Lördag!

Idag är det lördag (jaså, tänker ni). Vi ska snart röra på oss, jag ska spela fotboll och Sandra ska hem till sin kompis. Underbart väder ute vilket är perfekt för en barnvagnspromenad. Så det kommer dem nog göra.

Ikväll blir det mys med lite smått&gott framför teven. Ska bli otroligt skönt att vara hemma en kväll och bara ta det lugnt. Nu ska det bytas blöja på Melvin sen blir det avfärd.

Jag önskar er en trevlig helg!

Match ikväll!

Nu ska jag iväg och kolla på hockey tillsammans med rävarna och morbror Rasmus. Det ska bli sjukt kul då jag inte tittat på länge. Dock är väl nackdelen att man lämnar Sandra och Melvin ensamma en fredagskväll! Men de har faktiskt överseende med detta. Lägger upp lite bilder senare!

Ni kan gå in på Karlskrona hockeys hemsida som ni finner här om ni vill följa matchen direkt.

Matdags - godare idag?

Nu har jag pluggat sen 11-tiden och Sandra och Melvin har varit på en lång promenad. Det är superhärligt väder ute. Dock har jag fått vara inne och inte alls kunnat njuta. Men nu är jag klar med arbetet och nu återstår det bara att söka sommarjobb. Fast först är det laga mat som gäller. Förhoppningsvis blir det godare idag, men det tror jag då det är tacos på schemat - utan tidsbrist!

Mitt första collage!


Kan man verkligen äta det här?

Då lider dagen mot sitt slut och jag får faktiskt säga att det har varit en väldigt bra dag för min del. Jag började dagen med att plugga från 10.00 till 14.00 sedan var det matlagning. Sandra och jag misslyckas sällan med vår mat, men idag blev allt verkligen kaos! Vi skulle göra kassler med ost i ugnen, det blev verkligen inte gott alls. Den fick stå alldeles för länge i ugnen så den blev alldeles torr och ganska äcklig. Potatisen fick inte koka färdigt och Sandra försökte dölja det med massa grillkrydda och mjölk, vilket inte lyckades så bra. Till detta var det champinjonstuvning som jag skulle stå för. Den blev helt bränd och smakade inte lika gott som den brukar. Kanske inte var läge att göra denna rätten när man är stressad, jag skulle nämligen iväg och döma. Det hela slutade med att jag tvingade i mig lite mat för att sedan åka förbi mcdonalds för att ta 2 cheeseburgare för att mätta magen.

Nyss hemkommen efter matchen sitter jag och gör ett collage med bilder. Tänkte göra det färdigt och sen sova. Melvin har varit lite svår att få att sova idag igen så Sandra är trött då hon brukar sova någon timme på eftermiddagen/kvällen. Så nu ska jag sova! Godnatt på er!


Vill du vara vaken?

Nu sitter man här hur trött som helst och funderar över dagen som gått. Känns som alla andra dagar, man stiger upp och inser snabbt att det kommer ta lång tid att göra sig iordning. Kollar klockan, givetvis står den på 12:15 när man är klar. Inser att hela förmiddagen gått och så springer tiden iväg.

Efter jag varit i skolan kom pappa på besök. Alltid roligt när han kommer och han tyckte Melvin har blivit så stor. Det har han ju också, födelsevikten + ett kilo. Sedan kom Sandras föräldrar och hälsade på. Morfar Kalle ville lämna Melvins adidasdress som han fixat iordning. Kanon fin blev den måste jag säga.



Med sina adidasskor han fick av rävarna kommer denna bli kanon!

Melvin i sin nya mössa!

Melvin är för dagen väldigt gnällig, han har vägrat sova sedan klockan 16.00 idag. Vi sitter med han så han somnar och lägger sedan ner han i sin säng. 10 minuter senare vaknar han och skriker. Vi har nog testat det mesta för att göra så han sover men han vill verkligen inte. Ingen som har något bra knep på en såhär liten kille, dela gärna med er.

Nu ska jag kolla på tv en stund för att sedan sova, är som sagt alldeles för trött för att vara vaken. Godnatt på er!

Nämen, vad roligt!

Händelsen jag ville berätta om igår var att jag fick ett lustigt telefonsamtal igår. Jag försökte med att få melvin att sova då det ringer i min mobil. Jag svarar och blev förvånad när det var Jessica från expressen. Hon förklarade att Marcus Birro hade skrivit en krönika om pappabloggar och att hon ville intervjua mig. Självklart svarade jag och blev alldeles till mig. Jag tycker det är kanon att det finns pappabloggar att läsa, för man känner igen sig i så mycket som dem skriver.

Det finns en kort artikel här eller köper ni expressen för att se hela artikeln. Marcus Birros krönika hittar ni här! 

Sandra och Melvin har promenerat iväg med kompisar till Sandra. Jag ska göra mig iordning för skola. Dessutom måste jag även köpa expressen, ska bli roligt att se vad som skrivits. Trodde aldrig jag skulle vara med i en så stor tidning men det känns hur bra som helst.

Kommer hem efter 16.00 idag och då ska jag visa Melvin artikeln, han kommer bli stolt. Inte ens 1 månad är han och har redan gjort debut i expressen. Det är stort!

Det händer grejer!

Nu har jag precis sprungit och sparkat på en boll i en och en halv timme. Men gud vad skönt det är när det är över. Nu tänkte jag slänga i mig ett par mackor för att sedan gå och lägga mig i sängen för att kolla på fotbollen på tv6.

Annars så är det saker på G. Med stort G verkligen. Mer kan jag inte avslöja ikväll utan det får tiden utvisa. Men det kommer jag skriva mer om imorgon!


När Melvin endast var en dag gammal! Tiden går fort!

Melvin, nu planar det ut!

Vilken härlig dag detta har varit. Vaknade upp till en klarblå himmel och en liten kille som låg och småpratade för sig själv. Ruskade snabbt av mig tröttheten för att äta frukost för idag var det BVC för hela slanten.

Melvin blir en månad på torsdag och det var dags för lite utvärdering och vägning. Idag vägde han 4 280 gr. Innan har hans viktkurva gått nästan spikrakt uppåt men idag började den plana ut. Så förhoppningsvis planar det ut ordentligt för annars växer han ur alla sina fina kläder alldeles för fort. Storlek 50 börjar bli för smått och han går nu i strl 56. Något som var väldigt pösigt för någon vecka sen.

Utvärderingen fungerade fint, han kan följa saker med blicken nu. Distriksläkaren tycker han är så snäll för han skriker aldrig när han är däruppe. Det gör han knappt hemma heller, förutom när han vill ha mat. Förklaringen kan vara att både jag och Sandra är så lugna.

Efter besöket tog jag och Sandra med Melvin på stan en runda. Där hittade vi en mössa som blev jätte fin på honom. En nästan likadan mössa fanns på Polarn & Pyret, men kostade 3 gånger så mycket. Resonerade vi fel som valde att köpa den billigare mössan till honom? Det tycker iallafall inte jag.

Sedan gick vi en promenad i det underbara vädret. Har verkligen varit sådär våraktigt idag. Så jag fick äran att köra den förträffliga barnvagnen som är helt underbar att köra. Det är så mysigt att komma ut och bara gå och prata. Slippa all stress och koppla bort allt för en stund.


Man får turas om att köra!















Lilleman ligger och har det så mysigt med snuttefilten! Riktigt ombäddad där nere i sängen

Efter denna lilla utflykt så passade vi på att städa också. När det är städdags och mattorna läggs undan är Molly snabbt framme.

Det är klart Molly ska gosa i den sköna mattan!

Nu ska jag faktiskt bege mig och träna. Vi hörs!


Efterlysning!

När jag skulle äta ballerinakex idag fick jag en ytterst märklig syn. Ni vet den mjuka chokladen, mellan de 2 halvorna, var borta! Någon hade alltså ätit upp den mjuka chokladen, satt ihop de två halvorna och lagt tillbaka kexen i påsen. Det finns 2 stycken misstänkta i nuläget. Den ena har erkänt brottet och den andra personen väntar jag på. Han/Hon ska vara så ärlig att säga som det är. Så vi får se om någon stiger fram!

Annars har det inte hänt så mycket. Igår dömde jag hockey och idag har jag inte gjort något speciellt. Sandra har varit hos sin mormor idag så jag har varit ensam vilket var ganska trist.

Imorgon ska vi till BVC där vi ska göra en utvärdering av Melvin. Ska försöka ta lite kort så att ni med får njuta av morgondagen. Nu blir det snart sängen.

Ikväll har jag även kollat på lgsports där matchen mellan KHK och Mjölby sändes. KHK vann med 1-0 så de är vidare i kvalet mot Allsvenskan! Ska försöka få tag i biljetter så att jag kan se matchen!

Nu ska jag kolla Sveriges värsta bilförare sen drar jag mig tillbaka. Godnatt!

Vad är detta för skit?

När man vill ha en lugn hemmakväll framför teven en lördag sänds det bara massa skit! Melodifestivalen, hur hög klass håller den? Jag menar, är det lördagsunderhållning? Nej, sänd lite sevärda filmer istället.

Idag har dagen som vanligt gått jätte snabbt. Jag har bara gått och väntat på att jag skulle spela fotboll och det gick väl som det gick. Sedan var jag hemma vid 8-tiden och då var det nästan sovtajm. Sandra har nog sovit sen klockan 9 nu. Jag kollade faktiskt på barca - espanyol för att få tiden att gå.

Nu ska jag nog kolla en film sen blir det sova. Godnatt!

Nämen har du sett på maken?

När vi hade handlat idag så fick vi oss en ytterst märklig syn. En kille som var ute och gick med sin katt. Alltså han gick verkligen med katten! Katten hängde på hans axel och bakom nacken och såg väldigt nöjd ut! Jag trodde inte mina ögon och det såg väldigt komiskt ut.

Det här med att handla är en väldigt komplicerad grej att utföra. När man har handlat en sisådär 6 kassar proppade med varor ska man transportera dem från bilen och sedan upp 3 trappor som är grymma att gå i. Nu när vi har Melvin ska vi även upp med honom och fixa barnvagnen och allt det där. Så först gick jag upp med 4 kassar och lille Melvin. Sandra tog lite annat. Jag ställde allt utanför dörren för att Sandra skulle ta in det för jag skulle hämta de två tyngsta kassarna. När jag kommer upp med dem ser jag att Molly smiter, så Sandra sätter fart efter henne. Som tur är bor vi på nästa högsta våningen och Molly sprang upp så där blev hon fast. Jag bär in grejerna och Sandra tar Molly. Sedan springer jag ner för att flytta bilen. För utanför oss får man inte stå mer än 2 timmar. Jag kör och letar parkering och ser en. Tror ni inte en annan bil kör in och snor min parkering?! Jag som var dösvettig blev arg och sur! Körde snabbt därifrån för att leta en ny parkering och hittade en till slut. Detta var lika jobbigt som att köra ett innebandypass med BTH. Usch ja.

Nu blir det sängen och kolla tv! take care!

Melvins fredag!

Inatt har jag lekt djävul, har vaknat en gång i timmen för att jag vill äta. Ibland kan det också vara roligt att reta mamma och pappa. Fast jag får lite skuldkänslor när jag ser hur trött mamma blir, jag får ju trots allt god mat av henne. Får nog skärpa mig lite.

Sedan tog pappa med mig på en promenad. Vi skulle tydligen gå ner till hans förra jobb. Lite roligt att se hans arbetskamrater och det var väldigt trevligt. Sedan mötte vi mamma och åkte till hennes förra jobb också. Där jobbar ju moster och pappa försökte säga att han var där själv. Men nej då, moster fick syn på mig och skulle prata bebis-språk. Du ser ju bara löjlig ut inför alla dessa människor tänkte jag och försökte sova.

Sedan satte mamma och pappa mig i bilen och körde. Då fick jag syn på den härligaste skylten i stan. Vi skulle till babyproffsen! Jag älskar verkligen att shoppa i den affären! Jag såg att mamma och pappa köpte en musikmobil till mig. Jag låtsades att jag sov men jag såg allt vad de köpte.

När vi var hemma var det dags för mamma och pappa att visa mig vad de köpt. Va fan, jag var ju tvungen att låtsas bli överraskad! Men dem köpte det och jag log inombords. Men när jag låg och åt innan jag skulle sova så ser jag att katten vill leka med min mobil. Så jag tog ett kort på henne. Hon är så nyfiken och ska kolla på allt men det är bara roligt för syrran är så söt!

Här är syrran när hon ska undersöka min mobil, jag lyckades få med henne på bild!


Här är den utan syrran!

Nej nu ska jag sova lite för det tar på krafterna att fota! Vi hörs!

Just det ja!


En annan trevlig sak är att vi köpt ny tv. Den vi köpte från början av elgiganten krånglade väldigt mycket och efter 4 inlämningar fick vi köpa en annan tv med pengarna tillgodo. Så vi kör på en LG nu istället och hittils är jag blixternöjd!


Får hoppas denna tv klarar sig bättre!

En läsare efterfrågade länken till Lattepappans blogg där omröstningen "Sveriges bästa mamma/pappablogg" finns. Länken hittar du här!
Dock kan tilläggas att jag återigen halkat ner till andraplatsen och hejaabbe har gått om. En mycket bra blogg som återtagit förstaplatsen och har ni inte läst den kan ni kika in den.

Nu kastar jag in handduken för ikväll! Godnatt!

Dålig uppdatering!

Det har som sagt varit lite dålig uppdatering på sistone. Har haft lite att göra med skolan så bloggen har blivit drabbad. Men nu är jag här igen.

Ni kanske undrar vad Melvin har sysslat med de senaste dagarna. Inte alls mycket, det är som vanligt. Fast han har också varit på sitt första kalas. Då ska man givetvis klä upp sig, och det var något han gjorde. Han valde ut sina kläder själv och det är inte fy skam.

När det är kalas är det fluga som gäller!

Sedan har han besökt BVC (barnavårdscentralen) för vägning. Han väger nu 4 kilo den tappre lille hjälten. Så mammas hemlagade mat är det i varje fall inget fel på. Melvin sover nu också i våran säng ibland. Något som är väldigt mysigt att vakna till på morgonen. Det första man ser är den lille charmören ligga och snusa i sängen bredvid.

2 slagna hjältar, trötta efter dagens bravader!

Mer har jag inte att förtälja ikväll, utan återkommer imorgon. Passar på att lägga upp lite bilder.


Syskonkärlek?


Sandra och Melvin, 2 av mina älsklingar!


Blöjbyte eller bara sovtajm?

Filmen!

Min första "film", vi får hoppas att jag blir lite bättre i framtiden. Men det kanske tar sig!

Enjoy!
 

Nu tror jag den ska fungera som den ska!

Rävarna!

Idag fick vi besök av rävarna. Jo, det är sant. Dem kallar sig faktiskt så. Det stod till och med på kortet vi fick. Robin är min klasskamrat och Räven är hans flickvän. Så de kallar sitt hem för "rävboet" och därav blir de rävarna. Iaf var det väldigt trevligt. Dock är de väldigt dåliga på att fika, något som jag och Sandra är mycket duktiga på.


Jag har tänkt att köpa ett par adidasskor till Melle men det slipper jag för tillfället. För Melvin fick faktiskt ett par skor av rävarna. De var alldeles underbara (ja nu pratar jag om skorna men rävarna är också fina).

Tack så hemskt mycket! Helt underbara!

Rävarna ser så lyckliga ut, man skulle kunna tro att det var deras barn för de var så duktiga med honom!

Nu håller jag på med en film som jag tänkte lägga upp på bloggen om den blir lyckad! Så vi får se. Återkommer med den senare!


En dag från Melvins ögon!

Dagen börjar runt klockan 6. Jag ligger och stirrar i taket en stund för att sedan börja gny så att mina curlingföräldrar fattar att jag vill ha mat. Jag äter och ligger och myser med mamma en stund. Sedan somnar jag om till det är dags för lunch. Då vill farsan alltid lika bredvid mig i sängen så att han ska få sovmorgon. Tror han att han har semester?

Vid lunchtid äter jag lite sen är jag vaken en stund. Då brukar det vara lite gasigt i magen och blöjbyte är ett faktum. Är det pappa som byter på mig kan jag knappast hålla mig. Så fort han vänder sig om och inte ser pinkar jag för allt jag är värd. Enbart för att retas med pappa. Då brukar han alltid ropa på mamma som får komma och styra upp situationen med sin assistans. Idag satte jag nytt rekord! Jag lyckades inte bara med att skvätta på mina rena kläder, jag lyckades också denna gång träffa gardinerna. Det börjar ta sig tänker jag och blir lugn som tusan. Efter det lite sömn.

Vid 6-tiden brukar pappa åka iväg, jag vet inte vad han gör men jag tror han tränar fotboll eller nåt. Så fort han åker blir mamma glad och det blir jag med för det är så tyst och skönt utan honom. Då brukar jag mysa så mycket med mamma som möjligt. När sedan pappa kommer hem tror han att han ska få gosa med mig. Trodde han ja, efter några minuter vill jag ha mat och därför gnyr jag lite tills jag får som jag vill. Då får jag krypa upp i mammas famn och se pappa bli besviken över att inte få gosa. Hans min är priceless!

När alla bra tv-program är på teven så är jag som mest vaken. Jag vill inte missa serier som Gossip Girl och Trollkarlens hemligheter. Nej, det ska börjas i tid säger mamma så jag hakar nog på trenden. Pappa tjatar hela tiden om fotbollsskor men jag låtsas att jag inte kan gå och därför köper han inga till mig. Måste dock tänka ut ett nytt sätt att göra så att han inte köper fotbollsskor till mig, någon gång måste jag ju ta mina första steg.

Sedan somnar jag om och drömmer om de goda middagarna mamma serverar. Då blir jag hungrig och vaknar några gånger per natt och äter. För det är ju himmelskt gott.


Såhär ser en typisk dag ut för Melvin. Nu ska jag hämta tvätten för att sedan sova några timmar. Godnatt på er!
Mvh Studentfarsan

Blöjbytesunderhållning!

Det här med blöjbyten är faktiskt alltid underhållande, man vet aldrig vad som kommer att hända. Idag tex hade jag tagit väck den gamla blöjan för att ta upp den nya. När jag reser mig upp ser jag en vattenstråle som inte är av denna värld. Rakt på gardinen och sedan på hans nya kläder. Ajajaj, men vi har tvättstugan idag så det är lugnt.

Vilken underhållning, kanske kan spelas in och sändas på en fredagskväll på 4:an. Ungefär samma  klass som det är på underhållningen på 4:an i nuläget....

Tjolahopp!

Måndag redan, tiden går alldeles för snabbt. Jag hinner knappt sätta mig vid datorn längre. Jag tänker inte sitta och be om ursäkt, snarare att ha förståelse för en småbarnsförälder. Det är kämpigt att ha en liten och inte mycket tid över till annat. Men det är guld värt!

Idag har vi besök så nu ska jag nog slita mig från datorn strax. Vi ses!

Vilken överraskning!

Nu har jag kommit hem och ätit lite. Döm av min förvåning när jag gått upp på första platsen i "Sveriges bästa mamma/pappablogg" som lattepappan har. Hade aldrig klarat det utan er läsare, men det är drygt en månad kvar att rösta.

Nu ska vi bada Melvin och sen blir det mys i soffan. Jag vill kolla på fotboll medan Sandra vill kolla på melodifestivalen. Eftersom vi bara har en tv just nu blir det nog melodifestivalen. Markoolio är ju med så varför inte?

Alla godsaker kommer nog vara slut ikväll om jag känner oss rätt. Men vad gör det? Det är faktiskt lördag.


Morfar K-G hemma hos Sandras momor. Craft(ig)?

Alla hjärtans dag!

Det är roligt det här med alla hjärtans dag. Nuförtiden är det bara till för att vi ska konsumera mer. Men det är ändå en rolig grej.

Jag som inte brukar ge Sandra allt för mycket, och allt som oftast inte visar den uppskattningen som jag kanske borde göra, tog idag tillfället i akt och gick ut på stan. Första stoppet var torget där det inhandlades 10 röda rosor! Sedan bar det av till konditioriet för att köpa 2 "hjärtekakor". Jag tänkte att frukost ska hon ha också så jag gick och köpte frallor. Inne i butiken kunde jag inte undgå semlorna som stod där och skrek att de ville bli uppätna. Självklart en Ben & Jerry glass också.

Massa godsaker!

Hjärtekakor och frallor!

Är inte röda rosor fina?

Sedan gjorde jag det lite fint i köket och hon blev så glad. Det var bra att jag lyckades pricka rätt. Så idag är hennes humör på topp. Vilket känns bra eftersom Melvin hade det lite tufft igår. Från 19.00-23.20 skrek han som en galning. Jag var som sagt och spelade poker men fick komma hem för att avlasta Sandra. Dock var klockan 22.40 då så jag hann inte vara med så mycket. Men han lyckades till slut somna. Stackars killen, han var alldeles övertrött.

Nu ska jag iväg och döma! Ha en fortsatt trevlig lördag!

Sveriges bästa mamma/pappablogg!

Omröstningen går ju finemang, med en månad kvar ligger jag endast två röster efter ettan. Ville bara passa på att tacka alla som röstat på mig. Tävlingen avslutas den 10:e Mars. Har ni missat att rösta på mig eller någon annan blogg så kan ni göra det här!

Tack för ert stöd!

Ps. Plats 1 vinner inträde till Skansen i vår huvudstad Stockholm. I priset ingår även övernattning på hotell. Så det är värt att kämpa på! Ds.

Jag är härmed Melvins pappa!

Yes, nu är papprena påskrivna och klara. Jag är nu Melvins pappa! Vad skönt. Men det har jag iofs vetat hela tiden och det var bara en formalitet att skriva på dem.

Var ute och gick en lååång runda med barnvagnen idag. Som vanligt blir det bråk om vem som ska köra. "Nu vill jag ha den." "Nej nu har jag den."  Men det löser sig väl. Sandra har tyvärr kameran så jag kan inte lägga upp någon bild på vår lilla utflykt.

Planerna för kvällen är att jag ska iväg och spela poker. Var grymt längesen och det ska bli så kul. Får hoppas det går bra.

Sen är det alla hjärtans dag imorgon. Sandra har tjatat om det i en vecka nu men jag vet inte vad jag ska göra. Dålig fantasi som man har kan detta bli tufft. Men ska nog göra det bästa av situationen då jag är iväg nästan hela morgondagen.

Vi hörs!


Bild från Pokerverdict


Vi skippar nog denna!

Vad skönt att äntligen få slå sig till ro. Har haft fullt upp från det att jag vaknade tills nu.

Hälsade på min mormor idag. Hon hade längtat efter att få träffa lille Melle. Så det var skönt att komma dit en runda.

Kollade på blocket igårkväll och där fick jag se en lägenhet. Så vi skickade ett mail och idag fick vi titta på den. Så full fart från mormor till stan för att kolla. Dock levde den inte upp till förväntningarna och vi skippar nog den.

Melvin har börjat bli väldigt stark i sin nacke. När han är hungrig trycker han med benen och pressar sin nacke hårt bakåt. Fortsätter det såhär kommer han gå inom en månad. Nej, det får vi inte hoppas han gör. Det får ta den tid det tar.

Men ack så skönt det är att sätta sig ner och få lite egentid såhär på kvällen. Men ska snart sova för jag ska skriva på papper på familjerätten imorgon. Att jag är Melvins pappa, som jag verkligen hoppas jag är. Haha. Nog om det, nu önskar jag er en trevlig kväll!

Svaren på frågorna!

Har en enda simpel fråga, hur kommer det sig att du och din tjej skaffade barn så tidigt?
Det beror på hur man definerar "tidigt". Jag känner mig inte speciellt ung. Nuförtiden finns det fler och fler "unga föräldrar" men jag är gammal om man jämför med dem. Jag ser mig själv som vuxen då jag kan göra vad jag känner för. Jag får gå ut på puben, köra bil och gå på systemet. Nu passar det så bra att vi fick Melvin då jag pluggar och tillbringar mer tid hemma än jag hade gjort om jag jobbat.

Vad var din första reaktion när Sandra berättade att hon var gravid? :)
Det finns faktiskt förklarat i ett inlägg jag skrev för länge sen. Den hittar ni här! 

Är ni förlovade?
Ja det är vi. Sedan april 2007, snart 2 år alltså.

Hur länge har du och Sandra varit tillsammans och vad var din första reaktion när Sandra berättade att hon var gravid?
Ungefär 6,5 år och svaret på den andra frågan hittar du alltså här!

Tar ni hand om Melvin lika mycket?
Nej får jag faktiskt säga på denna fråga. Eftersom Melvin är bunden till Sandra angående amning så blir det naturligt att hon tar hand om han mer. Byta blöja kan jag göra men där brukar vi turas om. Idag var Sandra på stan tex och då var jag med Melvin. När han är vaken brukar jag sitta i soffan och gosa med honom också så jag träffar honom också. Dock sover han mycket så det är faktiskt mest amning eller byta blöja som uppehåller hans vakna tid.

Hur träffades du och sandra? och svara helst inte så kort, vill ha en liten berättelse här:)
Vi började faktiskt prata genom msn och lunarstorm. Min vän var tillsammans med Sandras syster så det föll sig faktiskt naturligt. När jag spelade TV-pucken smsade vi som galningar och sedan var det dags att träffas IRL. Min första tanke om henne var att hon var så himla kort. 158 cm över marken, på bilderna såg hon längre ut. Men ack så underbar hon var.

vart bor ni någonstans? hade du tänkt att vara pappaledig någonting? beskriv känslan när du såg melvin första gången? var du rädd på förlossningen?
Vi bor i karlskrona. Jag ska inte vara pappaledig någonting utan jag sparar de dagarna jag måste ha och sen ger jag mina andra dagar till Sandra. Då jag pluggar nu kan jag inte ta ut pappadagarna ändå.
Jag hatar allt som har med blod och dylikt att göra men under förlossningen glömde jag bort allt det. Fick dock lägga mig ner en stund då hela världen tycktes snurra. Men det gick finemang.
När Melvin kom ut såg jag bara ryggen på honom så jag hade inget aning vilket kön det var. När Sandra frågar vad det blev så vänder dem honom om och då utbrister jag; det blev en snopp! Då var det mitt lyckligaste ögonblick någonsin. Jag var så stolt, både över Melvin och Sandra. En helt underbar känsla som måste upplevas för att förstå.

pluggar sandra oxå på högskola? hur får ni ekonomin att gå ihop med tanke på att du förmodligen har en maxinkomst på 7820 eller nåt?
Sandra har jobbat innan och inte läst på högskola.
Den summan du skriver räcker och blir över. Eftersom vi inte har alltför många räkningar varje månad så räcker det gott och väl. Sedan får ju Sandra föräldrapenning också så vi klarar oss. Skulle det krisa någon månad finns det pengar sparade sen innan.

Var Melvin planerad? hur gamla är ni :)?
Nej, det var han inte. Sandra fyller 22 och jag fyller 21 i år.

Har du aldrig blivit orolig att du skulle bli en bra pappa o så ?
Orolig för att bli en bra pappa? Jag tolkar frågan såhär: Har du aldrig blivit orolig för att du skulle bli pappa?
Nej det har jag aldrig varit. Jag älskar barn såpass mycket och jag har bekanta som vi skulle kunna fråga om råd om det behövs. Jag känner verkligen stöd från farmor/farfar och mormor/morfar, tror det är viktigt då har man stöd om det skulle behövas. Så det är oerhört skönt att känna det stödet från dem.

Då tackar jag för denna gång!

Lektionen inställd!

Satte mig ner vid datorn för att kolla om vi hade lektion idag. Givetvis hade vi inte det så det blir ingen skola idag. Lektionen blev flyttad till imorgon mellan 15.00-18.00. Den kan jag inte gå på då jag tränar imorgon. Så nu är jag "ledig" tills imorgon.

Skönt, för idag väntas det besök från Sandras faster. Så jag ska ta det lite lugnt här hemma. Känns skönt då jag knappt kan gå för jag har sån träningsvärk sen igår.

Melvin ligger och sover men det är väl snart matdags för honom. Så nu ska jag passa på att göra mig iordning.

Har du en fråga till mig? Kommentera i frågestundsinlägget.

The Pinks - Marie

Satt och kikade runt på youtube och fann ett roligt filmklipp, eller en låt är det iofs. När jag jobbade innan jag började plugga hade jag en arbetskamrat som hette Marie. Jag kunde bara frasen "Marie, Maaaaarie", och jag kunde inte komma på vilken låt det var.

Men nu har jag hittat den! The Pinks - Marie var det. Så jag gick in på Wikipedia för att fräscha upp allmänbildningen. Om The Pinks står det såhär, citerat från wikipedia "The Pinks betyder "de rosa" och när de uppträdde hade de rosa kläder på sig."

En strålande förklaring där faktiskt. Men nu lägger jag in den och sen blir det sängen för min del.




Marie, om du läser bloggen nu så vet du att det inte var jag som kom på denna låt.

Godnatt allesammans och har du en fråga, kommentera då frågestunden.

Frågestund!

Ställ din fråga i detta inlägg!

Kommer även svara på de frågor som kom in till förra frågestunden.

Svarar imorgon någon gång!

Livet är underbart!

Till sist fick jag sätta mig och koppla av i några minuter, undebart!

Idag skrev jag min tenta och jag var blixtertrött när klockan ringde 06:45. Orkade knappt stiga upp ur sängen imorse men hade viktiga saker så jag var ju faktiskt tvungen. Hursomhelst kändes det som tentan gick riktigt bra och klarar jag inte den blir jag grymt besviken!

Sedan var det hemfärd för Sandras kusin och hennes mamma skulle komma på besök. Så där hade vi trevligt en stund.

Sedan vid 4-tiden ringer det på dörren och döm om min förvåning när morbror och mormor står utanför dörren. Jag som var jätte trött somnade i soffan och kände mig jätte dum efter sen. Men men, vad ska man göra?!

Jag har hunnit med att träna lite också. Idag var det grymt jobbigt, vi sprang hela träningen. Men det är ändå så oerhört skönt nu efter.

Livet är helt underbart efter man skrivit en tenta. En sån oerhörd lättnad och man njuter av varje andetag.

Jag njuter så mycket att vi kör en frågestund.!


Tentadags!

Nu ska jag till skolan och skriva tentan. Det jag skulle göra här var att tipsa er om att bilden vi tog igår är ute på nätet. Den hittar ni här

Vi hörs lite senare!

Dagens roligaste grejer avklarade!

Ja, då var de roliga grejerna vi skulle göra idag avklarade. Känns lite tråkigt för nu är det plugga som gäller hela dagen. Men det är bara plugg idag med så jag får ta det.

Uppe på BVC vägde vi Melvin. Jag tippade 3 520 gram, vilket var fel! Hans vikt var 3 570 gr så det var iaf i närheten av min gissning. Han har alltså gått upp 270 gram på 6 dagar. Han går alltså upp 45 gram/dag i snitt. Det kommer kanske bli en stark liten pojk. Ska nog introducera styrketräning när han kan gå. Det är väl lagom tid att börja? Skämt åsido, det känns bra att han går upp i vikt och mår bra.

Sedan bar det av till sjukhuset för att fotas till tidningarna. Korten såg ut att bli bra iallafall så vi får se om vi kanske köper kortet också. Det återstår att se dock, finns en sida med alla bilderna och så fort vår bild har kommit upp länkar jag till den.

Nu äter Melvin och jag ska sätta mig och plugga. Återkommer senare!


Kläder från farmor den här gången!

07.30!

Nu är vi i full fart med att göra oss iordning, eller rättare sagt göra Melle iordning för dagen. Vi ställde klockan på halv 8 för att hinna till klockan 11. Nu är det 1 timme och 10 minuter kvar så vi får se om vi klarar det utan att komma försent denna gången.


Nu har han ätit och jag ska byta blöja och sätta på han fina kläder. Nu känner jag stressen komma krypandes, dags att skynda sig på lite.


Take Care!


Boring!

Usch, denna helg har nog varit den sämsta på länge. Bara massa tråkigt plugg tycker jag. Längtar tills tisdag då jag gjort tentan så jag kan börja njuta av livet lite igen. Får knappt träffa min lilla fina gosse! Det känns tungt, för det är verkligen supermysigt. Iofs har vi myst i ungefär 2 timmar framför teven nu men jag vill mysa så mycket som möjligt.

Imorgon är det en hektisk dag. Den börjar med att vi ska upp till BVC och väga Melle. Sedan ska vi köra direkt och ta kort som ska in i tidningen. Sedan bär det av hemåt igen för att plugga.

Jag hade tänkt att dra igång en frågestund under morgondagen, den blev ju inställd för att vi skulle åka in till förlossningen. Men vi får se hur det blir där.

Omröstningen på lattepappans blogg går bra nu. Innan låg jag 105 röster efter nu är det bara 58, så det tar sig! Blir lika glad varje gång någon röstat på mig. Det är mer än 1 månad kvar att rösta så mycket kan hända.

Nu ska vi göra oss iordning för kvällen. Melvin intar nu sitt första av tre mål som han äter på kvällen. Ett vid 22.30-23.00 sedan är det dags kl 00.00 ungefär, för att slutligen äta runt halv 2 tiden. Sedan är det sängen, för alla 4 ( Molly får också vara med i familjen ).

Godnatt på er!


En trött och stolt farsa önskar er godnatt!

Händelsefattig lördag!

Detta måste ha varit den tråkigaste lördagen på länge faktiskt. Dagen började med att vi låg kvar länge i sängen och gosade. Det var iofs mysigt men efter vi käkat frukost gick Sandra och Melvin hem till mormor och morfar. Så jag var själv hemma för att plugga inför tentan jag har på tisdag. När man är student är allt frid och fröjd med lagom studietempo, ända tills det är dags för tentavecka! Då pluggar man väldigt mycket och man hatar skolan. Inte mycket annat bli gjort än just att plugga. Trist värre!

Dagens höjdpunkt var väl ändå när Melvin och Sandra kom hem igen. När man får se sin son igen fylls man utav ett lyckorus. Så vi kollade på melodifestivalen och sedan filmen på fyran. Jag passade på att mysa lite med Melle i soffan. Underbart!

Nu ska jag kasta in handduken! Godnatt!


Far och son i soffan en lördagskväll, kan det bli mysigare?

Vilken dag!

När man inte har barn räcker det att ställa klockan på en timme innan man ska iväg. Med barn sätter man den på 3 timmar och ändå får man stressa. Vi skulle göra kolla Melvins höfter idag på sjukhuset och tänkte att vi hade lagom med tid 3 timmar innan. Sen väcker vi Melvin och ber han äta en timme innan vi ska åka. Han äter lite och vi byter blöja och han somnar. 15 minuter innan vi ska åka vill han ha mat igen så det var bara för Sandra att mata honom. Sedan fick vi byta blöja och sticka. Vilken cirkus det har varit här hemma. Det är roligt att se hur ett barn påverkar så mycket. Det är inte jobbigt på något sätt men man kan inte planera någonting knappt. Det får ta den tid det tar helt enkelt.

Höfterna såg bra ut så vi passade på att gå ner till min mammas jobb. Stolt som hon är skulle hon visa sitt barnbarn för allesammans. Vi skulle bara kika in en snabbis men vi stannade nog en halvtimme. Sedan åkte vi till Sandras jobb och hälsade på. Där var det som vanligt och Feffe fjantade precis som han alltid brukar göra.

Väl hemma var det matdags och disktajm! Vi har sparat disk sen i måndags så Sandra hade att göra medan jag sprang ner till tvättstugan! Nu är allt upphängt och allt är färdigdiskat.

Nu ska jag sätta mig ner och slappa lite, ska bli skönt såhär på fredagskvällen!


Alltid skönt att sova med så fina kläder!


Goodnajt!

Puh, då var träningen avslutad. Idag glömde jag faktiskt inget! Jag tar väl mer ansvar nu när jag blivit pappa, haha.

Har knappt hunnit träffa Melvin och Sandra idag. Förutom när vi badade honom ihop innan träningen. Så nu tänkte jag faktiskt gå och sätta mig med dem i soffan. Får väl gosa med Molly medan Melvin äter.


En stolt morbror på BB!

Badtajm eller var det sovtajm?!

Nu har vi badat Melvin och vilken skön kille han är. En "normal" bebis hade antagligen skrikit eller sprattlat med ben och armar. Men lille Melvin är som sagt inte som alla andra, han lägger sig och sover i badbaljan! Det är allt en charmig liten krabat.

Just nu känns det som man lever i sin egna lilla bubbla och lever ett helt annat liv. Man är lite halvt borta om vad som händer ute i världen och man koncentrerar sig på den lilla familj man nu bildat. Känns underbart!

Nu ska jag iväg på träning, första träningen efter Melvins födelse. Vi hörs senare!

Avdelning svar på tal!

Fick en kommentar nyss som gjorde mig lite sur. Så för att skriva av mig får jag väl ta och svara på den här eftersom "sara" inte lämnat några kontaktuppgifter.

"Sara" skrev:
Hej! Jag hittade din blogg igår och blev stormförtjust direkt. På ett humoristiskt vis beskriver du din lycka över barnet. DOOOCK.. be din tjej gaska upp sig förfan. Hon skriver bara om hur jobbigt allt är. Stackars unge säger jag bara. Ni har fått ett mirakel och hon har bara panik hit och dit för allt som ska ske, alla som ska träffa bebisen.. ÅHHH!

Avdelning svar på tal:
Jag förutsätter att du inte känner Sandra särskilt bra, för isåfall hade du vetat att Sandra älskar barn. Hennes blogg skriver hon faktiskt mest för sig själv. För att kunna gå tillbaka och se hur hon kände sig just då. Detta är en av anledningarna till att hon inte uppdaterar varje dag. 
Det kan också kännas jobbigt för mammorna efter förlossningen men så är inte fallet här. Sandra är glad, lycklig och mår bra. Det hon skriver om att hon är trött är väl ganska normalt efter en förlossning, det är en stor påfrestning för kroppen.  Jag själv är också trött men det är innan man kommer in i detta. Jag tror dock aldrig jag har sett Sandra lyckligare någon gång än som hon är nu.
Det inlägg hon skrev om panik är till viss del en osäkerhet. I 4 dagar hade vi haft Melvin och man lär känna barnet efterhand. Det är klart man blir osäker om det kommer massa folk när inte ens jag och Sandra känner honom. Du är t.ex. ingen bra bilförare efter att ha kört bil 4 gånger. Det är något man växer in i och lär sig därefter, likaså är det med barn

Detta inlägg är inte menat att vara ett surt inlägg utan bara ett svar på tal. Men man kan bli besviken på såna kommentarer där man inte riktigt vet vad man pratar om. I det här fallet känner du nog inte Sandra tillräckligt bra för att skriva en sådan kommentar.

Omröstning!

Ska lägga till en rolig kategori på bloggen och jag behöver din hjälp! Rösta på den du anser bringa dig mest lycka!

<------------------- Rösta i menyn till vänster!

Ännu finare besök!

Idag har jag hunnit med skolan och sedan har jag gjort lite skolarbete. Har även bytt alla Melvins blöjor idag, nu när den äckliga och illaluktande navelsträngen är borta är det fritt fram. Så Sandra har nog några blöjor tillgodo. Men det är faktiskt rätt kul att byta blöja om det inte händer något oväntat. Han har en ovanlig förmåga att så fort man tar bort blöjan lättar han på sina laster. Givetvis händer det att man står ivägen för alla hans laster, men det är sånt som händer.

Sedan har farmor, farfar och farbror varit här. Kändes roligt att de kom för att se hur vi hade det. Sen när de tar med sig lite fika blir det ännu bättre. Farfar är så stolt, han lyser verkligen upp som en sol. Kan tänka om 10 år när han går i pension så gör han allt för Melvin och förhoppningsvis andra barnbarn.

Farbror Niklas med sin brorson!

Kanske skulle köra Melvins dagens outfit, men jag kom på att det blir svårt! Med tanke att diverse saker gör det omöjligt för honom att behålla en enda outfit per dag. Kanske skulle köra dagens outfitar?

Dagens ena outfit, som vi fått av Sandras mormor dvs Melvins gammelmormor! Mycket fin, tack så mycket!

Han har verkligen kläder nu kan jag lova. Vi hade handlat in ett lager och när vi var på BB fylldes det med 4 kassar kläder till. Jag tyckte vi hade mycket kläder men det går verkligen åt. Så det är verkligen bra att ha.

Nu ska jag göra mig iordning för sängen, Melvin ska nog äta lite och sen får vi se om han vill sova.

Ha det bra!

Såg även på Lattepappans blogg att det "bara" är 105 röster upp till den åtråvärda förstaplatsen! Avståndet har krympt och det är mer än en månad kvar, kan vi klättra hela vägen?

Fint besök!

Nu har en dam varit här från MVC och gett oss lite information. Melvin var som vanligt lugn och låg och sov i min famn. Idag bytte jag även blöja på honom vilket för ovanlighetens skull inte var så farligt. Idag bajsade han inte ner hela mig som han gjorde på BB. Så det går bättre och bättre.

Nu ska jag iväg till skolan, ska bli skönt att komma igång nu efter det här lilla uppehållet. Så ska ta tåget om 20 min.

Ni som är nya och kanske inte vet vem jag är finns det länk här eller går ni in i kategorin "vem är jag?" till vänster.

Vi hörs lite senare!

Kommer det bli en liten tjockis?

Vi var som sagt uppe på MVC idag och kollade vikten. Melle var tillbaka på sin födelsevikt redan och det har bara gått 5 dagar. Kan det bli så att han blir en liten tjockis med tjocka kinder? Jag vet inte, det återstår väl att se.

Sedan körde vi premiärrundan med vagnen med. grymt skön att köra alltså! Har aldrig kört en sån skön vagn, den var helt klart värd pengarna. Nu bråkar jag och Sandra om vem som ska köra vagnen för den är så rolig att köra.

Brio Happy, riktigt skön vagn!

Nu ska jag sätta mig ner och plugga resten av kvällen! Vi hörs imorgon då ska jag till skolan och en person från MVC ska komma hit också. Så nu ska jag plugga! Hej!

Vad varmt och mysigt!

Igår la vi oss vid 1-tiden så det var rätt lagom. melvin vaknade vid 7-tiden för att äta lite, efter det var det blöjbyte som gällde sedan lite gos i sängen. Sådär satt jag och myste med han ett tag. Det var så varmt och mysigt och plötsligt blev det ännu varmare. Jag undrade vad han gjorde nu och kände att det började rinna på min mage. Han hade tydligen kissat och det hade läckt ut. Typiskt mig att råka ut för det. Så det var bara att byta blöja igen och byta sängkläder för där kom en stor pöl också. Efter det somnade han så nöjt, jag tror han gjorde det med ett stort leende på läpparna eftersom han kissat ner hela pappa. Så kan det gå.

Nu sover han fortfarande och jag tänkte hoppa in i duschen. vi ska upp till MVC och väga han idag så vi vet att han får tillräckligt med mat. Sedan måste jag sätta mig med juridiken också. Vi hörs senare!

Varvat ner lite!

Nu känner man att kroppen börjar varva ner lite efter den händelserika period som just varit. Jag har fått så många kommentarer så jag vet inte vart jag ska börja. Det får vi väl se.

Idag har det varit rätt lugnt här hemma och det har varit skönt det. Mormor och moster kom på besök och mormor som är så glad över sitt barnbarn hade med sig en snuttefilt till Melle. Jag tycker det är så roligt för Melvin kommer bli hur bortskämt som helst. Kanske är så med första barnbarnet.

Jag tänkte att när man kom hem så skulle det snart bli lite mer rutin på det hela. Men nej, han äter, sover och skiter lite hur han vill. Det går faktiskt inte att styra upp det här. Vi får väl låta tiden utvisa det.

Sedan måste jag även rikta ett tack till vissa personer som gjort väldigt fina saker här hemma. Första tacket går till morbror som har passat Molly undertiden vi var borta. Det andra tacket går till mormor och morfar med familj som hjälpt oss med massa saker här hemma. Det tredje går till alla kommentarer och sms vi fått de senaste dagarna. Det sista till alla grejer vi fått.

Nu ska jag faktiskt sova, har varit en lång dag och imorgon måste jag göra lite uppgifter som jag har i skolan. Godnatt!

Godnatt önskar Melvin!

BB

Ja efter förlossningen är det ju upp till BB som gäller. Där var de väldigt vänliga och man kände sig verkligen trygg. Fast mestadels av tiden kände jag mig bara instängd. Man ville komma hem till Molly och påbörja sitt liv hemma.

Vi kom dit på torsdagskvällen och fick lite information. Sedan kopplade vi in telefonen då vi hade föräldrar som var väldigt nyfikna. Det är ju stort för dem också, att bli mor- och farföräldrar är en kul grej det med. Första natten gick över förväntan, han somnade vid 2 och vaknade vid 8-tiden. Han var väldigt trött efter förlossningen och ville inte äta. När vi skulle byta blöja så knackade det på dörren och in kom min mamma. Båda två blev väldigt chockade att hon kom. Det är lätt att smyga in med sjukhuskläder så hon gjorde en fräckis. Då fick hon se hennes lille barnbarn. Efter det åt vi lite och gjorde oss klara. Sedan kom mamma igen, men då hade hon med sig pappa och nicke. Niklas som är 17 år utbrast, "en sån vill jag också ha!". Vad jag skrattade, och mamma bara skakade på huvudet.

Lite senare på dagen var det dags för Melvins mormor och morfar att komma och hälsa på. De kom tillsammans med Sandras mormor, Rasmus, Emmelie och Bibbe. Då hade de köpt en massa kläder och dylikt och allt var kanonfint! Hela Melvins säng var tillslut full med kläder. Sedan har jag lovat mig själv att dra ner på alla onyttigheter men givetvis hade Emmelie och Bibbe köpt semlor till oss och det kan man ju inte tacka nej till. Fast iförsej köpte jag godis och tidningar för 240 kr på fredagen men nu är det slut med sånt gott, haha. Rasmus la samma kommentar som min bror, jag vill också ha en sån. Lite roligt att de också vill ha det så, kan tänka mig att dem kommer tuta in Melle massa skit när han blir lite äldre. Den dagen, den sorgen.

Finns det plats för Melvin här?

Lördagens morgon grydde och amningen som vi haft lite problem med innan började få fart. Så jag tänkte att jag skulle duscha av mig lite. När jag stod i duschen kom jag på att jag glömt att ta en handduk. Duschen låg en 15 m från vårt rum så jag var tvungen att tänka ut hur jag skulle lösa detta. Mitt första alternativ var att ta en massa papper och torka mig, alternativ två var att springa naken lite snabbt in till rummet och förhoppningsvis undvika att någon skulle se mig. Nej, det var heller inte hållbart det alternativet så det fick bli det tredje. Detta alternativet var att ta t-shirten och torka mig. Ni som följt mig vet att jag har problem att packa min väska då jag alltid glömmer nåt. Det är kanske såhär jag är?! 

Senare på dagen kom min mormor på besök och hon var så glad att hon fick se den lille pojken. Morfar, som gick bort i december, sa i slutet att han hade som mål att träffa Sandra och Daniels (alltså våran) pojk. Han hade rätt det blev en pojk. Känns lite konstigt att han visste vad det var för kön. Visste han eller var det slumpen? Det låter iaf jag vara osagt.
 
En pojk som morfar trodde!

På lördagen sa vi även till att vi ville åka hem på söndagen. Så de hade ett möte med oss och pratade igenom allt. De sa också att alla rum var fyllda på BB så det kunde hända att jag hade fått åka hem om dom hade behövt min säng. Men det hände inget under natten och det var först på söndagsmorgonen precis innan vi skulle åka det kom en tjej som skulle vara på det rummet vi haft. Så vi skyndade oss på så hon skulle kunna få vara ensam och åkte hem.

En trött kille!

Upplevelsen på BB var bra till den mån att man fick lära sig ta hand om barnet och få massa tips. Men jag tyckte det var tråkigt och kände mig instängd till slut. Så det var skönt att vi fick åka hem.

Just nu går tankarna på hur vi ska stava hans namn, Melvin eller Melwin. Vi får ta oss en funderare på det. Nu ska jag passa Melle när Sandra ska duscha sen ska jag börja plugga! Vi hörs!


Glöm inte bort att rösta på lattepappans blogg på den blogg ni tycker bäst om!

Det blev en snopp!

Jag har nu tänkt berätta hur det var när vi åkte in till förlossningen i detta inlägg och även lägga upp lite bilder. Hur det var på BB får jag berätta om imorgon.
 

På onsdagen så behövde jag få tag i en lagbok för jag har börjat en ny kurs, juridik. Boken skulle jag få låna av min kompis Robin men den fanns i Ronneby. Därför föreslog han att vi skulle åka ner dit och hämta boken och spela lite innebandy med BTH. Jag tyckte det lät som en bra idé men det tyckte inte Sandra. Så hon blev lite sur på mig och sa att hon inte skulle höra av sig om det var något som hände. Nej nej, tänkte jag, det gör väl inget. Tji fick jag!

När vi tränat klart såg jag att Sandra ringt 2 gånger. Jag blev orolig för hon hade sagt att hon inte skulle höra av sig. Jag ringde upp henne och undrade vad det var och hon sa att det hade blödigt lite och hon hade värkar. Så hon hade ringt till förlossningen och pratat med dem och de sa att hon skulle vänta och avvakta lite. Jag snabbade mig hem och när jag lämnade Räven och Robin sa jag till Robin att "imorgon vid den här tiden är jag farsa"!


Sandra hade ont när jag kom hem vid 23.30 och jag blev tillsagd att packa BB-väskan. Sagt och gjort packade jag den för att sedan duscha lite. Vid 00.30 var det 7-8 minuter mellan värkarna och vi låg i sängen. Under värkarna fick jag varken säga eller röra henne. Det var bäst att låta bli och lyssna på henne.  Hon sa åt mig att vila lite efter en stund och hon väckte mig runt halv 4 tiden. Då kollade jag värkarna igen och då var det helt plötsligt 4 minuters mellanrum. Så vid 04.04 ringde jag till förlossningen om de tyckte vi skulle komma in. Då slog det mig - det var nog dags nu!


Ett fint välkomnade fick vi!

04.47 anlände vi till förlossningen och Sandra var öppen 4 cm. Det är faktiskt rätt mycket och vi blev jätteglada! När vi skulle gå från undersökningsrummet till en förlossningssal fick vi stanna flera gånger då hon fick värkar. När vi väl var i rummet bad Sandra att få lustgas och det hjälpte jätte mycket. Hon ville inte ens sluta andas och när hon väl gjorde det så kunde man prata ordentligt med henne.  Men då tyckte hon att jag var tråkig så hon sa "nej din värld är tråkig, jag går tillbaka till min". Så hon satte på sig lustgasen och fortsatte att leva i sin lilla fantasivärld.

07.15 kollade de hur öppen hon har igen. Denna gång 9 cm (!) och 5 cm på drygt 2 timmar är inte dåligt. Därefter gick det lite långsammare, värkarna blev lite glesare och inte lika kraftiga. Sedan kom krystvärkarna och klockan 11 började hon krysta (Kan tilläggas att då hade jag suttit och masserat henne sen klockan 05.00 så jag var lite trött). Efter en timmes krystande utan lustgas (de tre sista krystningarna var med lustgas) ville Melvin titta ut. Tiden 12.06 kommer bli ihågkommen, det var då Melvin hoppade ut med ett litet glädjeskutt. Nej, jag vet, en bebis hoppar inte ut men man kan ju skriva så för det låter roligare.

Såhär glad och trött ser man ut efter att ha fått ett barn!

När Melvin kom ut så såg vi inte att det var en Melvin först. Utan de torkade av honom lite och Sandra frågade vad det var för kön. Då tog de upp barnet för att lägga det på Sandras bröst. Jag skrek rakt ut när jag såg vilket kön det var - Det är en snopp Sandra! Det blev en pojke. I det ögonblicket kunde jag inte hålla tillbaka tårarna och jag var så stolt! Både över Sandra som klarat sig igenom förlossningen så pass bra och lille Melvin som var så söt.

Såhär såg tavlan ut efter!

Jag trodde inte Sandra skulle vara såhär bra på att föda barn men hon förtjänar en guldstjärna!  Jag trodde heller inte att jag kunde vara så stolt som jag är över hennes prestation. Det går inte att beskriva i ord hur bra hon var. Klarade sig igenom hela förlossningen med bara lustgas och det är faktiskt mycket bra gjort.

Jag fick klä på Melvin hans kläder för första gången och sedan var det dags för det traditionella fikat efter. Allt kändes
verkligen underbart!


Sätter på Melvin kläder för första gången!

Detta var min och Sandras förlossningsberättelse. Fast hon kommer inte ihåg något knappt, det är nog lustgasens fel. Hon var som sagt i en annan värld. Men roligt hade hon. Imorgon kommer jag nog skriva om BB-tiden och lite annat. Måste även plugga imorgon så det kan bli ett inlägg senare på kvällen.


Melvin på BB som jag ska skriva om imorgon!


Ni glömmer väl inte att gå in och rösta på lattepappans blogg på den blogg ni tycker är bäst! Har ni inte röstat - gör det. På den ni tycker bäst om. Har ni röstat - rösta en gång till!


Nu ska jag inte bli mer långrandig blev ju ett himla långt inlägg. Ha det bra allesammans! Vi hörs imorgon!


Molly ville hälsa på lillebror när han kom hem!

Melvin var tvungen att sova lite här hemma efter mötet med Molly!


Jag är världens lyckligaste!

Ja för det banne mig är jag. En söndag kan verkligen inte bli bättre än denna söndag. Vi åkte hem från BB vid 12-tiden och nu har vi hunnit samla oss lite här hemma. Hela den här resan har varit helt underbar. Jag svävar nog fortfarande på moln misstänker jag.

Just nu håller jag på att lägga över kort från telefonen till datorn. 80 stycken kort är det som har tagits de senaste dagarna. Väldigt mycket för att vara vår familj som nästan aldrig tar kort.

Tänkte skriva ett inlägg idag vad som har försigått de senaste dagarna och även slänga in lite bilder. Nu måste jag fixa lite saker här hemma så återkommer senare med lite roliga saker.

RSS 2.0