What a day!

Idag har jag varit och jobbat medan Sandra och Melvin verkligen haft en toppendag. Undertiden jag var på jobbet så var dom ute och njöt av det fina vädret. I brunnsparken spenderade de dagen med både picknick och lunch. Innan hann de också med en promenad med Emma och Arvid, så de har verkligen haft en fullspäckad dag.

När jag kom hem blev den inte lugnare. Sandra kom med förslaget att åka en runda till Ikea. Sagt och gjort gjorde vi oss iordning lite snabbt och åkte till ikea. 40 minuter innan de stängde var vi på plats och gjorde en väldigt snabb shoppingtur. Några fynd blev det och efter vi nästan blivit utslängda av ikea-personalen så gick vi en runda inne på City Gross också. Melvin fick sin första tian lott och det verkar som han är ett riktigt tur-barn. Han vann nämligen 10 kr på lotten.

På väg hem slocknade Melvin i barnstolen och när vi kom hem blev han plötsligt jättepigg. Men nu har han nog äntligen somnat. Han var väldigt övertrött efter denna intensiva men roliga dag.

Tanken var att jag skulle stryka en skjorta nu men istället kastar jag in handduken.... Godnatt

Sjukstuga!

Den senaste veckan har det varit sjukstuga här hemma. Sandra har varit sjuk och piggnade till först igår. När hon blev frisk så insjuknade jag i feber. Men det gick tydligen över för idag är jag pigg igen.

Inskolningen på dagis är över och på onsdag börjar Melvin på dagis ordentligt. Ska bli roligt att se hur det går för honom nu när det är på riktigt. Eftersom jag jobbar måndag till torsdag och sandra från onsdag till fredag så kommer Melvin vara på dagis onsdag till fredag denna vecka.

Appropå Melvin så blir han mer och mer människa för varje dag. Han gick och la sig för en halvtimme sen men innan dess hade han en show här hemma. Han klättrade upp på sänggaveln och stod och skrek på Molly. Dessförinnan sprang han runt och kastade bollar till Molly som blev helt till sig av alla bollar.

Han gör en riktigt rolig grej nuförtiden. Han brukar ta Sandras telefon och när Sandra frågar om hon får den säger han "nej" och drar undan sin hand med telefonen i. En liten kaxig kille. Som straff brukar jag gnugga honom med skägget vid örat på honom och oftast slutar det med ett gapskratt.

Nu blir ska jag kolla färdig på wipeout sedan är det ballar av stål och sedan ska jag nog kasta in handduken. Hoppas ni haft en bra helg!

Ögoninflammation?

Dagen som började så bra har slutat ganska trist faktiskt.

När vi vaknade var det en glad och pigg kille som busade runt här hemma. Vi gjorde oss iordning utan gnäll och sedan gick jag med honom till dagis. När vi kom fram var han ivrig med att få springa in till dom andra barnen och såfort mockasinerna var på så försvann han in till de andra barnen. När jag kom in var han knappast intresserad av mig utan efter ett snabbt hej då gick jag därifrån.

Jag själv satte mig och pluggade på en parkbänk i parken med anledning av det otroligt sköna vädret som var i förmiddags. Efter en stund slöt Sandra upp och det var dags att hämta lilleman.

När vi kom fram hade de inte hunnit äta lunch så vi satte oss utanför för att vänta på att han skulle äta klart. När fröken kom ut med honom sträckte han ut sina små armar och började storgråta. Om det var för att han var glad över att vi kom eller att han visste att han skulle få sova låter jag vara osagt.

Han somnade iaf efter några 100 meter i vagnen och vi gick hem och ställde honom ute på balkongen eftersom han brukar sova bättre då.

När han sedan vaknat gick Sandra och tog in honom. Då hade han lite gegg i ögat men vi tänkte inte mer på det. Sedan åkte Sandra och han ut till en park med lite djur och en lekplats. Där träffade han flera av sina goda kamrater som är jämnåriga med honom. De busade i någon timme och när de kom hem hämtade de mig för att vi skulle åka och kolla på gummistövlar till Melvin.

När vi var klara med gummistövelinköpet ville Sandra springa in på Lindex en runda medan jag och Melvin väntade i bilen. Undertiden vi satt i bilen somnade lilleman. Sandra ringde och sa att hon hade hittat ett billigt regnställ på rean. Halva reapriset tackar man inte nej till för ett dagisregnställ. Hon bad mig komma in med plånboken och då insåg jag att den var faktiskt hemma. Så vi fick lägga undan regnstället och åka hem och hämta min plånbok för att sedan åka tillbaka och köpa regnstället. 

Melvin sov undertiden och när vi var hemma igen hade han hela ögat nästan igenkorkat med gegg. Nu misstänkte vi att det rör sig om ögoninflammation och efter en febermätning som visade 39 grader kan vi nog konstatera att det rör sig om det.

Istället för dagis imorgon blir det till att ringa upp till distriksläkaren för att försöka få en tid. Eftersom hans förkylning inte släpper och hans hosta inte har gått över på 5 veckor kan en tid bara göra gott.

Vi får se hur natten blir och förhoppningsvis att han och Sandra får en tid imorgon. Jag åker till skolan redan vid 20 i 8 imorgon för tenta och föreläsning.

Nu ska jag plugga det sista och sedan sova. Ha en trevlig kväll! 

Bilder som utlovats!

Här kommer lite bilder som utlovat!

Melvin åker rutschkana! Ny och rolig leksak som pappa köpt!


Vi testar prylgalningen farfars nya leksak!


Melvin målade egna påskägg till farmor&farfar och mormor&morfar!


Månadens största leende var när Melvin fick sin rutschkana!Tv-nörd!


Vi fick utnyttja lite svart hemhjälp också!Nej, pappa ska inte följa med!

Igår satt jag större delen av dagen med att försöka få igång Sandras Iphone. Det var lite strul med diverse grejer som gjorde att hon inte kunde ladda hem appar. Men det är löst nu efter flera timmars svärande. Så nu har den mest tekniska människan (Sandra) tillgång till både facebook och bloggläsande i telefonen.

Har nyss skickat iväg Sandra och Melvin till dagis. Melvin plockade fram mina skor och la dom framför mina fötter. Men då fick jag berätta att det bara var han och mamma som skulle iväg. För jag ska plugga eftersom jag har tenta på onsdag. Men fick han iallafall att vinka ifrån vagnen.

Eftersom det är andra inskolningsveckan på dagis så lämnade Sandra bara honom och han ska idag vara själv på dagis en stund. Återkommer med hur det har gått.

Slänger upp lite bilder ikväll, men nu ska jag återgå till skolböckerna.

Video

Skruva upp volymen annars hör ni inte.....


Update!

Efter viss påtryckning från Sandra så kommer här en liten uppdatering av vad som händer just nu i våra liv.

I tisdags började Melvin på dagis, Dagen med stort D! Sandra har den senaste månaden försökt njuta maximalt av sin mammaledighet. Men nu har det varit inskolning på dagis och det har gått riktigt bra. Både för Sandra, mig och Melvin.

Jag har även fått sommarjobb på en bank och jobbar därför lite extra i veckorna. Skönt att ha ett sommarjobb säkrat eftersom jag var hemma förra sommaren.

Skolan flyter på sakta men säkert och börjar närma sig slutet av det andra året. Sedan är det bara det sista året kvar innan examen.

Melvin lär sig mer och mer saker. Han förstår om man säger åt honom att göra saker. Som idag bad jag honom hämta sin vattenflaska när han skulle äta vilket han snällt gjorde. Man märker att det är en liten kille som blir större och större för varje dag som går.

Nu tror jag att ni hänger med lite, annars får ni fråga.

Nu ska jag ladda inför el classico och önskar därför er en trevlig lördagskväll!


RSS 2.0