är det klart att man vaknar men vi låg kvar en lång stund för att mysa. Som vanligt var denna söndag också en slappardag. Ni som hängt med ett tag vet att aktiviteten är ganska låg och även idag.

Men vi fick på oss lite kläder och åt lite granna. Sedan packades skötväskan för en promenad. Ute kände man att det nu officielt är höst. Vindarna är kalla och solen värmer knappt längre. Det var tur man tog en tröja på sig, annars hade man nog blivit för kall.

Vi mötte upp Sara, Hampus och Viggo och gick en runda. Efter det hamnade vi en liten runda på stan också. Sen blev som vanligt Hampus hungrig så vi gick och fikade också. Där satt Melvin och förde liv. Skrek åt alla människor på torget och allt han kunde se. Han var inte kinkig, snarare glad och upprymd. Han har som sagt blivit mer social nu än tidigare.

Efter fikat tackade vi för oss och gick hem. Väl hemma la sig alla i sängen för att 2 timmar senare konstatera att man tagit en väldigt lång powernap. Efter det var man helt slut, men mat var tvunget att lagas. Så åt vi och busade i Melvins rum. Han är mest intresserad av att krypa runt och klättra på mamma. Men vi hade kul en stund iaf. Jag gick och tappade upp ett bad för att Melvin skulle bada. Vi satte oss ner och badade men det dröjde nog inte 5 minuter förrän Melvin blev rastlös och ville stiga upp. Han har problem med att sitta still den pojken.



Istället lagades det gröt som han fick avnjuta istället för ett varmt och skönt bad. Nu märktes det att han var trött och när han hade ätit upp var klockan 7. Därför fick han sova. Han vaknade vid 8-tiden igen men lyckades få honom att somna igen. Så nu är det tänkt att jag ska krypa ner och breda ut mig. För den senaste veckan har han sovit i sängen. Det är jobbigt för man får inte mycket plats och sedan vaknat man x antal gånger per natt för det är så trångt. Så nu ska jag försöka njuta för inatt kommer han nog in till oss om han vaknar. Men då är det bara mysigt för då somnar man som en stock, trött som man är.

Såhär kul har man efter en snus!

Imorgon börjar skolan också. Det är med blandade känslor jag kommer åka tåget imorgon. En del av mig tycker det ska bli skönt medan en annan tycker det ska bli mindre kul. Men överlag ska det bli skönt att komma in i rutiner igen. Inte enbart för mig utan även för Melvin och Sandra också.

Vi hörs imorgon efter min lååånga dag i skolan (9-12)! Godnatt!


22 år och 7 månader!

Städa, städa varje fredag. Det tycker jag är kul...

Idag har det varit städdag här hemma. Som vanligt ser det ut som ett bombnedslag precis innan man börjar städa men eftersom att tiden går ser det bättre och bättre ut. Nu tycker jag det ser skapligt ut här hemma. Det är iaf rent.

Melvin sov en stund och när han vaknade så fick han leka på sitt rum ett tag medan jag och Sandra städade i köket. Det slutade med att en liten kille kom krypandes ut till oss. Han gnällde lite undertiden han kröp men sedan hörde vi att han började "skratta" för varje steg han tog. Då visste vi att det var bus på gång och mycket riktigt kröp han rakt mot Mollys matskål. Några sekunder senare satt han där med handen i matskålen och log ett sånt där nöjt leende. Vi fick "ajabaja" honom och ta väck honom därifrån. Han måste ju lära sig så snabbt som möjligt. Dessutom är det ju Mollys mat.

När vi städat klart lämnade Sandra Melle hos hans morfar. Jag skulle spela match och Sandra skulle ut och äta med ett par mammakompisar.

När jag kom hem vid halv 9 hade Melvin redan sovit en timme och han gör det fortfarande. Skönt att det gick bra för båda parter. Alltid roligare att passa en glad kille. Därför får vi tacka morfar.

Vid 11-tiden kom Sandra hem och jag körde hem hennes kompis Sara. Sedan väntade en ganska konstig natt. Både jag och Sandra var uppe hur många gånger som helst och det var inte många timmar man fick sova.

Därför var man ganska trött när man vaknade vid 6 på morgonen. Då satt en pigg Melvin och sjöng i sängen. Han började att sjunga födelsedagssången för Sandra och jag instämde med min härliga stämma. Sandra fyllde 22 år och lilleman blev ju 7 månader idag.

Jag gjorde mig iordning och åkte för att köpa frallor. Vi skulle nämligen ha, för omväxlings skull, ett frukostkalas. Vi bjöd på frukost och det var nästan som en hotellfrukostbuffe kan man säga. Det fanns lite allt möjligt, vilket säkert var uppskattat. Efter jag hade köpt frallor köpte jag även Sandra lite rosor, 10 röda rosor! Vid 8-tiden började vi baka tårta och vid 10 kom gästerna. De var dock inte så hungriga som vi räknat med så det blev lite frallor över. Kanske går att äta imorgon, haha.

När alla gäster gått väntade vi på Melvin som låg och sov. Sedan gick vi en runda på stan för att sedan gå hem och äta. Det är så roligt att köra Melvins sittvagn. För så länge man kör säger lilleman inte ett ord, han sitter stilla och inspekterar allt han kan få syn på. Riktigt roligt att gå ut med han, att vara ute älskar han verkligen.

Nu ikväll tippade jag och Rasmus och för andra gången denna vecka blev det vinst. Nu återstår det en match av den andra kuponger och den ser också ut att gå hem. Så imorgon får vi testa lyckan igen.

Mer har jag inte att säga. Imorgon ser jag fram emot en låååång mysdag. Sista dagen innan skolan börjar ska man väl njuta med att inte göra ett smack, med undantag för att hänga in tvätten.

Nu ska jag sova eftersom jag är helt slut. Godnatt på er! Hoppas ni haft en bra start på helgen!


...

Ännu en dag är slut och man ska summera dagen. Inte alltid det lättaste att komma ihåg vad man har haft för sig.

Dagarna går alldeles för snabbt och man hinner knappt med. Melvin kryper, ålar och är överallt. Det går verkligen för snabbt! Just nu är det en väldigt rolig period där Melle är hur aktiv som helst och är med på ett helt annat sätt en innan.

Jag kommer inte på något roligt att skriva om, är det något ni vill veta? Kommentera så ska jag försöka skriva imorgon! Godnatt!

Världens brakare!

Vilken rolig dag detta har varit. Allt har verkligen gått bra idag för en gångs skull.

Imorse var Sandra och Melle ute och promenerade medan jag var här hemma och fixade. När de kom tillbaka gick vi en runda på stan och käkade lite. Sen fick Sandra en födelsedagspresent av mig som bestod i en klippning och färgning (slingor). Så medan hon var hos frisören var jag och Melvin hemma och busade. Väldigt roligt och trevligt, fast man hinner inte med så mycket här hemma. Man plockar fram massa leksaker och annat men man sätter inte tillbaka grejerna, så idag såg det ut som kriget när Sandra kom hem. Men det är fixat nu.

Efter ett tag tröttnade vi på att vara inne och gick en runda. Vi gick ungefär 2 meter bakom en gammal tant. Plötsligt hör jag ett fis-ljud som kom från tanten. Jag tänkte att jag säkert bara inbillade mig men efter 3 sekunder släpper hon världens brakare! Sedan vänder hon sig om och kollar på mig och Melvin, jag har vid det hör ögonblicket ögon stora som pingisbollar. När hon såg att vi gick bakom så satte hon av i en jädra fart. Själv gick jag över gatan, vill inte riskera att Melvin får någon sjukdom från den gasen. Tur att inte Sandra var med för då hade vi nog legat dubbelvikta när tanten vände sig om, haha.

Efter det träffade vi iaf Sandra igen och vi käkade en bit mat. Sen var klockan helt plötsligt 6 och Melvins grötstund var kommen. Vi har nu ökat hans mål lite, för att se om han sover bättre. De senaste dagarna har han ju sovit oroligt och varit vaken länge på kvällarna (10-tiden). Men idag la vi honom efter att han ätit sin gröt. Klockan var då halv 7 och nu är klockan 10 och han sover fortfarande. Så man kan ju hoppas att han sover bättre idag. Kan ha berott på tänderna. Nu är hans första framtand synlig och det blir hans 5e tand. Den andra framtanden är också påväg så vi får se vilken dag den tittar ut.

Nu ikväll har Sandra och jag bara tagit det lugnt. Det finns alltid något att gå och pilla med. Nu ska jag sätta mig och svara på lite kommentarer. Sedan ska jag nog gå och lägga mig, längtar tills imorgon. Vet inte varför men hoppas att det blir en lika bra dag imorgon igen. Godnatt!


Är Molly runt hörnet, pappa?

Kom här Molly så ska jag klappa dig (dra i din päls)!

Men snälla pappa, låt mig få "klappa" Molly!

Mamma, jag vill kolla när du spelar Wii!

Nu börjar ångesten komma krypandes sakta men säkert. Snart börjar skolan igen och det blir som vanligt. Men på något sätt ska det också bli skönt att dra igång igen. Både jag och Sandra börjar nästan gå varandra på nerverna nu, det blir så när allt är så intensivt hela tiden. Så välkommen vardagen!

Jag sitter här och funderar på varför Melvin plötsligt slutat sova i sin säng och varför han vaknar efter någon timme när han annars brukar sova så himla bra. Kanske är inne i en liten period där han utvecklas. Vad vet jag?! Han har också ändrats som person, han är överallt. Han kryper till en när man lagar mat, han kryper/ålar sig efter leksaker och skriker när man inte tittar på honom. Det är verkligen mycket som händer för honom just nu, det är roligt att det händer saker för man blir lika förvånad varje gång ett nytt steg tas.

Idag när Sandra spelade bordtennis på Wii, låg lilleman i soffan och tittade. Det var något han gillade att mamma gjorde och han var still i ungefär 5-10 minuter. Annars är han inte still många sekunder (som det kanske märktes på filmen).

Melvin djupt inne i teven medan mamma ler åt kameran!

Idag har vi busat ganska mycket. Han har varit hur go och charmig som helst. Enda gången han har varit grinig på kvällen när jag tränade. Han ville absolut inte sova men var egentligen hur trött som helst. Så jag tog lilleman och la mig i sängen tillsammans med honom. Efter någon minut sov han redan, nära att pappa också somnade men klarade att hålla mig vaken. Efter att han somnat satte jag och Sandra oss och fixade klart alla korten. Vi har nu satt in alla kort i fotoalbum. Just nu är jag ganska trött på korten men om något år kan jag sätta mig och titta igenom hur lilleman var när han var liten.

En glad kille med en av hans favoritleksaker!

Imorgon ska jag svara på en hel drös kommentarer jag inte hunnit svara på. Dåligt av mig egentligen men vad ska man göra? Imorgon bitti är det också dags för träning på gymmet vid 7-tiden så nu är det nog hög tid att sova. Godnatt på er!


Sista solstrålarna snart?

När man är trött får bloggen lida, så är det bara.

Gårdagen var grym! Vi tog en heldag hos mina föräldrar. Var underbart väder men det var för kallt för stranden. Så vad passade då bättre än att åka upp dit där det inte blåser lika mycket som här inne i stan. Melvin var som en solstråle hela dagen och charmade allesammans.

Sandra och min mamma var iväg en runda för att lämna en nyckel. Det slutade med att dom kom hem med kläder och en gunga. Så vi gungade en lång stund och Melle älskar verkligen det. Vi stannade så länge att vi åt och efter det åkte vi hem. Det var en underbar dag och lilleman gnällde ingenting utan var hur go som helst.

Fast han visade sin bästa sida där, när vi kom hem var det en trött pojk vi hade med oss. För andra dagen i rad la vi honom vid halv 7 tiden. Eller rättare sagt vi brukar det. Men nu de senaste dagarna har han vaknat efter en halvtimme-timme. Då är han pigg och är vaken ända till klockan 10. Det är trist när det blir så. Dels för hans skulle och sedan för våran. Han är trött och vill egentligen bara sova. För vår del är det skönt att ta det lite lugnt på kvällen och varva ner. Man behöver det eftersom det är fullt upp på dagarna.

Idag blev jag utslängd från lägenheten. Sandra skulle ha en kompis och dom ville vara själva en stund. Jag åkte och uträttade lite ärenden och sedan åkte jag hem ändå. Det var full fart när dom var här. Men så är det när det är barn inblandade, fullt ös medvetslös!

Sedan ville mormor låna sitt barnbarn så jag och Sandra åkte ut och kollade i lite affärer. En tröja, ett par kuddar och en gardin fick vi med oss hem. Sedan passade vi på att luncha ute också. Riktigt skönt att bara få sitta still en liten stund. Det är roligt när Melle också är med men ibland är det skönt att vara ensamma också, eftersom det nästan aldrig händer.

Sedan kollade vi på en film och sen hämtade vi Melle. När han kom hem blev det gröt och sedan lekte vi en halvtimme innan det var dags att sova. Men han vaknade efter en halvtimme så Sandra lyckades få han att somna i våran säng. Så där ligger han och Sandra nu.

Jag ska ansluta till övriga familjen tänkte jag och återkommer imorgon igen. Godnatt!


Filmklipp!

Nu har jag lyckats klippa ihop en film lite snabbt. Här är den! Den innehåller allt från att Melvin kryper till att han sätter sig själv. Ni får väl titta efter själva. Enjoy!


Walk in the park!

Roligt med lite kommentarer om svininfluensan (föregående inlägg). Kul att höra om hur andra ser på saker.

Idag har det varit en rolig dag här hemma. För tillfället nattas Melvin men vi får se hur det går, han har varit lite kinkig eftersom tänderna nästan är framme. Man ser verkligen att dom är påväg för det är alldeles vitt, som det ser ut precis innan tandköttet spricker. Så det är inte konstigt om lilleman inte är som vanligt.

Efter lite påtryckingar från Robin G gick jag, Melvin och Robin ut på en promenad idag. Riktigt skönt väder bäddade för en lång och härlig promenad. I vagnen satt Melvin och tjoade och hade allmänt kul. Men sova var det sista han ville. När jag hade sagt hej då till Robin och var påväg hem somnade lilleman hundra meter från vårt hus. Givetvis vaknade han när vi steg innanför dörren. Lite retfullt eftersom han hade behövt sova lite mer än 2 minuter. Det är kanske därför han just vaknade nu, efter att endast ha sovit 20 minuter.

Sedan har jag, Sandra och Melvin legat och tittat på allt vi har filmat från det Melvin föddes och till nu. Det är verkligen roligt att kolla på eftersom man glömmer bort så snabbt. Melvin fick lite leksaker i sängen och han roade sig en stund med det. När han tröttnade skulle han försöka smita från sängen. Jag låg på sidan och han kommer krypandes och tar tag i mig, ställer sig upp och försökte hoppa över. Han hade lyckats om jag inte fått tag i honom. Men istället för att han skulle få ligga kvar i sängen lyfte jag ner honom på golvet. Där hittade han lite nycklar som han började leka med. Men efter ett tag tröttnade han på det och började krypa. Det slutade med att han kröp ut till hallen och började leka med sin vagn. Han är överallt den där lillemannen. Det är inte en lugn stund, sladdar som ligger lösa är han snabbt på. Därför gäller det att kolla vad han sysslar med.

Nu sitter jag och redigerar en film som inte går att ladda upp, får testa att starta om datorn för att se om det går bättre. Sedan lägger jag upp den senare ikväll när allt är klart.

Nu ska jag sticka till Robin G för vi ska kolla de nya nollorna som ska börja på högskolan, hoppas ni får en trevlig lördagskväll.

Här kommer två bilder från igår när Melle kröp under bordet och när Molly satt ovanför och inspekterade.


Svininfluensan!

Fastnade vid ett dataspel alldeles för länge, väldigt dumt. Det får jag sota för imorgon.

Det känns som Melvins tänder (där uppe) håller på att sticka fram. Han har idag sovit mycket och varit grinig. Dessutom är det väldigt svullet i munnen och det ser verkligen ut som han kommer få dom vilken dag som helst.

Idag har han busat mycket. Han tar sig fram överallt nu och idag kröp han under vårt matbord för där hade han nämligen sett en av Mollys bollar. Den ville han gärna ha i munnen och satte sig därför under bordet och åt på bollen. Ovanför bordet stod Molly och undrade vad Melvin sysslade med.

Matchen idag gick bra, vi vann med 2-1. Nu börjar det hända grejer och vi avancerar sakta men säkert.

När jag kom hem diskuterade Sandra och jag svininfluensan. Eftersom vaccinet inte är testad på barn (?!) vill vi inte ge Melvin det. Det finns biverkningar som kanske inte är de bästa. Hur ställer ni inför allt det här? Är det uppblåst i media eller är svininfluensan verkligen en pandemi? Ska ni vaccinera er eller ert/era barn? Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra men det återstår väl att se....

Äntligen lite bilder!

Idag har Sandra och Melle varit iväg på mammafika och själv har man fixat i lägenheten. Jag har diskat, tvättat och städat. Känner mig som en gammal tant när jag gör alla hushållssysslor. Men det måste ju göras.

När lilleman kom hem satt han väldigt nöjd i sin vagn. Så idag var det en glad kille som kom hem. Sandra och Melvin behövde bara slå sig ner för att äta för maten var redan på bordet. Ugnstekt falukorv med potatismos. Blev imponerad av mina kökskunskaper, för idag var det ingenting som blev bränt.

Sedan blev det bus med Melle, han ska sitta och leka nuförtiden. Inte ligga på mage eller rygg. Först kryper/hasar/slänger han sig till leksaken han vill leka med, sedan sätter han sig upp och börjar leka med den leksak han har valt ut. Filmade lite idag så det är inte omöjligt att det dyker upp någon film här på bloggen.

Sedan hann jag med att träna lite också och idag var det en lugn träning. För imorgon är det match som gäller. Nu vann vi ju senast och det hade varit roligt med en vinst till nu direkt efter!

Nu ska jag lägga upp ltie bilder som jag inte har gjort de senaste dagarna, nu är allt löst.


Melvins nya "snygga" leende!

Lära-gå-stolen!

Vem hinner först?

Vad roligt det kan vara att sitta på golvet!

Nu ska jag gå och lägga mig med de två andra i sängen. Melvin fick sova där inatt för vid 11 vaknade han och var lite ledsen. Då gick jag in 5 gånger till honom men han var lika ledsen ändå. Så nu får han sova i  vår säng istället. När han inte sover där så ofta är det riktigt mysigt att ligga bredvid honom. Han brukar ligga och ta på mitt hår när han sover. Utan att riktigt mena det, utan mer som att det är gosigt precis som hans snuttefilt.

Godnatt!


Finns det inte en enda fin tapet?

Ännu en dag som gått alldeles för snabbt. Tycker dagarna rullar på utan att egentlgen stanna upp. Vilket är lite trist eftersom att skolan börjar snart. Visst längtar jag lite till skolan och den vardagen men samtidigt är det underbart att få vara ledig.

Under sommaren har Melvin utvecklats så mycket och det är roligt att få hänga med på denna resan. För det är verkligen en resa utan dess like.

Idag gick jag och tränade vid 7-tiden. När jag kom tillbaka låg Melle och busade med Sandra i sängen. Jag hängde på och lekte som bara den. På morgonen är verkligen Melvin på topphumör. Det är sällan något gnäll utan han är utvilad men efter en stund brukar han bli lite hungrig. Efter att han har fått mat är han återigen som en liten solstråle.

Efter frukost gick Sandra och Melvin iväg på mammafika. Själv tog man en lång dusch för att sedan fixa lite här hemma. Skönt att gå och strosa i sin egen takt.

Sedan gick Sandra en runda på stan och då anslöt jag med henne och lilleman. Vi skulle även gå och kolla på tapet som vi ska ha i Melvins rum. Vi får nämligen omgjort där så därför skulle vi välja någon fin tapet. Men det fanns verkligen inga fina. Inte ens en vanlig vit tapet. Så därför fick det bli en vit tapet med lite ränder på. Inte stora ränder men fortfarande lite randigt. Trött man blir, fick inte ens lägga mellanskillnaden. Nej då skulle man betala en hel rulle istället. Jaja, det kanske blir bra till slut. Men hade varit roligt om man fick välja mellan fler tapeter, istället för en pärm som det var nu. Dessutom var nästan alla tapeter mönstrade på något slags sätt. Ha lite normala tapeter iaf!

Sedan var det hemdags för käk och småpyssel. Efter det kom hela Sandras familj och var här en stund. Melles morfar är verkligen en rik karl. Han köper kläder som han sedan lämnar på stan, i hopp om att någon ska hitta dom och sedan slita dom med hälsan. Men idag fick han faktiskt tillbaka kläderna, i samma butik han köpte dom. Tur var väl det, haha.

Sedan blev det grötdags och när klockan var 6 la vi Melvin i sin säng och sa godnatt. Det brukar bli lite gnäll men så fort vi la ner honom idag somnade han. Inte ett knyst hördes från hans rum. Kändes lite konstigt faktiskt.

Nu ikväll har det blivit lite poker med Melles morbror och nu har jag precis åkt ur en turnering som inbringade mig lite pengar iaf.

Får det inte att stämma mellan kameran och datorn. Något strul som jag inte begriper mig på. Får sätta mig och kolla på det imorgon. För nu sover det en kille i soffan och vill inte tända upp alltför mycket. Men nu kastar jag också in handduken. Godnatt!

Melvin kryper!

Givetvis fick man inte se Melle göra sin första krypning! För idag hände det, han kröp 3 steg, ramlade, reste sig upp och fortsatte 3 steg till, sedan ramla upp och sedan upp igen. När jag pratade med Sandra blev jag så stolt när jag fick höra att han krupit. Det är väl egentligen inte konstigt att man är stolt men det är tråkigt att missa såna här roliga händelser. Men kanske får se han krypa imorgon, hoppas kan man alltid göra!

Annars har det varit en lugn dag här hemma. Inte mycket att berätta, därför går jag och lägger mig nu och letar upp kameran som tycks vara borta imorgon. Då får det bli lite bilder!

När jag ändå är så pratsam kan jag meddela att fotbollsmatchen jag spelade idag gick väldigt bra. Vi vann med tennissiffrorna 6-4 och har nu häng upp till kvalstrecket. Det ni!

Godnatt!


Tv i sovrummet, grymt skönt!

Återigen en rolig dag får läggas till.

Dagen började halv 7 för mig. Sjukgymnasten hade ordinerat gym för min skull. Så idag hängde jag på farsan för att träna på morgonkvisten. Riktigt skönt att börja dagen så, längtar redan till nästa gång.

När jag kom hem sov både Sandra och Melvin. Jag satte mig vid datorn och kollade runt. Sedan duschade jag och när jag var färdig hade båda 2 vaknat. Då blev det lite mys och lek innan maten. Sedan dök även moster Emmelie upp en runda.

Sandras telefon ringde och det var en som skulle komma och titta på vår fläkt, den suger nämligen väldigt dåligt. När killen som ska ta en titt på fläkten är här ringer hennes telefon igen. Då är det en annan kille som ska kolla på vårt golv. Alltså har det varit lite spring i lägenheten idag.

Sandra, Melvin och Emmelie gick en runda på stan. Jag började dra antennsladden till teven i sovrummet. Blev klar ikväll så nu är teven på plats och det känns hur bra som helst.

Även fredrik hittade hit idag och var en stund med oss. Roligt att han kunde komma innan han åkte tillbaka till luleå.

Sedan var vi på middag hos kinna och bosse också. Med oss hade vi en trött Melvin som inte fick sova, för då hade han inte somnat nu på kvällen. God mat och trevligt sällskap slutade med att vi handlade innan vi skulle gå hem och ge Melvin sin kvällsgröt. Tanken var att han skulle bada men han var alldeles för trött för det och somnade så fort vi la ner honom i sängen.

Sandra har legat inne och kollat på den nyuppsatta teven medan jag har spelat lite data och kollat aftonbladet. Nu är det dags att sova för imorgon är en ny dag som nog kommer bli minst lika rolig som idag. Om nu vi vinner matchen som spelas imorgon! Godnatt!

Full fräs med Mora Träsk!

Ojojoj vilket trevligt sätt jag blev väckt på idag. I mina drömmar hörde jag orden "ta-ta-ta-ta-ta". Sedan känner jag en hand som ligger och slår mig i huvudet. Öppnar då ögonen och ser lilleman ligga och slå på mig och prata med mig. När jag öppnade ögonen helt får jag världens leende av honom. Kan man vakna bättre?

Efter att ha legat kvar i sängen en stund gick Sandra ut med Melle. Själv började jag fixa iordning här hemma. Det var tvätt som skulle hängas, köket skulle städas och nya maskiner med tvätt som skulle in. Jag hade att göra även om jag var barn- och mammafri. Det var tänkt att jag skulle dra sladden till teven i sovrummet också men den var alldeles för kort. Har fått sladd av pappa så imorgon ska jag dra en sladd så vi får upp teven och kan koppla in den.

Tillbaka från promenaden kom en varm mamma och ett glatt barn. Sedan blev det fullt ös. Satte på spotify och satte på spellistan. Ur högtalarna dunkade Mora Träsk - höger ben fram, höger ben bak, högerben fram och skaka lite grann.... Melvin tyckte det var kul att dansa med mamma och pappa. Vi svängde våra lurviga ett bra tag och var helt slut. Melvin också för han somnade efter allt dansande.

Sedan käkade vi lunch och sedan var det tänkt att jag skulle diska. Något jag sköt fram hela tiden och Sandra gick och tjatade och tjatade. Innan jag började diska hade Sara och Viggo hunnit komma till och med. Så de satt och lekte medan jag till slut diskade.

Träning var nästa på schemat. Undertiden jag var iväg kröp Melvin 2 steg. Alltså 1 steg bättre än sist. Men även om han skulle börja krypa snart så kommer det inte bli mer att göra för det. Nu sätter han sig upp själv hela tiden och man får passa honom så han inte slår sig när han ska ner. Det är han lite dålig på, han bara slänger sig efter leksakerna och tänker inte på konsekvenserna. Men han lär väl sig någon dag.

Nu ikväll har vi bara tagit det lugnt med tv-tittande och lite surfande på datorn. Melvin vaknade nyss och var lite ledsen och ville inte somna om, så han får sova hos oss. Nu måste jag sova för imorgon ska jag upp klockan kvart i 7 för att gymma. Måste stärka mina axlar och rygg eftersom jag har problem med dom. Godnatt!


Uppblåsbar hammare!

Mer händelserika dagar får man leta efter. Igår var det verkligen fullt ös för hela slanten. Efter att Melle vaknat så påbörjades dagen ganska omgående. Kläder, mat och lite annat fixades innan vi gick ner till årets sail. Vi gick där och strosade en runda för att sedan snabba oss hem och förbereda för gästerna som skulle komma. Det blev lite stressigt att förbereda tacosen. Grönsaker skulle hackas medan Melle sov. Men vi hann att få grönsakerna klara tills dom skulle komma iaf. Köttfärsen blev klar några minuter efter de kommit men det var bra så att de kunde kika runt i lägenheten lite.

Efter att vi hade ätit gick vi återigen ner på sailet en runda. Där köpte vi lite godis och sedan kastade vi lite pil och annat. Lyckades faktiskt vinna en uppblåsbar hammare till Melle. Den gillade han väldigt mycket och den har lekts med flitigt. Efter vi och barnen tröttnat på sailet gick vi tillbaka hem till oss för att avrunda kvällen.


Melle ville inte sova så vi la honom i vår säng. Både jag och Sandra la oss med honom så att han skulle få sova. Sedan var det tänkt att sätta sig lite vid datorn. Men det slutade med att jag somnade och Sandra väckte mig när hon skulle sova. Var nog trött efter dagen som var väldigt rolig och underhållande.

Eftersom Melle somnade sent igår så sov han väldigt länge idag. Klockan nio vaknade han för att äta lite gröt för att sedan somna om igen. Sandra och jag gick på snigelfart här hemma och när klockan var 1 var äntligen alla 3 redo för att börja dagen.

Det var tänkt att vi skulle kolla på innebandy (!?) som spelades ute nere på sailet. Men eftersom det regnade flyttades platsen där dom spelade till 300 meter från där vi bor, alltså på andra sidan stan. Då hade vi redan gått igenom hela stan för att kolla och vi kände inte för att gå tillbaka igen. Därför gick vi sista rundan på sailet för det här året. Man blir mer besviken för varje år och i år var det nog bottenrekord. Det var inget som kändes roligt. Det enda som egentligen var roligt var att det regnade så vi hade regnskyddet på vagnen. Det skymde sikten totalt för lille Melle som verkligen ville kolla ut. Därför satte han sig upp i vagnen och hade bara huvudet utanför. Där satt han bra, han kunde nämligen se alla roliga karuseller och dylikt. Han fastnade verkligen för en bild....

Melle fick syn på nåt intressant!

Vi köpte oss lite mat och gick och satte oss hos morfar för att äta. Där stannade vi en stund för att sedan dra oss hemåt. Påvägen hem köpte vi chai latte. En riktigt god latte som dock tog 20 minuter att göra. Antingen var det mycket folk inne på fiket eller var det bara personalen som var slöa. Mindre bra att en dyngsur Sandra fick stå utanför och vänta i regnet.

Men hem kom vi och Sandra som var frusen hoppade ner i ett bad. Jag lekte med hammaren jag hade vunnit. Eller jag lekte inte, jag roade Melvin. Han satt där och skrattade när jag slog den i allt. Lyckades till och med reta Molly till Melvins stora förtjusning. Efter vi busat klart fick han hoppa ner i ett bad med Sandra. Där använde han en anka som provosorisk napp. Man tager vad man haver.


Sedan fick lilleman mat och sedan var det dags för honom att sova. Han lyckades somna ganska snabbt men vaknade efter någon timme igen. Antagligen var det för det stod några killar neranför och spelade musik från bilarna, en jädra låda. Men vi försökte natta honom men han verkade inte intresserad. VI försökte vara duktiga men när han låg och fjantade kunde vi inte hålla oss. Sandra och jag brast ut i ett gapskratt och nattningen var körd. Därför fick vi ta upp honom och Sandra satt och mös med honom i soffan istället. När vi kände att det var läggdags för honom gav Sandra honom gröt igen medan jag diskade.


Sedan somnade han gott efter allt ståhej och han sover fortfarande.

Nu är det nog dags att gå och lägga sig så att man är utvilad för ännu en dag i paradiset. Vi hörs! Godnatt!


Nu har Melle vaknat!

Nu har Melvin precis vaknat. Han låg i sin säng och lekte märkte vi. Utan att skrika så låg han där så fint och lekte. Men när Sandra började föna håret började Melle gråta så nu ligger han och leker med Mollys leksaker istället.

Nu ska vi göra oss iordnig och sen gå hem till sandras mamma/melvins mormor en runda tror jag. Hon bakade bullar igår så dom måste man ju smaka på, haha.

Återkommer lite senare!

Fjärde tanden!

När vi vaknade igår upptäckte vi att Melle fått sin fjärde tand. Även denna i underkäken. Trodde faktiskt någon tand i överkäken skulle titta fram nu. Men det känns som det är nära där nu också. Men tänderna får komma när de vill.

Melvin sov jätte länge igår. Vi vaknade innan honom och blev så förvånade att vi inte hade en Melvin mellan oss. Men efter vi vaknat till vaknade även Melvin. Jag tog in honom till sängen och Sandra gick och duschade. Melle låg och rullade runt i sängen och pratade lite. Han brukar vara så mysig på morgonen och det är bara att passa på att njuta en stund.

Efter det gjorde vi oss iordning för att åka på kalas, William fyllde 3 år. Innan vi kom fram köpte vi en till present. Han fick 2 badleksaker till hans pool och sedan en dinosaurie som han numera gillar. På kalaset var det trevligt och god fika. Han fick välja vad han ville ha och äta på sin födelsedag och han ville ha kräm! Något han alltid äter.  Så hans föräldrar frågade om han verkligen inte ville ha något annat. Det slutade med att Wille bestämde sig för att äta på McDonalds.

Så när dom åkte dit åkte vi och handlade. Där handlade vi lite mat till idag. Vi ska ha gäster ikväll. Hampus, Sara och deras son Viggo. Så idag blir det tacos. Hoppas dom tycker om det. Så idag består nog dagen av att förbereda lite, men annat ska hinnas med också.

Efter vi handlat klart åkte vi hem och lagade spaghetti och köttfärssås. Något som blev riktigt bra idag. Efter en snabb lunch gick Sandra och Melle hem till Melles mormor en stund. Själv diskade jag och plockade iordning här hemma. Sedan åkte jag och spelade match. Förlust som vanligt och sedan var det tänkt att några skulle äta pizza efter. Vad som innan var ungefär 16 st slutade med att vi var 5 st. Men vi hade lika roligt för det. Efter vi ätit upp åkte vi in en runda på årets sail. En liten festival här i Karlskrona. Arvingarna stod på scen och grabbarna tog ett par öl. Själv var man nykter med tanke på att man skulle köra hem. Vid 23.30 gick jag hem och när jag kom hem var jag så trött att jag somnade direkt.

Melle rullar och ålar sig överallt och igår hittade han Mollys leksaker som finns i hennes träd. Där har hon en mus som låter när man slår eller skakar på den. Det fattade Melle så han låg och skakade den fram och tillbaka så att den hela tiden lät. Det tyckte han var roligt.

Eh what?

Som vanligt händer det mycket när Melle är i farten. Han har verkligen fått nys på att sitta. Imorse när han låg på golvet satte han sig. Likaså i eftermiddags. När jag kom in när han skulle sova satt han upp. Det är en helt ny Melvin som är med oss.

Idag har dagen innehållit allt från sjukgymnast besök till golf. Shopping och massa andra grejer.

Men det roligast är verkligen Melvin. Det händer så sjukt mycket nu på något sätt. Han är verkligen med och studerar sin omgivning. Är det något som inte passar så säger han till. När vi äter vill han gärna sitta med och gärna få sig en smakbit. Han brukar inte få smaka särskilt ofta men ibland händer det. Annars har han ju sin egen mat. Att sitta och äta mackor med mildost brukar vara en liten favorit. Majskrokar sysselsätter honom några minuter, det är både gott och roligt att pilla med.

Nej, han är verkligen hur go som helst. Det är inte bara Melvin som är go. Även Viggo, som är Melvins kompis, är jättehärlig. Det är roligt att se hur olika de är även om båda två är sjukt härliga. Båda två har sina egna egenskaper och det är roligt att de är bra på olika saker. Melvin har nog lärt sig mycket av Viggo tror jag. För Melle har tagit efter mycket av det som Viggo har hållt på med.

Tror ni småbarn kan kommunicera med varandra? Jag vet inte. Men de verkar ha roligt ihop eftersom de stirrar på varandra, ler och tar på varandra.

Jag vet inte varför det blev ett sånt här flummigt inlägg. Kanske för att jag är trött, eller kanske för jag inte vet vad jag ska skriva om. Ingen aning men får skärpa mig och inte slira iväg på banor jag inte förstår själv.


Här ser vi en trött Melvin. Passar på att vila sig lite på sin stol.

Nej nu ska jag sova för imorgon väntar en hektisk dag. Kalas och match bland annat. Sovgott!

Underbar dag!

Idag har det hänt mycket och som vanligt har det varit full rulle från morgon till kväll. Efter mitt blogginlägg gjorde vi oss iordning och Melle sov en runda innan han och Sandra skulle på mammafika. Jag stannade hemma och spikade upp massa sladdar. Det gick riktigt bra och lyckades få ihop det på ett snyggt sätt. En maskin med tvätt hann jag med innan det var dags att hämta Sandra och Melle igen.

Då åkte vi ut och handlade lite grejer till William som vi ska på kalas hos på torsdag. Blev även en fotobok som vi kan ha alla 372 kort som damp ner i brevlådan igår. Sedan styrde vi mot babyproffsen där vi skulle kolla på vagn. Det var klart på förhand vilken vagn vi skulle ha. En Emmaljunga Scooter, men färgen var betydligt svårare att samsas om. Jag tyckte pro titan medan Sandra tyckte färgen dark beige var finare. Den var fin så vi bestämde oss för den. Vi betalade och gick ut. Men när solen lyste på den var färgen inte beige utan snarare olivgrön. Så omständiga som vi är gick vi in och bytte till pro titan istället. Alltså fick jag den färgen jag ville ha så jag kan verkligen inte klaga. Vagnen har provkörts av Sandra och den uppskattades av både henne och Melle. Han älskade att sitta framåt. Nyfiken som han är hade man mycket att titta på.

Melvins premiärtur!

Sedan kom vi hem och det var dags för Melle att äta mat. Han fick yoghurt och mackor. Vi åt inte lika nyttigt som honom men gott var det. Han var så söt när han åt. Han sitter och smackar och ler sådär busigt. Gärna med massa yoghurt runt munnen.

Yoghurtmustasch!

Sedan stack Sandra och Melle igen och jag donade med lite grejer innan jag skulle åka på träning. Jag sågade ur en hylla i en garderob så vi skulle få plats med en stålställning där man kan lägga massa kläder. Så mitt nya yrke får väl bli snickare. Får skippa ekonom-utbildningen. Sedan skruvade jag i några skruvar i soffan och försökte meka lite med dammsugaren. Reperatör ska jag nog inte bli för dammsugaren låter lika mycket nu som när jag började pilla med den. Sedan hann jag med att diska också, så det var rent och fint här hemma.

När jag var på träningen satt Sandra vid datorn och Melvin låg på en matta på mage bakom henne. När hon kollar på datorn och sedan vänder sig om sitter en kille med världens största smile bakom henne. För andra gången har han nu satt sig upp från mage, roligt!

När jag kom hem brukar vanligtvis Melle sova men idag var han vaken. Så eftersom jag varit borta tog jag över nattningen av lilleman. Han somnade efter 5 minuter och jag låg kvar och kollade på honom en stund. Tänk att allt har gått så fort. Det känns som han föddes igår för tiden har verkligen bara rusat fram. Idag fick han sin sittvagn och för 2 månader sen kunde han inte ens sitta upp. Nej, man blir verkligen imponerad över vad de små liven klarar av.

Nu ska jag iaf sova för imorgon väntar en ny dag med nya möjligheter. Godnatt!

My secret project!

Det var meningen att jag skulle skriva blogg igår kväll. Men trött efter dagens bravader somnade Sandra och jag med lyset tänt och vaknade halv 3. Kändes inte så aktuellt att skriva då.
 
Igår höll jag på att fixa med mitt lilla projekt. I söndags köpte jag virke och igår påbörjades bygget. Det var nämligen så att jag la trall på hela balkongen. Började vid 10-tiden och vid 18-tiden la borrade jag fast sista brädan. Efter instruktioner från både svärfar och min pappa kunde jag till slut få ihop det. Och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med resultatet.
Före:

Efter:



Sandra hjälpte till men passade mest Melvin. Allt för att vi skulle bli klara igår annars blir det så utdraget. Men hon hann hjälpa till lite så hon är väl lite delaktig i att det blev så bra.

Vi gick även på 6-månaderskontroll med Melle. Där såg allt bra ut och han är nu 69 cm lång och väger 8,3 kg. Man blir så lättad varje gång man går därifrån, alltid skönt att veta att han går upp i vikt och växer som han ska.

En till rolig grej om Melvin, igår gick han från rygg till mage och sedan upp i krypställning. Det brukar stanna där men igår gick han från krypställning till att sätta sig alldeles själv. Vad stolt jag blev. Han såg så himla duktig ut. Nu kryper han väl snart också! Då blir det ingen lugn stund, haha.

Det som vi även fixade igår var att borra upp alla hyllor med lite hjälp. Så det enda som återstår här hemma är att dra sladdar och fixa gardiner i köket. Sedan är vi i princip klara. Det kommer väl lite mer projekt i framtiden men det får vi ta då.

Idag får vi se vad som händer. Dörrar står öppna för att bestämma vad som händer. Därför hörs vi lite senare!

Secret project!

Idag har vi fixat med lite grejer. Grejer som är lite hemlighetsstämplade för tillfället. Men imorgon drar projektet igång på allvar. Så får vi se hur det slutar.

Melvin har blivit en sån stjärna. Man kan inte lämna honom någonstans för vänder man bort huvudet är han inte kvar. Han rullar, ålar och kryper (baklänges) iväg. Lägger man honom på mattan i sitt rum och går en runda ligger han aldrig kvar på samma ställe. Ibland hittar man honom vid hyllan med alla leksaker. Där ligger han och försöker plocka fram äänu fler leksaker än de han redan har framme. En mysig kille.

Men han har börjat fjanta sig när han ska äta. Han vägrar öppna munnen och såna grejer. Verkligen tjurig och tycker allt annat är roligare än att äta. Men vi ska upp till BVC för 6-månaderskontroll imorgon så vi får väl rådfråga dom om lite tips.
Nu ikväll har vi tagit det lugnt. Jag har precis tränat och ätit lite. Men nu ska jag ladda upp korten så får jag återkomma imorgon med "vårt hemliga projekt".

Men här kommer lite bilder från lekparken!


Nu blir det teven sen sängen! Godnatt

Första gången i en gunga!

Denna dagen har varit väldigt solig. Vi gick ut en runda till lekparken för att gunga med Melle. Han fullständigt älskade det. Han sken upp som en liten sol när han fick gunga. Men det blev inte en lång stund eftersom han skulle äta. Så vi satte oss ner med honom på en parkbänk och gav honom mat. Det var en väldigt mysig stund.


När vi satt där kom Robin K förbi. Melvin började stortjuta men lugnade ner sig när jag, Robin och Melle gungade gungbräda.


Sedan tog jag och Robin bilen på en nostalgitripp. Färden gick till Rödeby för ett bad på gamla hederliga rödeby utebad. Det var lika roligt nu som det var för 6 år sedan. Fick faktiskt lite sol på mig också. Sandra och Melle var hos Marie där även dom badade i pool. Så alla 3 har fått njuta idag.


Sedan åkte jag och Robin och spelade beachvolleyboll en runda med grabbarna grus. Riktigt varmt och skönt. Själva liret var väl inte världsklass men det bjöds på fin underhållning. Bland annat en gästspelare som pratade i telefon men ändå ägde banan. Det var mäktigt!

När jag kom hem satte Sandra och jag oss ner en stund. För att två minuter senare gå och sätta oss på balkongen. Även om solen gått ner var det riktigt skönt ute. Molly var med oss på balkongen men det slutade med att vi fick gå in för Molly blev galen och skulle hoppa upp på räcket.

Sedan blev det sängdags för Sandra och jag satte mig här. Sedan har vi haft nattligt besök som lämnade oss för 10 minuter sen. Så nu ska jag krypa ner så att man får sig några timmars sömn innan Melle vaknar. För imorgon är det full fart igen och vi får se vad som hittas på. Bilder från lekparken kommer imorgon! Godnatt!


Pool, sol och balkong!

Vilken sjukt härlig dag det var igår. Både vädermässigt och det vanliga livet också.

Vi sov till ungefär klockan 8. Sen var det minsann bäst att stiga upp för Melles mormor och morfar skulle komma och hjälpa oss att borra upp lite saker på väggarna. Eftersom vi inte har någon egen borrmaskin.

När de kom började vi dona och greja. Dock gick inte allt upp eftersom det är betongväggar behövs en ännu starkare borrmaskin. Men vi har fått upp lite saker iaf. Så snart är allting klart, man får pilla med det lite varje dag som går.

När de hade gått åkte vi för att köpa lite skruv och handla lite mat. När vi kom hem påbörjades matlagningen och under tiden fick Melle sin mat. När vi hade ätit upp så blåste vi upp en pool vi hade köpt till Melvin. Vi satte ut den på balkongen och fyllde den med vatten. Sedan satte vi Melle i poolen på den något varma balkongen. Han verkade trivas som fisken i vattnet i sin lilla pool och jag tror inte babysimmet kommer bli några problem för honom.
 

Efter det sov han lite och när han vaknade var han hungrig som bara den.Därför blev det lite gröt för hans del. Efter det la jag honom, något som gick alldeles utmärkt. Han hade inte sovit mycket under dagen så han somnade på 5 minuter.

Imorse vaknade han vid 6-tiden. Så vi tog in han i vår säng och somnade om. Sedan vaknade vi av att han låg och pratade. Det var riktigt mysigt att vakna till, en perfekt väckarklocka.

Nu har han fått lite gröt och ska alldeles strax bada i badkaret. Vad vi andra gör återstår att se. Vi hörs!

Eddie Meduza och bananer!

Idag tog vi en impulstur till IKEA. På kanske sommarens varmaste dag tillbringade vi på ikea, hur trist är inte det? Inte farligt trist alls, snarare tvärtom. Det var faktiskt väldigt kul där idag.

Dagen började iaf att vi var lite lätt irriterade på varandra, jag och Sandra. Men när vi väl hade packat bilen full var det inte några problem. Med oss hade vi en liten grinig kille men så fort han satte sig i bilen blev han hur lugn som helst. Han sov i bilen på väg upp men när han vaknade satt han och skrattade och lekte istället för att skrika som han oftast gör när han åker bil.

Vi skippade vagnen idag och lät han åka i ikeas vagn. Det finns så man kan knäppa fast barnet. Eftersom han sitter så duktigt så tog vi inte med vår egen vagn. Vi gick och kollade på allt och plötsligt började Melvin grina lite och det blev matdags för honom. När han åt passade vi också på att äta en bit mat. Det är faktiskt ganska jobbigt att gå på ikea. Särskilt med en tjej som gärna kollar varenda kvadratcentimeter, man kan ju faktiskt missa något.


Melvin åt jättebra och det var inte något gnäll från hans sida. Men när vi satte ner honom i vagnen efter maten ville han inte sitta där utan vi gick och bar på honom den återstående delen av vår runda. När vi kom fram till kassan såg vi hur mycket vi hade köpt. Det var bra mycket mer än jag trodde vi skulle köpa. Men idag var det bara såna saker vi visste att vi skulle behöva i lägenheten. Så inget onödigt slösande här inte.

Efter vi betalat skulle Sandra springa in på Rusta och Bauhaus. Då passade jag på att ge Melle lite banan. Han var inte speciellt sugen så jag slutade och satte in nappen i munnen på honom. Inte ens när vi lyssnade och sjöng med till Eddie Meduza ville han ha bananen. Istället  vände jag mig om för att backa bak bilen. När jag sedan 5 sekunder senare tittar till honom hade han redan somnat. Inte konstigt egentligen, han hade inte sovit på 4 timmar så han var alldeles slut lilleman. Så han vaknade inte förrän vi var hemma igen. Skönt för honom.


När vi kom hem började jag slänga in massa banankartonger i bilen för att sedan åka iväg och slänga dom. Jag skulle ju ändå spela så jag tog det på vägen. Idag blev det faktiskt vinst för en gångs skull. Men bara träningsmatch så det räknas väl egentligen inte.

När jag kom hem har vi skickat iväg 372 kort på framkallning. Så de dyker väl upp någon gång i början av nästa vecka.

Nu är klockan mycket och det är dags för sängen. Vi hörs imorgon! Godnatt!

Mammaträff och golf!

Onsdagskväll och ingen träning. Tanken var att poppa lite popcorn och sätta på en bra film. Detta gick inget vidare eftersom klockan redan är 9. Så det räckte med lite popcorn.

Annars har dagen varit rätt bra måste jag säga. Jag åkte och golfade och Sandra träffade sina mammkompisar. Jag hade trevligt och Sandra och Melvin verkade ha haft rätt skoj dom också. Bilfärden hem gick förvånansvärt bra och han somnade ganska omgående.

När vi kom hem fortsatte lilleman att sova så vi la honom i vagnen en stund. Han sov kanske en halvtimme innan han vaknade med ett skrik. Han ville upp och leka så det var bara att lyda. Nu sitter han ju själv och leker men man vågar inte låta honom vara. Han kan mycket väl bara slänga sig framåt efter en leksak och det kanske inte är det bästa med 3 tänder i munnen.

Sedan hälsade farmor på en liten stund efter att Melle fått sin gröt. Detta tyckte han var kul och när hon gick var han jättetrött. Så Sandra la han i sin egen säng och försökte natta honom. Till en början ville han inte sova men Sandra gav sig inte. Så efter en stund somnade han för att sedan vakna 50 minuter senare. Då gjorde Sandra likadant och nu sover han och förhoppningsvis hela natten.

Sedan har vi fixat lite i lägenheten och faktiskt möblerat om. Sandra tyckte det var bäst så. Vi bytte plats på skrivbordet och skänken. Det blev väl lika bra kan jag tycka. Men men, ibland måste man respektera den andre.

På fredag har mormor fixat en ordentlig borrmaskin och därför kan vi sätta upp lite lampor och en fläkt som vi inte kunnat innan. Sedan kanske teven i sovrummet åker upp också. Saknar verkligen att titta på tv innan jag somnar. Det är ett skönt sätt att varva ner.

Imorgon får vi se vad som händer. Kan bli en liten utflykt. Något som är klart är att jag spelar match på kvällen.

Men nu blir det sängen. Godnatt!

Internet-krash!

Igår fungerade inte internet men idag lyckades jag få igång det igen. Sandra och Melvin sover och jag var alldeles för pigg för att inte stiga upp. Melvin vaknade halv 6 imorse så det är en riktig förbättring. Då fick han äntligen komma in till oss.

Shoppingen igår gick bra, alltid roligt att gå på rea. Köpte faktiskt en present till Sandra också och hon blev nöjd, tror jag.

Efter det ät vi middag och sedan kom mormor,morfar och morbror på besök en stund. Men då skulle jag kila iväg för att träna. När jag kom hem hade Melvin somnat och Sandra hade fixat med lägenhet. Gardinerna är uppe, nu återstår det bara 2 lampor och en fläkt. Sen är det nästan klart.

Sedan passade vi på att åg igenom alla bilder. Vi valde ut vilka kort vi skulle skicka in för framkallning. 372 kort fick vi ihop efter en viss utgallring. Alla kort blir ju inte bra så därför åker de väck. Så nu kan man börja fotografera igen.

Idag ska Sandra och Melle på mammafika. De får en egen chaufför också. Jag ska nämligen köra ut dom en bit utanför stan. Sedan passar jag på att lira lite golf med brorsan. Det ska bli trevligt och jag hoppas att det blir vinst idag igen. Men det skiljde inte många slag sist så jag får nog skärpa mig.

Återkommer lite senare!

Sovmorgon!

Det är mycket som ska göras under dagarna och när kvällarna kommer är Melvin, jag och Sandra så trötta att ögonen inte orkar vara öppna. Det går bättre och bättre för Melvin att sova, även om han inte somnar i sin egen säng. Han får somna i våran för att sedan lyftas över till sin säng. Inatt sov han ända till klockan 3 så det var en klar förbättring.

Igår vaknade han vid halv 7 och eftersom Sandra varit så duktig på sistone så steg jag upp med honom. Vi lekte lite i hans rum. Det tyckte han var roligt en stund och efter det gav jag honom lite gröt. Det gillade han inte och var lite grinig så jag satte han i vagnen och gick ut. Det dröjde 10 min sen sov han som en stock. Vi gick en rejäl runda och vi gick till och med för att hälsa på morbror Rasmus, som sommarjobbar på kyrkogården. Men Melvin sov så det var mest jag som pratade med honom. Efter det gick vi hemåt. Klockan han bli halv 10 när jag kom hem så jag hade varit ute lite mer än 2 timmar. Sandra efterlyste oss redan vid halv 9 så hon fick sovmorgon.

När jag kom hem blev Melle hungrig och det fick bli lite till gröt. Sandra skulle upp och besiktiga den gamla lägenheten. När jag gav gröten till Melle bara skrek han. Jag vet inte varför och efter han ätit upp fortsatte han skrika. Så jag fick gå ut med honom igen för att han skulle få sova.

Vi mötte upp med Sandra och åkte en runda för att köpa saker till lägenheten. Det blev en datorsladd, tvättkorg och en halkmatta till badkaret. Sedan åkte vi hem och åt lite mat. Därefter var det dags för mig att spela match. Man kanske inte ska vara nöjd efter en 7-2 förlust och det var jag inte heller.

När jag kom hem hade Melvin somnat och Sandra satt vid teven. Hon var också trött även efter sin sovmorgon så hon gick och la sig ganska snabbt. Jag åt lite och sen diskade jag sen var jag också dödstrött. Det känns som det är så mycket att göra hela tiden att man inte kan slappna av ordentligt.

Men idag är jag utvilad för idag gick Sandra upp och skulle gå och promenera. Men när hon duschade la hon Melvin i vår säng så jag skulle ha ett öga på honom. Det slutade med att både han och jag somnade så jag fick sovmorgon iaf.

Sedan har det varit lite bus i lägenheten och efter Melles mat gick Sandra och han upp till en kompis. Jag ska röja iordning i lägenheten sen ska jag gå en runda på stan. Dressmann hade halva priset på hela butiken så varför inte passa på. Sedan ska jag nog köpa något fint till Sandra också. Det är hon värd.

Vi hörs!

En helt ny lägenhet och en helt ny Melvin!

Hej igen!

Nu är flytten klar, därav den dåliga uppdateringen. Vi har nu kommit in i lägenheten och fått upp nästan allt. Det enda som saknas är 2 lampor, en fläkt och några kartonger som ska bort, sedan är allt komplett. Det har varit en stor omställning både för Melvin och Molly men de har fixat det galant får jag lov att säga. Även om Melvin har sovit dåligt på nätterna och varit lite grinig så har det fungerat bra.

I torsdags packade vi ner nästan allt som vi skulle ta med oss när vi skulle flytta. Så den dagen var det fullt upp från morgon till kväll. I fredags gick vi på slutbesiktningen av den nya lägenheten. Enligt besiktningsmannen, som var ersättare då de ordinarie var på semster, var lägenheten bra. Men det tyckte inte vi. I Melvins rum så ser det ut som en fuktskada på tapeten så det ska vi ta upp när den ordinarie personalen är tillbaka på jobbet. Dessutom är golvet lite halvdåligt i vardagsrummet så det ska vi nog säga till om också. Så vi får se vad utgången blir av det hela. Iaf hämtade vi nyckeln och ringde våra föräldrar som skulle hjälpa till att flytta. Det var tänkt att vi skulle flytta lite av grejerna så det underlättade på lördagen. Men eftersom vår bil (egentligen mammas) är så rymlig, hela 18 banankartonger går in (!), så gick det väldigt bra. Dagen slutade med att vi hade fått in sängarna och det mesta utav alla grejer i den nya lägenheten. Därför tillbringade vi natten här. Melvin hade varit hos sin mormor hela dagen och när han kom hit kändes det som en lättnad. Nog hade man saknat den lille mannen. Men på något sätt var han väldigt förändrad i sitt beteende. Han var jätte mammig och när jag hade han i sängen började han storgråta och ropade "mamamamama". Det låter precis som mamma och han slutade inte förrän Sandra kom. Han försöker nu även härma med munnen och ljud det vi säger till honom, eller iaf mamma och pappa. När vi skulle lägga honom började han storgråta och vi fick testa med både vagnen och hans egen säng. Inget fungerade och tiden gick. Det slutade med att vi gav honom lite mer gröt och sedan fick han ligga mellan oss på natten. Den natten sov man inte speciellt bra så man var rejält trött på lördagsmorgonen.

På lördagsmorgonen var humöret inte på topp och jag var ganska otrevlig, något jag ångrar nu. Men när man är stressad och känner att man har mycket att göra blir det så, går inte att hjälpa. Men efter en lång dusch, vi har numera hur mycket varmvatten som helst, vaknade man till och kunde börja dagen. Det började med att jag hämtade mamma, pappa och nicke. Vi lastade in den nya tvättmaskinen, som jag haft på förvaring hemma hos dom, åkte och hämtade ett släp och kärde in mot stan. Där började vi packa släpet medan vi väntade på de starka grabbarna som strax skulle anlända. De droppade in en efter en och tillslut var hela flytt-teamet där. Teamet bestod av Robin K, Robin G och Bibbe. Man märkte direkt att de var vana vid att lyfta tunga grejer efter X antal timmar på gymmet. Jag, med 2 gympass i bagaget, lyckades hålla jämna steg (tror jag?! Ni får invända annars!). Eftersom det bara var de tunga sakerna kvar gick det ganska snabbt och efter 2 timmar var det bara lite småplock kvar. Då tackade grabbarna för sig för de skulle hinna med systemet också, det var de förtjänta av! Efter att Melvins morfar tapetserat klart och farfar, farmor och Sandra städat klart den gamla lägenheten begav vi oss till den nya. Där var det montering av soffan, skrivbordet, byrån och tvättmaskinen. Och givetvis alla kartonger som skulle packas upp. Vi fick upp mycket av sakerna och när vi avslutade dagen var det mest småplock kvar. Alla var rejält hungriga och humöret var inte på topp så därför gick alla varsitt håll och åt. Vi åt kinamat och det var hur gott som helst. Sedan blev det ännu en jobbig läggning med Melvin. Man tycker så synd om honom för han är jättetrött men kan inte slappna av. Det är som sagt en stor omställning och jag hoppas det släpper snart men han är en sån duktig kille så det ska nog inte bli några problem. Men efter en stund gick det. Sandra och jag kopplade in teven och datorn men insåg snabbt att vi inte orkade med allt längre utan gick och la oss.

Idag började vi dagen med att röja lite och sedan åkte vi ut till massa olika affärer och inhandlade lite grejer till lägenheten. Grejer som var nödvändiga och inget roligt. Sedan blev vi bjudna på mat av Melles mormor och morfar. Efter mat där åkte allesammans hit och fixade en massa. Det var monteringen av tvättmaskinen som var bäst, har tvättat 3 maskiner och det är underbart! Slippa gå till tvättstugan med massvis med tvätt en gång i veckan, UNDERBART! Tvättar hellre 2 maskiner om dagen än 14 maskiner en gång i veckan. Sedan satte vi upp lampor, blommor och plockade upp ännu mera kartonger. Så nu känns det som ett hem! Jag och Sandra älskar det och Molly kommer in i det mer och mer. Den enda som återstår är nog Melvin, men det kommer så småningom det är jag övertygad om. Sedan gick allihopa och vi kunde mysa lite själva med Melvin. Det var välbehövligt för vi har inte sett den lilla killen så mycket i helgen och det känns inte bra alls. Efter lite bus var det dags för gröt och sedan gick jag och Melvin in för att leka lite innan det var sängdags. Det var så skönt att gå lite ensam tid med honom men när det var sovdags började han skrika. Därför tog jag honom till vår säng där vi gosade 10 minuter innan han somnade. Sedan bar Sandra in honom i hans säng där han fortfarande ligger och sover. Han har ett eget rum nu och det blev mycket fint. Ska bara upp gardiner så blir det mycket bättre. Sedan får vi se vad dom säger om tapeten om de inte vill byta gör vi om själva. För det är nog tänkt att vi ska göra om sovrummen och hallen så småningom. Skönt att Sandra arbetar i en färgbutik, haha.

Nu har vi plockat iordning ännu mer och det som återstår i lägenheten är att sätta upp gardiner, en lampa och en fläkt sen är det inte mycket mer, skönt! Dessutom är minneskortet på kameran full så den ska gås igenom och det gör vi förhoppningsvis imorgon. Sedan får det bli lite bilder på lägenheten när den är klar!

Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon ska jag, Sandra och Melvin mysa hela dagen. Ha det bra och godnatt!

Skulle även vilja tacka alla som hjälpte till vid flytten, även Emmelie och Rasmus  som också hjälpt till. Utan er alla hade det inte gått så smidigt! Tack ska ni ha!

RSS 2.0